proidea.hu online termékinformációs katalógus

Épületkiegészítők hőhídmentes rögzítése hőszigeteléssel ellátott falakon


2019. január 18.

Az EJOT Iso-Team termékcsalád tagjai kiváló megoldást nyújtanak a felszerelendő kiegészítők rögzítésére

Az EJOT által tervezett és fejlesztett Iso-Team termékcsalád kiváló megoldást nyújt a homlokzati hőszigetelő rendszerekkel ellátott falakra utólagosan, vagy előre betervezetten felszerelendő, mindenféle épületkiegészítő rögzítésére.

EJOT Iso-Team termékcsalád
Betervezett rögzítések

A hőszigetelő rendszerek elkészülte előtt, illetve a készítésük közben a hőszigetelő rendszerbe integrált rögzítőkonzolokat nevezzük betervezett rögzítéseknek. Ezeket általános korlátok, franciaerkély-korlátok, árnyékoló rolók, zsaluziák, klímakonzolok stb. rögzítési feladatai esetén alkalmazhatjuk.

Az Iso-Corner számtalan meggyőző előnnyel rendelkezik. A rögzítőkonzol PU-keményhabból készül, így jelentősen csökkenti a hőhíd hatást, ezzel tökéletes megoldást nyújt a közepestől a nagyobb súlyú homlokzati épületkiegészítő elemek előre betervezett rögzítésére. Két rögzítési felülettel rendelkezik (ablakbéllet és homlokzati sík), így két szerelési pozícióban is lehetővé tesz két-két rögzítési pontos rögzítést. Engedélyköteles rögzítések esetén a készletben található speciális EJOT Delta-PT csavarok alkalmazása mindenképpen szükséges, a rögzítendő szerkezetet (előfúrást követően) ezekkel a csavarokkal csavarozzuk az Iso-Corner konzolhoz. Az Iso-Corner konzol falszerkezetekhez történő rögzítéséhez három, különböző kialakítású dübelszett áll rendelkezésre, amelyek minden építőanyagban biztos rögzülést garantálnak. Az Iso-Corner három méretben készül, így a különböző hőszigetelési vastagságokhoz a megfelelő méretre vágható. Az Iso-Corner legfontosabb előnye az eddig használt megoldásokkal szemben az, hogy alkalmazásakor nem szükséges időigényes utómunkálatokat (síkkorrekciót vagy felületkiegyenlítést) végezni.

EJOT Iso-Corner beépítés
EJOT Iso-Corner

Utólagos rögzítések

Gyakran előfordul, hogy a tervezés fázisában még nem állnak rendelkezésre a homlokzatokra szerelendő kiegészítő elemek pontos pozíciói. Ilyenkor a szükséges szerkezeteket a homlokzatokra utólagosan kell felszerelni. Ilyen típusú rögzítésekhez az EJOT három különböző megoldást kínál. Amíg az Iso-Spiral és az Iso-Dart a könnyebb homlokzati kiegészítők felszereléséhez ajánlott, addig az Iso-Bar a közepesen nehéz, illetve a nagyobb súlyú homlokzati épületkiegészítők rögzítéséhez nyújt megoldást.

EJOT Iso-Dart beépítés
EJOT Iso-Dart

Az Iso-Bar egy műszaki engedéllyel rendelkező homlokzathorgony, amely egy speciális kompozit, rozsdamentes, metrikus menettel ellátott szárból és egy tömítőelemből áll. Az Iso-Bar széleskörűen alkalmazható, professzionális rögzítőelem, mindenféle épületkiegészítőhöz: árnyékolók, előtetők, korlátok, rácsok, klímakonzolok stb. Az injektált ragasztóhabarcsos beépítéssel feszítésmentesen rögzül akár betonban, akár üreges- vagy tömör téglában. A hőtechnikai elválasztó megoldásnak köszönhetően az Iso-Bar homlokzathorgony hőhíd hatása rendkívül alacsony. A készletben szállított EPDM tömítés pedig garantáltan biztosítja a rögzítési pontok tartós nedvesség elleni szigetelését. A készlet része az intelligens szerelőszerszám, ami egyben telepítő-, központosító- és tengelyirányú pozicionáló eszköz is. Biztosítja továbbá a homlokzati hőszigetelő rendszer zárórétegének központosított bemarását, majd a ragasztóhabarcs megszilárdulásáig központi helyzetben tartja a menetes szárat. A beépítési pozíciónak megfelelően az Iso-Bar szokványos szerszámokkal (fémfűrész, sarokcsiszoló) a megfelelő méretre vágható.

EJOT Iso-Bar beépítés
EJOT Iso-Bar


Az EJOT Iso-Dart rögzítő rendszer letölthető katalógusáért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben az Iso-Team termékcsalád további tagjairól bővebb információt, árajánlatot vagy katalógust szeretne kérni az EJOT Hungária Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 16.
Telefon: +36 24 519 360
E-mail:
Web: www.ejot.hu
Gellér Ákos
üzletágvezető - THR rögzítésvezető +36 30 206 8344
   
   
Az 1996-ban alapított EJOT Hungaria Kft. elsődleges feladatának tekinti az építőipari cégek kiváló minőségű kötőelemekkel – önfúró és önmetsző csavarokkal, szegecsekkel, dübelekkel - történő kiszolgálását. Ez kollégáik 22 éves szakmai tapasztalatával ötvözve nagymértékben hozzájárul partnereik minőségi munkavégzéséhez, sikereihez, és az eredményes együttműködéshez.
Kulcsszavak:  EJOT  Iso-Team  hőhídmentes  rögzítés  Iso-Corner  Iso-Spiral  Iso-Dart  Iso-Bar  homlokzathorgony  homlokzati  hőszigetelés  rögzítéstechnika