proidea.hu online termékinformációs katalógus

ST FLEX és ST PURE kétszárnyú ajtók, KTV forgóajtó, valamint HSB-E02 beléptető gyorskapuk a Promenade Gardens irodaházban


2018. október 10.

A dormakaba büszke arra, hogy az épület megkapta a LEED Gold és BREEAM Very Good elismerését is

Az újonnan kivitelezett épületegyüttes egyedi megjelenésű, 5 emeletes és egy 342 férőhelyes mélygarázzsal rendelkező irodaépület, Budapest egyik legforgalmasabb és egyben az üzleti élet szempontjából frekventált részén áll. A Promenade Gardens a belső Váci út legnagyobb volumenű irodafejlesztése, amely Budapest "fő irodafolyosóján" 25.000 négyzetméternyi fenntartható és modern irodateret kínál. Egybefüggő, nagy alapterületű szintjei (4.300 m²), a kiváló megközelíthetőség, az egyedülálló láthatóság, valamint a környéken elérhető szolgáltatások széles köre teszi igen vonzóvá. A 4 tornyon és 5 épületszinten át húzódó, rugalmasan alakítható irodaterek a dinamikusan növekvő bérlők számára a horizontális és vertikális bővülés lehetőségét egyaránt kínálják az átlagost jelentősen meghaladó, 3 méteres belmagasságú épületben. A földszinten 3.000 m² áll rendelkezésre irodák és kereskedelmi egységek kialakítására, valamint egy vízfelületekben gazdag, gondozott belső kert is található. Az épület megkapta a LEED Gold és BREEAM Very Good elismerését is.

Az előkészítésben és kivitelezésben való részvételre a Beruházóval korábban már sikeresen kivitelezett projektek együttműködésének köszönhetően volt lehetősége a dormakaba Magyarország Zrt.-nek.

Mind a forgóajtók, mind az automata ajtók tekintetében a portálba való tökéletes illeszkedés és a megjelenés mellett szempont volt, hogy a hatalmas üvegfelületekre a lehető legáttetszőbb megoldásokat adják, hogy minél inkább élvezni lehessen a napsütötte tereket. Hasonlóan fontos szerepet kapott még a kiváló hőszigetelő képesség, valamint a visszatükröződés és ezek miatt a speciális rétegrend is. Ezeket a kihívásokat 12 db ST FLEX kétszárnyú ajtóval, valamint 2 db ST PURE kétszárnyú ajtóval és ES 200 Easy automatikával oldották meg. A menekülési útvonalon is, a magyarországi jogszabályoknak megfelelően, az ES 200 Easy automatika került beépítésre.
dormakaba ST PURE kétszárnyú ajtó a Promenade Gardens irodaházban
A kivitelezés ütemezésével együtt haladva a szerelést a projekt készültségi fokának megfelelően két részre osztották. Az első ütemben a szerelőlapokat szerelték fel, így könnyítve a megrendelő számára az üveg portálfalak pontos méretezését és a hozzázárások kialakítását. A második ütemben, a végleges padlóburkolat elhelyezése után, egyszerre tudták befejezni a mechanikai szerelést és a beüzemelést, így helyet és időt spórolva saját maguknak és az egyéb szakipari munkák számára.

A forgóajtók esetében a választás a leglégiesebb megjelenésű KTV üveg forgóajtóra esett, pozícionáló meghajtással. Így minimalizálni lehet a működéskori energiaigényt, megtartva a használat során még egy megfelelő kényelmi szintet.
dormakaba KTV üveg forgóajtó a Promenade Gardens irodaházban
Az épület irodáinak ellenőrzött beléptetését gyorskapuk biztosítják. Ezek a fizikai beléptető eszközök már a lift előtti tér lezárását is hivatottak ellátni. Mivel a belsőépítészek részéről igény volt, hogy ezek a gyorskapuk a lehető legkevésbé érjenek ki a közösségi terekbe, ám a lift ellőtti terek szerkezeti kialakítása is adott volt, meg kellett találni azt az eszközt, és azt a kialakítást, ami elfért a rendelkezésre álló helyen, és biztosítja az irodaház létszámához megfelelő folyosószámot, a kerekesszékes közlekedés lehetővé tételével együtt. Erre a kihívásra a HSB-E02 adta a legjobb megoldást két egyedi méretű, és egy 900 mm-es átjárási szélességet biztosító folyosóval.
dormakaba THSB-E02 beléptető gyorskapuk a Promenade Gardens irodaházban
Az elkészült irodaház Budapest egyik legforgalmasabb és leginkább fejlődő részén található, ahol az irodaházak koncentráltan, nagy számban épülnek mostanában. Ez az igen impozáns és egyedi épület mindenki figyelmét felkelti. A dormakaba megoldásai ezen a kiemelkedően magas színvonalat képviselő épületen, a design-ba jól illeszkedőek, funkciójukat kiválóan ellátják, és minimális energiafelhasználásuk révén hozzájárulnak az elkészült és működő épület fenntarthatóságához is.


Amennyiben árajánlatot, bővebb tájékoztatást vagy katalógust szeretne kérni a Promenade Gardens projekthez beszállított termékekről, küldje el írásos üzenetét a dormakaba Magyarország Zrt. munkatársának a megfelelő gomb használatával.
 
 

Cég
Székhely: H-1044 Budapest, Óradna utca 3/b.
Postacím: H-1550 Budapest, Pf. 198
Telefon: +36 1 350 1011
Fax: +36 1 329 0692
E-mail:
Web: www.dormakaba.hu
Központi elérhetőség
  +36 1 350 1011
   
   
   
   
A Dorma és a Kaba egyesítve erőit, 2016. július 1-től dorma+kaba-ként működik tovább. Így a biztonságos beléptetéshez és bejutáshoz szükséges termékek és szolgáltatások most már egyetlen forrásból érhetőek el. A dorma+kaba egyesülésével - legyen az épület bármely ciklusában, az építkezés bármely fázisában - az Ön igényeihez igazodva járulhat hozzá projektjei sikeréhez. Magas minőségű termékeikkel és szolgáltatásaikkal ügyfeleik mindennapjait kívánják biztonságosabbá és kényelmesebbé tenni. Széleskörű és átfogó megoldásokat és szolgáltatásokat kínálnak a biztonság és a beléptetés területén szállodák, bevásárlóközpontok, üzletek, sportlétesítmények, repterek, kórházak, irodaházak részére vagy saját otthonába.
Márkanevek: Dorma, Kaba
Kulcsszavak:  dormakaba  referencia  Promenade  Gardens  irodaház  belső  Váci  út  beléptető  rendszer  ST  FLEX  kétszárnyú  ajtó  ST  PURE  kétszárnyú  ajtó  ES  200  Easy  automatika  KTV  üveg  forgóajtó  HSB-E02  gyorskapu