Schlüter-Systems KG<br>Magyarországi Képviselet

Schlüter®-KERDI-BOARD vízszigetelő építőlemezek

A Schlüter®-KERDI-BOARD multifunkcionális burkolási felületet ad a falaknál, ami a csempeburkolattal együtt többrétegű vízszigetelést alkot és ezen túlmenően építőlemezként sok alkalmazási területet képes lefedni. Extrudált keményhab-tábla, aminek a felületén mindkét oldalon speciális merevítő anyag és a csemperagasztóba való hatékony belerögzítés érdekében fátyolszövet is van.

  • sík a felülete, formatartó és nem vetemedik
  • a vízzel és a hővel szemben egyaránt ellenálló
  • minősített burkolható vízszigetelés

Letöltések

Schlüter®-KERDI-BOARD vízszigetelő építőlemez - műszaki adatlap

műszaki adatlap

pdf 176.9 kB
Schlüter®-KERDI-BOARD vízszigetelő építőlemez
 
Schlüter®-KERDI-BOARD vízszigetelő építőlemez - részletes termékismertető

részletes termékismertető

pdf 864.9 kB
Schlüter®-KERDI-BOARD vízszigetelő építőlemez
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése

Műszaki adatok

felületméret [m²]

felületméret [m²]

0,78 (125x62,5 cm)
1,62 (260x62,5 cm)

hőállóság [°C]

hőállóság [°C]

-50 és +75 között

hőtágulási együttható - lineáris [mm/m×K]

hőtágulási együttható - lineáris [mm/m×K]

0,007

hővezetési tényező (λ) [W/m·K]

hővezetési tényező (λ) [W/m·K]

0,035

páradiffúziós ellenállási szám (μ)

páradiffúziós ellenállási szám (μ)

1550 (5, 9 és 12 mm lapvastagság)
440 (19, 28 és 50 mm lapvastagság)

vízáteresztő képesség [mm/s]

vízáteresztő képesség [mm/s]

0

Áttekintés

Alkalmazás és funkció

A Schlüter®-KERDI-BOARD multifunkcionális burkolási felületet ad a falaknál, ami egyúttal a csempeburkolattal együtt többrétegű vízszigetelést alkot és ezen túlmenően építőlemezként sok alkalmazási területet képes lefedni. Extrudált keményhab-tábla, aminek a felületén mindkét oldalon speciális merevítő anyag és a csemperagasztóba való hatékony belerögzítés érdekében fátyolszövet is van.

Az 5, 9, 12,5, 19, 28, 38 és 50 mm-es lemezvastagságok révén a Schlüter®-KERDI-BOARD az alkalmazási területek széles skáláját fedi le a csempeburkolásnál a sík és vízálló burkolási felületek létrehozásához.

KERDI-BOARD
KERDI-BOARD

A Schlüter®-KERDI-BOARD rendelkezik a Németországban előírásosan megkövetelt abP-vel (általános építés-felügyeleti vizsgabizonyítvány). Az abP szerinti nedvesség- igénybevételi osztály: 0 - B0, valamint A és C. A Schlüter®-KERDI-BOARD az ETAG 022 (többrétegű szigetelés) szerint rendelkezik európai engedéllyel (ETA = European Technical Assessment) és CE tanúsítvánnyal. Az ETAG 022 szerinti nedvesség-igénybevételi osztály: A és C. A toldások és csomópontok megfelelő kialakításával az építőlemez-rendszer többrétegű burkolható szigetelésként működik.
A Schlüter®-KERDI-BOARD alkalmas csempeburkolatok fogadására a már meglévő nyers-falazatokon, bárminemű régi felületen, fa- és fém tartószerkezeteknél, különálló sík, vagy lekerekített válaszfalak kialakítására, előtétfalakra szerelt installációk és csövek leburkolására, szögletes és íves kád-beépítésekhez, konyhai lapok, mosdó asztalok, lerakó felületek és egyéb fürdőszobai berendezések kialakításához. Ugyancsak alkalmas sík felületek kialakítására a padlónál olyan szaniter helyiségek felújításoknál, ahol személyek közlekedése és ehhez hasonló terhelés várható.

A Schlüter®-KERDI-BOARD egyszerűen méretre vágható snitzer-rel. A gyors és tiszta feldolgozás érdekében a felület elülső oldalára vágási raszter van nyomtatva. A Schlüter®-KERDI-BOARD a falakra teljes felületen vagy habarcsfoltokra, esetleg más alkalmas ragasztóval/ habarccsal felrögzíthető, és szükség esetén külön tiplivel is rögzíthető. A fa és fém tartószerkezetekre a táblát a rendszerhez kapható rögzítő csavarokkal erősíthetjük fel. Közvetlenül a Schlüter®-KERDI-BOARD-ra a csempét vékonyágyas eljárással rögzíthetjük. Más, alkalmazható kenhető burkoló anyagot vagy vakolatot is felhordhatunk.

A Schlüter®-KERDI-BOARD-N vannak előre telepített elemek létrehozása rések és polcok falak állvánnyal megvásárolható. A Schlüter®-KERDI-BOARD-E /-U és -V előre gyártott lemezek például csőburkolatok kialakítására is alkalmasak. Kapható sarok-, U-alakú formában és beírdalt Schlüter®-KERDI-BOARD lemezként íves felületek kialakítására. A rendszer ugyancsak tartalmaz profilokat és szerelési segédanyagokat a falcsatlakozásokhoz és fal-lezárásokhoz, továbbá tipliket és csavarokat is.

Kapcsolódó hírek
Új Schlüter®-LIPROTEC-EASY fénytechnikai profilrendszer
Új Schlüter® LIPROTEC EASY fénytechnikai profilrendszer
Egyéni fénytechnikai megoldások gyorsan, egyszerűen
Új Schlüter® LIPROTEC EASY fénytechnikai profilrendszer
Kerdi-Board vízszigetelő építőlemez rendszer
Kerdi-Board vízszigetelő építőlemez rendszer
A csempeburkolat készítésének univerzális alapfelülete
Kerdi-Board vízszigetelő építőlemez rendszer
További termékek a cégtől
Schlüter®-DILEX-BWA csatlakozó profil
 
Schlüter®-DILEX-BWA csatlakozó profil

A Schlüter®-DILEX-BWA egy rugalmas műanyag csatlakozó profil a burkolólapok meglévő burkolati felületéhez vagy beépített elemekhez, pl. ajtókeretekhez és ablak elemekhez való csatlakoztatásához.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Schlüter®-BARA-RTKE szegélyprofil
 
Schlüter®-BARA-RTKE/-RTKEG csatornatartó profil

Schlüter®-BARA-RTKE/-RTKEG A Schlüter®-BARA-RTKE egy vízorral ellátott szegélyprofil a lejtésben kialakított kész esztrichre történő burkoláshoz. A profil úgy van kialakítva, hogy rögzíthető hozzá a Schlüter®-BARIN ereszcsatorna-rendszer. A Schlüter®-BARA-RTKE profil különösen alkalmas a Schlüter®-DITRA-DRAIN többrétegű drén-konstrukcióval készülő szerkezetek kialakítására. A perforált szél révén biztosítja a vízelvezetést és a csempeburkolatok tiszta lezárását. A Schlüter®-BARA-RTKEG egy vízorral ellátott szegélyprofil a lejtésben kialakított kész esztrichre történő burkoláshoz. A profil úgy van kialakítva , hogy rögzíthető hozzá a Schlüter®-BARIN ereszcsatorna-rendszer. Különösen alkalmas a Schlüter®-DITRA burkolható vízszigetelő és rétegelválasztó lemezzel készülő konstrukciók kialakítására. A zárt szél révén biztosítja a csempeburkolatok tiszta lezárását.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Schlüter®-TREP-V lépcsőprofilok Schlüter ®-TREP-E lépcsőprofilok Schlüter®-TREP-G lépcsőprofilok Schlüter®-TREP-B lépcsőprofilok
 
Schlüter® lépcsőprofilok
8 termék

A lépcsőfokok szélei erős mechanikai terhelésnek vannak kitéve és balesetveszélyesek. A Schlüter-TREP-profilok csúszásgátló kivitelük és optikai felismerhetőségük révén biztonságosabbak. Óvják a lépcsőfokok peremét, és ezáltal biztosítják, hogy a lépcsők burkolata ne károsodjon. A Schlüter®-TREP profilok ideálisan kombinálhatók a Schlüter®-LIPROTEC fényprofil technikával a lépcsőfokok megvilágítására.

8 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Schlüter®-DESIGNBASE-SL profil
 
Schlüter®-DESIGNBASE-SL lábazati profilok

A Schlüter®-DESIGNBASE-SL profil magas minőségű porszórt, vagy eloxált alumíniumból készült és utólagosan alkalmazható elegáns lábazat képzésre szolgál.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Schlüter® LIPROTEC fényprofil technika
 
Schlüter® LIPROTEC fényprofil technika

A fény felhasználása egy tér-atmoszféra létrehozásához meghatározó fontosságú. A puszta megvilágítási hatáson túlmenően a modern világítástechnikával kreatívan és dekoratívan lehet tereket alakítani. Akár lágy, pihentető fényt szeretne nyugalmi zónákhoz, akár semleges fényt munkaterületekhez, vagy ha színes környezeti fényt akar – a Schlüter®-LIPROTEC korszerű LED-fényprofil technikájával a megfelelő fényt hozhatja létre a megfelelő helyen. Lehetőség nyílik arra, hogy hatásosan és feltűnés nélkül olyan helyiség-atmoszférát hozzon létre, amely pontosan megfelel az építtetői egyéni igényeknek. A tartóprofilok lakótérbe történő harmonikus beillesztéséről gondoskodik a Schlüter-Systems bevált profiltechnikája – itt első ízben a világítás- és vezérléstechnika egyedileg összehangolt csúcstermékeivel kombinálva. S azért, hogy a beépítés gyorsan és könnyedén elvégezhető legyen, számos alkalmazáshoz előre konfigurált készletek kaphatók profilokkal, LED-sávokkal és szerelési tartozékokkal együtt.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Műanyag szigetelőlemezek
Műanyag szigetelőlemezek
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Polisztirol szigetelések
Polisztirol szigetelések
Zöldtetők
Zöldtetők
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Polietilén, poliuretán és poliészter szigetelések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...