Díjazott Weishaupt fűtési rendszerek

Weishaupt Biblock WWP LB levegő/víz-hőszivattyú

Egymással összehangolt berendezések a komfort érdekében

A Weishaupt több mint 200 éve írja történetét, ebben összefonódtak olyan fogalmak, mint fejlesztés, családi felelősségvállalás, olaj- és gázégők, környezettudatosság, energiatakarékosság. Már a közel 70 éve kezdődött tüzelőberendezés-gyártás során fontos volt a Weishaupt számára a rendszerben gondolkodás.

Amikor az első fűtőkészülékek piacra kerültek, akkor is ez volt a fő gondolat: a kivitelezőnek ne kelljen százfelé futnia elemekért - a kialakítandó rendszerhez a lehető legkompaktabb, minden szükséges elemet tartalmazó, szerelésre kész egységeket szállítanak. Ezért olvasható a honlapon, Partnerportal oldalukon: Weishaupt fűtési rendszerek. A cég meglátása szerint a lakásban, a házban fűtést vagy HMV-készítést kell megvalósítani, nem kazánt vagy hőszivattyút szállítani.

Képzeljünk el egy családi házat, ahol a környezetére és annak védésére adó tulajdonos - látván az épülő falakat, az elképzelt térbeosztás megvalósulását - elgondolkozik azon: a legjobb megoldás-e a korábban papírra került kazán, padló- és mennyezetfűtés, a fürdőszobai fűtés elképzelés, az ablak alatti radiátorok. S hamar rájön, hogy neki nem ez fontos - neki a komfort a fontos, függetlenül attól, hogy melyik helyiségben tartózkodik. Ehhez pedig az egymással, már a gyártónál összehangolt (tehát így tervezett) berendezések nyújtanak kellő garanciát.

Amikor a falon elhelyezett szabályzó készülék a kazán minden (a hatékonyság érdekében beépített) tulajdonságát figyelni, irányítani és legfőképp hasznosítani tudja. Az egyes mérő- és beavatkozó elemek azonos rendszeren kommunikálnak - tehát a komforthoz a lehető legkevesebb elem (kisebb meghibásodási valószínűség) kerül beépítésre. S amikor az alapelemek (szobatermosztát, kazán) bármikor, bármennyi elemmel bővíthető anélkül, hogy hozzájuk kelljen nyúlni (cserére még véletlenül sem gondolunk). Tehát egyetlen egység vezérli az egyes (eltérő) hőigényeket kielégítő hőtermelést és hőelosztást - legyen tél vagy ősz - a melegvíz készítést, látja el információval tulajdonosát App-on keresztül, közvetlenül méri a hőmennyiségeket és veszi előnykapcsolásba a megújuló energiákat (pl.: napkollektor, szilárdtüzelés), figyeli az energiatároló töltöttségét. Mert az energiát illetően nem vagyunk olyan gazdagok, hogy olcsó (különböző gyártók által készített, az ár alapján összeválogatott) készülékeket vegyünk.

Így a Weishaupt termékpaletta a kiemelkedő hatásfokú kondenzációs olaj- és gázkazánok, síkkollektorok, valamint hőszivattyúk mellett, tartalmazza a hidraulikai, elektronikai egységeket, füstgázelvezetést, távfelügyeleti eszközöket, talajszonda-fúrást - és még sok mást. Mindezek egymással összehangolt, illesztett, gyártói garanciával kísért elemek.
Ennek eredményeképp a mechanikai, hidraulikai szerelések során minden (átalakítók, toldatok) nélkül csatlakoztathatók egymással. Az elektromos és elektronikai elemek, érzékelők huzalozása a készüléken belül már megtörtént, csak a külső jeleket kell bekötni. Ezért lehet Weishaupt rendszerrel egy fűtési rendszert egy nap alatt korszerűsíteni, a nyílt égésterű kazán helyett, egy kimagasló hatásfokú (A+ energia osztályú) kondenzációs gázkazánt (tárolóval együtt) beépíteni. Vagy A+++ osztályú hőszivattyút beépíteni. Mert ma már az idő a legnagyobb érték - a telepítést végző kivitelező esetében ez pont így van.

Az ábra a hagyományos telepítés és a rendszerben gondolkodás összehasonlítását mutatja.

A hagyományos telepítés és a rendszerben gondolkodás összehasonlítása
A hagyományos telepítés és a rendszerben gondolkodás összehasonlítása
Kazán-díjat és hőszivattyú-díjat vett át a Weishaupt

A véleményt szakemberek alkották. Ők pedig a termékhez kapcsolódó napi tapasztalataikat biztosan nem hagyták figyelmen kívül.

A német Gentner Kiadó, szakemberek számára készült haustec.de portálja - mely épülettechnikával foglalkozik - 2020-ban immár harmadszor kérte fel olvasóit arra, hogy válasszák ki az év termékét. 95 gyártó több mint 100 terméke vett részt a megmérettetésen, összesen 9 kategóriában. Mintegy öt hét alatt összesen 3.200 szakember szavazott a haustec.de oldalon, megjelölve kedvenc termékét.

Fűtés kategóriában a 2020-as év terméke a Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazán. Ezekkel a készülékekkel a Weishaupt kibővítette falikészülék teljesítményspektrumát, az idáig ismert 60 kW/kazán-ról 100 kW/kazán-ra - kaszkádrendszerben akár 800 kW-ra. A berendezés különlegességei közé tartozik a felszerelést nagyon megkönnyítő és gyorsan elvégezhetővé tevő kialakítás mellett az önkalibráló Weishaupt SCOT-rendszer (Safety Combustion Technology) és a széles modulációs tartomány: akár 14,4 kW (50/30 °C) teljesítményig.

Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazán
Weishaupt Thermo Condens WTC-GW 80/100-A kondenzációs gázkazán

Hőszivattyú kategóriában a Weishaupt Biblock WWP LB levegő/víz-hőszivattyú a második helyen végzett. A WWP LB 12 készülék a 3-10 kW tartományban, a WWP LB 20 az 5,6-16,6 kW tartományban áll az installatőrök rendelkezésére. Az áramlástechnikailag optimalizált alumínium lamellák és a bagolyszárny-ventilátor különlegesen csendes üzemet biztosít. A készüléktől igen kis távolságban már csak 35 dB(A) hangnyomásszint jellemzi. Ez megfelel a német TA Lärm előírás legszigorúbb (tisztán lakó- és gyógyüdülőhely) határértékének is. A gőzbefecskendezésnek és a elektronikus expanziós szelepes kiegészítő hőcserélőnek köszönhetően a Biblock hőszivattyú -22 °C külső hőmérséklet esetén is megbízhatóan működik és akár 65 °C-os előremenő hőmérsékletet állít elő.
Ezekkel a jellemzőkkel a Biblock készülék a piacon az egyik legcsendesebb és leghatékonyabb levegő/víz hőszivattyú - egy igazi prémium termék mind az új házat építők, mind a korszerűsítők számára.

Weishaupt Biblock WWP LB levegő/víz-hőszivattyú beltéri egysége
Weishaupt Biblock WWP LB levegő/víz-hőszivattyú beltéri egysége

A hírben szereplő termékek

Weishaupt Thermo Condens WTC-GW B
 
Weishaupt Thermo Condens WTC-GW/GB B (2 ... 32 kW) kondenzációs gázkazán, fali

A Weishaupt új WTC-GW B kondenzációs gázkazánja, még komfortosabb és még hatékonyabb. A WTC-GW B készülék App-on, Web-en vagy a telepítés helyén mutatja meg, milyen egyszerűen kezelhető a (felhasználó érdekében kialakított) bonyolult technika. Egyidejűleg az energia gondos felhasználásának egy teljesen új fokát nyújtva.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Weishaupt Biblock levegő/víz-hőszivattyú
 
Weishaupt Biblock levegő/víz-hőszivattyú (WWP LB)

A modulációs működésű Weishaupt Biblock WWP LB levegő/víz-hőszivattyúk teljesítménytartománya 3-tól 16,6 kW-ig terjed. Extrém csendes és hatékony üzeme (COP: 5 ill. 5,2) valamint a modern és megnyerő kialakítású kültéri egysége kiemelkedő. Az új és egyedülálló formatervezésű kültéri egység elpárologtató felülete 45 ill. 90 négyzetméter, speciális BlueFin-bevonata növelt korrózió elleni ellenállást eredményez. A rendkívül nyugodt üzemet az áramlás-optimalizált lamellák és a bagolyszárny-lapátos ventilátor biztosítják. Már 1,5 méter távolságban alig hallható a készülék működés közben -- csupán 35 dB(A). Ez a TA Lärm előírás (Grenzwert in reinen Wohn- und Kurgebieten / lakó- és üdülő övezeti határérték) előírás legszigorúbb követelményének felel meg. A gyorsindulású elektronikus expanziós-szelep induláskor magas hatékonyságot eredményez. A1 besorolású biztonsági hűtőközege nem éghető, nem mérgező.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Új Weishaupt falikazánok
Új Weishaupt falikazánok
Új dimenziók – megszokott Weishaupt minőség
Új Weishaupt falikazánok
A Weishaupt kondenzációs kazánok tökéletese együttműködés az alternatív energiaforrásokkal
A Weishaupt kondenzációs kazánok tökéletes együttműködése az alternatív energiaforrásokkal
Mit nyerünk, ha csökkentjük a fosszilis energiafogyasztásunkat? Megtérül? Környezettudatos?
A Weishaupt kondenzációs kazánok tökéletes együttműködése az alternatív energiaforrásokkal
Új, környezettudatos Weishaupt Biblock levegő/víz-hőszivattyú
Új, környezettudatos Weishaupt Biblock levegő/víz-hőszivattyú
Extrém csendes és hatékony üzem
Új, környezettudatos Weishaupt Biblock levegő/víz-hőszivattyú
Új Weishaupt Thermo Condens WTC-GW kondenzációs kazán
Új Weishaupt Thermo Condens WTC-GW kondenzációs kazán
Az új kazán színes grafikus szabályzó- és kezelőfelülettel, és tovább optimalizált tüzeléstechnikával egészült ki
Új Weishaupt Thermo Condens WTC-GW kondenzációs kazán

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...