proidea.hu online termékinformációs katalógus

A Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése


2019. június 20.

Flexibilis PERI zsaluzatok a kórházi hotelszárny építkezésén

Az új hotelszárny összesen 9 szintes, mely 4 pinceszintből áll (3 szint mélygarázs, 1 szint konyhatechnológiai tér és elektromos trafóhelyiség), valamint a terepszint felett földszintet, 3 emeletet és egy gépészeti szintet foglal magába.

Az intézmény egy új hotelszárnyat és egy központi épületet kap, a műemléki épületet pedig felújítják

Projekt követelmények

A kivitelezés kihívásai közé tartozik, hogy a munkavégzés egy nagyon szűkös területen folyik, ugyanis az építkezési területet minden oldalról utcák, lakóépületek és villamosvonalak veszik körbe. Ezért a daru vagy minden olyan eszköz, mely nagy magasságot igényel, megoldandó kihívást jelent, mely nagyban meghatározza a munkavégzés eszközeit és folyamatait.

A Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése

PERI megoldások

A kivitelező az egyes födémszintek zsaluzásához PERI MULTIFLEX fatartós födémzsalu rendszert alkalmazott, PERI födémtámaszokkal. A 9 szinten együttesen mintegy 17.600 m²-nyi terület födémzsaluzása valósult meg.

PERI MULTIFLEX fatartós födémzsalu rendszer

A monolit falak PERI TRIO keretvázas falzsalu rendszerrel készültek, melyből összességében közel 40 tonna mennyiség volt megtalálható az építkezésen. A mélygarázs -1. szintjén lévő íves rámpafal PERI RUNDFLEX íves falzsaluzat segítségével épült.

A homlokzati falaknál a szerkezetépítő biztonsági állványként alkalmazta a PERI FB munkaállványt - erről történt a külső falak vasszerelése, valamint a falzsaluzat összeszerelése.

Ügyfél előnyök

Szerkezetépítőként a Tega-Bau Kft. azért választotta a PERI rendszereit, mert a falzsaluzatok összeállításánál az egyetlen kötőelemmel, a BFD kapoccsal könnyen összeszerelhető TRIO rendszer sok variációs lehetőséget biztosított. A MULTIFLEX fatartós födémzsalu rendszerrel pedig a födém alaprajzi sajátosságai optimálisan megvalósíthatók voltak.

Alkalmazott PERI rendszerek

MULTIFLEX fatartós födémzsaluzat
TRIO keretvázas falzsaluzat
RUNDFLEX íves falzsaluzat
FB 180 munkaállvány

 

Termék
Cég
Székhely: H-1181 Budapest, Zádor u. 9.
Telefon: +36 1 296 0960
Fax: +36 1 296 0950
E-mail:
Web: www.peri.hu
Hegedűs Zoltán
belső értékesítési vezető +36 1 296 0945, +36 30 749 2120
   
   
   
A PERI a zsaluzás, állványozás és mérnöki tevékenység terén vezető nemzetközi vállalatként több mint 70 leányvállalattal és 160 telephellyel működik sikeresen világszerte. A konszern éves forgalma 2018-ban 1,56 milliárd EUR volt. Az egész világon több mint 9.500 PERI alkalmazott dolgozik az építőiparban, hogy a racionális építés érdekében ügyfelei számára hatékony megoldásokat nyújtson. A PERI Kft. 1990 óta tevékenykedik Magyarországon, a német PERI GmbH leányvállalataként. A PERI ügyfeleit szakképzett értékesítő mérnökök látják el szakmai tanácsokkal, országszerte. A PERI munkatársai a cég fennállása óta arra törekednek, hogy ügyfeleiknek ne csak zsaluzási vagy állványozási terméket nyújtsanak, hanem a leggazdaságosabb zsaluzási megoldást. Magasan képzett és elkötelezett mérnökeik és szakembereik a kapcsolat felvételétől a szerkezetépítés befejezéséig végigkövetik az építkezés menetét, szükség esetén a helyszínen segítve az építésvezetőket a leggazdaságosabb megoldás megkeresésében. Ebben segíti őket a legkorszerűbb számítógépes technikával felszerelt műszaki iroda és a magas színvonalú kiszolgáló háttér.
Kulcsszavak:  PERI  MULTIFLEX  fatartós  födémzsaluzat  födémzsaluzás  TRIO  keretvázas  falzsaluzat  falzsaluzás  RUNDFLEX  íves  falzsaluzat  FB  180  munkaállvány