Épületkiegészítők hőhídmentes rögzítése hőszigeteléssel ellátott falakon

Az EJOT Iso-Team termékcsalád tagjai kiváló megoldást nyújtanak a felszerelendő kiegészítők rögzítésére

EJOT Iso-Team termékcsalád
EJOT Iso-Team termékcsalád

Betervezett rögzítések

A hőszigetelő rendszerek elkészülte előtt, illetve a készítésük közben a hőszigetelő rendszerbe integrált rögzítőkonzolokat nevezzük betervezett rögzítéseknek. Ezeket általános korlátok, franciaerkély-korlátok, árnyékoló rolók, zsaluziák, klímakonzolok stb. rögzítési feladatai esetén alkalmazhatjuk.

Az Iso-Corner számtalan meggyőző előnnyel rendelkezik. A rögzítőkonzol PU-keményhabból készül, így jelentősen csökkenti a hőhíd hatást, ezzel tökéletes megoldást nyújt a közepestől a nagyobb súlyú homlokzati épületkiegészítő elemek előre betervezett rögzítésére. Két rögzítési felülettel rendelkezik (ablakbéllet és homlokzati sík), így két szerelési pozícióban is lehetővé tesz két-két rögzítési pontos rögzítést. Engedélyköteles rögzítések esetén a készletben található speciális EJOT Delta-PT csavarok alkalmazása mindenképpen szükséges, a rögzítendő szerkezetet (előfúrást követően) ezekkel a csavarokkal csavarozzuk az Iso-Corner konzolhoz. Az Iso-Corner konzol falszerkezetekhez történő rögzítéséhez három, különböző kialakítású dübelszett áll rendelkezésre, amelyek minden építőanyagban biztos rögzülést garantálnak. Az Iso-Corner három méretben készül, így a különböző hőszigetelési vastagságokhoz a megfelelő méretre vágható. Az Iso-Corner legfontosabb előnye az eddig használt megoldásokkal szemben az, hogy alkalmazásakor nem szükséges időigényes utómunkálatokat (síkkorrekciót vagy felületkiegyenlítést) végezni.

EJOT Iso-Corner beépítés
EJOT Iso-Corner beépítés

EJOT Iso-Corner

Utólagos rögzítések

Gyakran előfordul, hogy a tervezés fázisában még nem állnak rendelkezésre a homlokzatokra szerelendő kiegészítő elemek pontos pozíciói. Ilyenkor a szükséges szerkezeteket a homlokzatokra utólagosan kell felszerelni. Ilyen típusú rögzítésekhez az EJOT három különböző megoldást kínál. Amíg az Iso-Spiral és az Iso-Dart a könnyebb homlokzati kiegészítők felszereléséhez ajánlott, addig az Iso-Bar a közepesen nehéz, illetve a nagyobb súlyú homlokzati épületkiegészítők rögzítéséhez nyújt megoldást.

EJOT Iso-Dart beépítés
EJOT Iso-Dart beépítés

EJOT Iso-Dart

Az Iso-Bar egy műszaki engedéllyel rendelkező homlokzathorgony, amely egy speciális kompozit, rozsdamentes, metrikus menettel ellátott szárból és egy tömítőelemből áll. Az Iso-Bar széleskörűen alkalmazható, professzionális rögzítőelem, mindenféle épületkiegészítőhöz: árnyékolók, előtetők, korlátok, rácsok, klímakonzolok stb. Az injektált ragasztóhabarcsos beépítéssel feszítésmentesen rögzül akár betonban, akár üreges- vagy tömör téglában. A hőtechnikai elválasztó megoldásnak köszönhetően az Iso-Bar homlokzathorgony hőhíd hatása rendkívül alacsony. A készletben szállított EPDM tömítés pedig garantáltan biztosítja a rögzítési pontok tartós nedvesség elleni szigetelését. A készlet része az intelligens szerelőszerszám, ami egyben telepítő-, központosító- és tengelyirányú pozicionáló eszköz is. Biztosítja továbbá a homlokzati hőszigetelő rendszer zárórétegének központosított bemarását, majd a ragasztóhabarcs megszilárdulásáig központi helyzetben tartja a menetes szárat. A beépítési pozíciónak megfelelően az Iso-Bar szokványos szerszámokkal (fémfűrész, sarokcsiszoló) a megfelelő méretre vágható.

EJOT Iso-Bar beépítés
EJOT Iso-Bar beépítés

EJOT Iso-Bar


Az EJOT Iso-Dart rögzítő rendszer letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben az Iso-Team termékcsalád további tagjairól bővebb információt, árajánlatot vagy katalógust szeretne kérni az EJOT Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
EJOT homlokzati hőszigetelés rögzítés

Az EJOT egy egyedülálló rögzítési rendszert fejlesztett ki – ez a szabadalmaztatott STR-elv –, amely alapjaiban változtatta meg a hőszigetelő rendszerek rögzítéstechnikáját. A megoldás lényege, hogy a dübelek, a telepítőszerszám segítségével a szigetelőanyagba süllyesztik önmagukat, így mind hőszigetelési, mind pedig felületképzési szempontból egy homogén felület létrehozását teszi lehetővé. Ennek köszönhető, hogy az elkészült homlokzatokon soha nem jelennek meg foltok, vagyis úgynevezett dübel rajzolatok.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Szigetelések rögzítőelemei
Szigetelések rögzítőelemei
Kötőelemek, dübelek
Kötőelemek, dübelek
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Homlokzati hőszigetelő rendszerek
Rögzítéstechnika
Rögzítéstechnika
Szigetelések
Szigetelések

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...