Ke Kelit: a fáradhatatlan linzi K&K családi vállakozás

Ahol minden a cső körül forog

Ke Kelit: a fáradhatatlan linzi K&K családi vállakozás
Ke Kelit: a fáradhatatlan linzi K&K családi vállakozás

K&K&K&K: ez a négy betű az Egger családban szinte mindent meghatároz. A Ke Kelit családi vállalat alapítóját Karlnak hívták, csakúgy mint fiát, unokáját és dédunokáját.

III. Karl Egger, nővérével, Kristinével vezeti a céget, amelyet Karl gyermekei, IV. Karl és Karoline Morawetz-Egger fognak egyszer átvenni. A képzett épületgépész, I. Karl Egger valaha a linzi városgondnokságon dolgozott, egy fa köré építette fel cégét a linzi iparterületen. A fa ma is ugyanúgy áll és nemcsak ő növekedett az elmúlt 76 évben…

A Ke Kelit ősszel mutatja be a növekedésének következő állomását: egy 180 méter hosszú és 35 méter széles csarnokot, Európa egyik legnagyobb csőgyártó csarnokát, amely egy 30 millió eurós beruházás. A csarnokban egyedi vízvezeték-csöveket fognak gyártani.

Így néz majd ki Európa egyik legnagyobb csőgyártó csarnoka, amelyet a KE KELIT épít a linzi iparterületen.
Ke Kelit: a fáradhatatlan linzi K&K családi vállakozás
Így néz majd ki Európa egyik legnagyobb csőgyártó csarnoka, amelyet a KE KELIT épít a linzi iparterületen.

„Kórházakban, de más épületeknél is egyre nagyobbak a higiéniai elvárások a melegvízvezeték-csövekkel szemben. Ezért kifejlesztettünk egy 0,1 mm vastag falú nemesacél csövet, amelyet műanyag köpeny vesz körül. Ezek a csövek egyszerre higiénikusak és hajlíthatók. Óriási előrelépés ez az ivóvízellátásban.”– mondja a fiatalabb Karl Egger.

Az elmúlt évtizedekben 160 szabadalmat nyújtott be az Egger család, ez a szám évente tízzel bővül. A szabadalmak jelentik a garanciát a nyereségességre. Az újításokkal sikerült az elmúlt években egy, az egész világra kiterjedő, 700 munkatársat foglalkoztató céget felépíteni.

Gyártanak Ausztriában és Malajziában, a saját értékesítési hálózat egészen Új-Zélandig terjed. A teljes forgalom kereken 230 millió euróra tehető. A családi vállalatot III. Karl és nővére, Kristine vezeti, aki rövid ideig egy linzi jéghoki egyesület elnöke is volt. Rajtuk kívül a gyerekek, IV. Karl és Karoline, valamint öt további menedzser ülnek az igazgatóságban, köztük az egykori linzi alpolgármester, Christian Forsterleitner. Azt, hogy a család és a vállalat mennyire egybeforrt, mi sem példázhatja jobban, mint hogy a családtagok is az üzemi konyha főztjét eszik és a társalgóban mindig van lehetőség a vállalatvezetők és a munkatársak közötti közvetlen beszélgetésre, eszmecserére.

K&K hálózat – A család a hálózatépítés előremutató példája

„Apánktól és nagyapánktól mindig azt hallottuk, hogy a dolgozók jelentik a legnagyobb tőkét.” – mondja Kristine Egger. Ennek megfelelően a cégben nagyon alacsony a fluktuáció. A steyr-i MAN-gyár körüli vitában, a gyár megtartására és „Green Mobility Center”-ré alakítására létrehozott konzorcium tagjai közül egyedül III. Karl Egger fedte fel magát annak ellenére, hogy a konzorciumot nem ő vezeti – ezt ő, mint saját gyárral rendelkező vállalkozó megtehette és meg is akarta tenni. Elmondása szerint lennének ötletei a gyárral kapcsolatban: „Az új hidrogénüzemű autókban a tartály és az üzemanyagcellák  közötti vezetékek éppúgy érdekesek a Ke Kelit számára, mint a mobil tartályok” – mondja, és nagy szenvedéllyel vázolja fel a steyr-i központ általa elképzelt új irányvonalát a következő évekre.

Szenvedélyes kapcsolat a borral

Hasonló szenvedéllyel beszélnek az Egger család tagjai a borról is. A kedvelt nyaralási célpont és a vágy, hogy legyen egy birtokuk Toszkánában, együttesen vezetett el az új üzletághoz. A hírek szerint a Tenuta di Carleone (olaszul a Karl-t ’C’-vel írják) időközben nem csak kilenc alkalmazottra, de egy sor kiváló értékelésre is szert tett. Raddában, a Chianti-vidék szívében az Egger-család egy 100 hektáros földet szerzett meg, ahol jelenleg 22 hektáron folyik szőlőgazdálkodás,10 hektáron pedig olívát termesztenek. Az ír bortermelő szakemberrel, Sean O’Callaghannal karöltve évente 100 000 palack bort termelnek. „Ezzel elértünk egy olyan nagyságrendet, ami feltett minket a térképre.” – mondja III. Karl Egger.

A napsütötte Chianti-vidéken 22 hektáron folyik szőlőgazdálkodás a Tenuta di Carleone birtokon.
Ke Kelit: a fáradhatatlan linzi K&K családi vállakozás
A napsütötte Chianti-vidéken 22 hektáron folyik szőlőgazdálkodás a Tenuta di Carleone birtokon.

Senkiben nem hagy kétséget afelől, hogy a borászatból is hamarosan családi üzem lesz, amely generációról generációra száll majd. „Az első tőke elültetésétől a maximális hozam eléréséig 15-20 év telik el.  El tudom képzelni, hogy egy unokám  majd borászati iskolába járhat.” Az mindenesetre biztos, hogy a keresztneve K-val fog kezdődni…

A hírben szereplő termékek
KELOX Ultrax többrétegű fűtési és vízellátási csőrendszer KELOX PROtec Zeta áramlás-optimalizált ötrétegű csőrendszer KELOX PROtec fitting KELOX FB többrétegű csőrendszer padló- és felületfűtéshez
 
KE KELIT többrétegű csőrendszerek fűtési rendszerekhez
6 termék

Rugalmasság és sokoldalú alkalmazási lehetőség jellemzi az évtizedeken keresztül jól bevált moduláris felépítésű KELOX többrétegű kombinált csőrendszert. A választható előszigetelt csövek és fittingek nagy választékának köszönhetően a KELOX komplett rendszer kiválóan alkalmas fűtés-és ivóvizes felhasználásra, hőközpontok, hűtési rendszerek és aktív fűtő/hűtő felületek bekötő vezetékeinek szerelésére. A KELOX optimális megoldás falon kívüli és vakolat alatti alkalmazásokhoz is.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
KELOX vékony rétegrendű felületfűtés KELOX FB acélhálós padlófűtési rendszer KELOX FB padlófűtési rögzítőlemezes rendszer KELOX FB padlófűtési rögzítősin rendszer
 
KE KELIT padlófűtési rendszerek
7 termék

A többrétegű csövek rugalmas felépítésének és átgondolt koncepciójú KELOX rendszerelemeknek köszönhetően a KELOX FB rendszer alkalmas az összes csőfektetési módszer – legyező, spirál, szárazépítési, tacker vagy ipari - és még sok más területen való alkalmazásra is.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
KELIT PEX rugalmas csőrendszer KELIT P előszigetelt csőrendszer KELEN előszigetelt csőrendszer
 
KE KELIT előszigetelt csőrendszerek
3 termék

A tiszta távhő és a környezetkímélő, kényelmes fűtési rendszer együttes kellemes klímát garantál. A rendszer jelentős előnye, hogy a fűtőhelyiség vagy kémény költséges kialakításával kapcsolatos befektetés elkerülhető, így nincs szükség tüzelőanyag tárolásra sem.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
KE KELIT műanyag vízvezeték rendszerek ivóvízhez, használati melegvízhez, ipari feladatokra  - KELEN KE KELIT csőrendszerek hűtési területre, sűrített levegő szállítására - KETRIX
 
KE KELIT műanyag csőrendszerek
2 termék

A csőrendszerek számtalan előnnyel rendelkeznek: Ideális megoldás meleg és hideg vízhez régi és új épületekben illetve sűrített levegőhöz, hűtővízhez és hideg közeghez ajánlott csőrendszerek.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
CLIMATEFIX I mennyezeti hűtő és fűtőmodul CLIMATEFIX C bebetonozható mennyezetfűtés/hűtés CLIMATEFIX G valamennyi gipszkarton álmennyezethez
 
KE KELIT fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
3 termék

A Coolfix rendszerekkel jól biztosítható a hosszú távú költségtakarékosság és energiahatékonyság, a megújuló energiák hasznosítása. A mennyezet hűtési és fűtési rendszerek kiemelkedő sugárzási arányának köszönhetően kellemes klímát lehet teremteni a lakó- és munkahelyiségekben.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
KELOX ipari felületfűtés, pályafűtés KETRIX pályahűtési rendszer
 
KE KELIT különleges fűtési/hűtési rendszerek
2 termék

Felület fűtés/hűtés rendszerek sportpályák fűtésére, jégpályák hűtésére vagy egyéb ipari alkalmazásokra speciális igények szerint.

2 termék
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
KE KELIT termosztátok KE KELIT csatlakozó egységek
 
KELOX fűtésszabályzók
2 termék

Tökéletes összeköttetés a rendszrrel. Minden egyben: komplett kivitel az egyedi beltéri szabályozásért. Az egyedi beltéri szabályozás új generációja: Egyszerűen alkalmazható, az energiahatékonyság és a felhasználhatóság jegyében- akár okostelefonról és számítógépről is vezérelhető.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
KMU590E osztó- gyűjtő csavarkötéses csatlakozással KMP590E osztó-gyűjtő Protec csatlakozással
 
KE KELIT osztó-gyűjtők
2 termék

A nemesacélból készült osztó-gyűjtők, négyszögletes osztótesttel rendelkeznek a nagyobb átfolyás érdekében, melynek mértéke akár 5 m³/h is lehet. A tartozékként rendelhető termomotor segítségével szabályozható a rendszer. A termékek zajcsillapított fémkonzolokkal vannak felszerelve.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...