Megnyílt az Uponor Labor a Pécsi Tudományegyetemen

Megnyílt az „Uponor Labor” a Pécsi Tudományegyetemen

Február végén a Pollack Expo keretén belül ünnepélyesen is átadásra került a PTE-MIK „Modern lakások Uponor megoldások” épületgépészeti bemutató labor.

Az Uponor fontosnak tartja, hogy segítse az épületgépészeti szakemberek képzését, hiszen ők a fenntartható jövő egyik, ha nem a legfontosabb záloga. Ehhez elengedhetetlen, hogy a diákok ne csak papíron, hanem a gyakorlatban is találkozzanak az épületgépészeti rendszermegoldásokkal. Az új laborban működés közben, valós körülmények között figyelhetik meg, tanulmányozhatják ezeket a rendszereket.

Megnyílt az „Uponor Labor” a Pécsi Tudományegyetemen
Megnyílt az „Uponor Labor” a Pécsi Tudományegyetemen

A megnyitón az egyetem részéről a projekt vezetője, Baumann Mihály adjunktus tartott rövid beszédet, majd a vendégek bejárták a termet, ahol az alábbi Uponor rendszermegoldásokat tekinthették meg:

  • Uponor Minitec, vékony padlófűtés
  • Uponor Tecto, pogácsás padlófűtés
  • Uponor Thematop M mennyezetfűtés/hűtési rendszer
  • Uponor Renovis, gipszkartonos mennyezetfűtési/hűtési rendszer
  • Smatrix Wave Pulse szobahőmérséklet szabályozó okosotthon kapcsolattal
  • Uponor Combi Port PRO UFH előszerelt megoldások
  • valamint egyéb nem Uponor termékek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy valós HVAC rendszer üzemelhessen.

Köszönet az épületgépészeti bemutató labor megvalósulásában és kivitelezésében segítséget nyújtó alábbi cégeknek: Geberit Kft., Flamco Kft., KLUDI Szerelvények Kft., Gienger Hungária Épületgépészeti Kft., Szatmári Kft., WILO Magyarország Kft. A kivitelezést a HLS-Ventil Kft. szakemberei végezték.

A hírben szereplő termékek
Uponor Tecto padlófűtés rendszer
 
Uponor Tecto pogácsás padlófűtés rendszer

Az Uponor Tecto pogácsás kialakítású elemeinek köszönhetően egyedül is gyorsan szerelhető. Egyszerűen csak pattintsa össze a pogácsás elemeket a széleknél és már meg is van a garantáltan pontos, biztos kötés. A csővezetékek 45°-os és 90°-os szögben is hajlíthatóak a pogácsák vezetésével. A Tecto pogácsái biztosítják a csövek helyes távolságát. Az Uponor Tecto vágóprofil segítségével gyakorlatilag nincs hulladék, egyszerű a méretre vágás. Az elemek kedvező mérete – 1450 x 850 mm – gyors munkavégzést tesz lehetővé. Az Uponor Tecto rendkívül lépésálló: 38/35 mm névleges vastagság esetén 500 kg/m², 11 mm névleges vastagság esetén max. 3000 kg/m² a teherbírása.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Uponor Minitec padlófűtés felújításhoz
 
Uponor Minitec padlófűtés felújításhoz

Az Uponor Minitec 1 cm-es minimális mélységének köszönhetően a felújítások ideális rendszere. Az Uponor Minitec rendszerlemez a 9,9 x 1,1 mm-es Uponor PE-Xa csövekkel könnyen lefektethető meglévő betonra, faszerkezetre vagy járólapra. A lap hátoldalának ragasztórétege garantálja a biztos kötést lerakáskor. A szintezőanyagot közvetlenül a pogácsák közé kell teríteni, így a szerkezet padlószint-növekedése csupán minimum 15 mm. A lemezek speciális kialakítása biztosítja a szintezőanyag megfelelő folyását és a közvetlen kötést a beágyazó anyaggal.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Uponor Renovis gipszpanel falfűtés/hűtés felújításokhoz
 
Uponor Renovis gipszpanel falfűtés/hűtés felújításokhoz

Az Uponor Renovis rendszer 9,9 mm-es PE-Xa csővezetékeket magába foglaló 15 mm vastag gipszpanel lapokból áll. Az Uponor Renovis megoldás leegyszerűsíti a határoló fal vagy mennyezet kiépítését, emellett biztosítja a szükséges fűtési és hűtési teljesítményt is. Alkalmazásuk különösen előnyös alacsony hőmérsékletű, megújuló energiaforrásokat hasznosító hőszivattyúkkal. Számos előnyének köszönhetően az energiahatékonyság immár minden ingatlantípusnál elérhető.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Uponor Smatrix Move szabályozó Uponor Smatrix Wave helyiségszabályozó Uponor Smatrix Base helyiségszabályozó Uponor állásszabályozók
 
Uponor helyiségszabályozók
4 termék

Az Uponor különböző igényekhez kínál helyiségszabályzókat, amelyek mindenféle épülettípushoz megfelelőek, akár új építésű, akár felújított. Az Uponor önálló helyiségszabályzói önálló helyiségek vagy nagyobb terek hőmérséklet-szabályzásának kényelmes és hatékony módját nyújtják.

A választékban vezeték nélküli és vezetékes szabályzók is találhatók. Az Auto Balance Technology (ABT) az Uponor egyedülálló, szabadalmaztatott technológiája, és a helyiségszabályzás legújabb innovációja a padlófűtés és -hűtés terén. Az Auto Balance Technology alkalmazásával nincs szükség a rendszer hidraulikus beszabályozására. Tökéletes kényelmet biztosít alacsonyabb energiafogyasztás mellett a külső körülményektől függetlenül.

4 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Uponor Combi Port előszerelt hőközpontok
 
Uponor Combi Port előszerelt hőközpontok

Az Uponor Combi Port és Aqua Port csak előremenő és visszatérő csatlakozást igényel, hogy egy központi fűtési rendszerbe beilleszthető legyen. A hagyományos központosított rendszerekkel ellentétben, a decentralizált megoldás esetében nem szükséges melegvíz-tartály vagy használati meleg víz elosztó- és cirkulációs rendszer.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...