Infinate Aluminium - Építsen tudatosan újrahasznosított alumíniumból

Infinate Aluminium - Építsen tudatosan újrahasznosított alumíniumból

HYDRO CIRCAL alumínium ötvözetből készülő WICONA profilrendszerek

Előrelátóan építeni annyit jelent, hogy komolyan vesszük a jövőt. Tudatában lenni annak, hogy forrásaink végesek. Teljesen bizonyosak vagyunk abban, hogy a jövő városi fejlődése elképzelhetetlen fenntartható módon újrahasznosítható anyagok használata nélkül.

A WICONA fenntarthatóság melletti elkötelezettségét mutatja azzal, hogy a HYDRO CIRCAL alumínium ötvözetét használja a rendszermegoldásaiban, ami az egyik legfenntarthatóbb anyag a szektorban. A HYDRO CIRCAL egy kiváló minőségű ötvözet, ami minimum 75%-ban tartalmaz újrafeldolgozott - életciklusa végét elérő - alumíniumot (fogyasztói hulladék), mint például homlokzati üvegfalak, ablakok, amiket az épületből való kibontásuk után teljes mértékben újrahasznosítottak.

A gyártási folyamat teljesen nyomon követhető és a termék egy független harmadik szervezet által hitelesített (DNV-GL). A minősített gyártási folyamat egyedülállóan forradalmi az építőiparban.

Végtelen alumínium - időtlen építészeti konstrukció

360° életciklus - win-win szituáció

Köszönhetően annak, hogy a WICONA rendszerek a HYDRO CIRCAL-t használják, az alumínium hulladék visszakerül a termelési ciklusba. Az anyagoknak ezt a visszanyerési folyamatát "városi bányászatnak" hívják. Megóvják az elsődleges alumínium forrásokat és csökkentik a hulladékot városainkban.

Törekedés a fenntarthatóságra

A HYDRO CIRCAL alumínium ötvözetből készülő WICONA profilrendszerek hasznosítják a legmagasabb arányban az életciklusuk végére jutott (újrahasznosítható) alumínium alapanyagot, melynek aránya minimum 75%. Az előállítás folyamata minősített és teljesen nyomon követhető. Ezekkel a megoldásokkal a ma tervezett szerkezetek a holnap környezetvédelmi elvárásainak is megfelelnek.

Építsen tudatosan újrahasznosított alumíniumból
Infinate Aluminium - Építsen tudatosan újrahasznosított alumíniumból

A környezettudatos tervezés 2 kg-nál kezdődik

Minimális C0₂-lábnyom

A HYDRO CRICAL-nak van a legkisebb CO₂ lábnyoma a világon. Kb. 2 kg CO₂ (1,5-2,3 kg CO₂) / alumínium kilogrammonként - mindössze hatoda a világszerte általános értéknek, ami az elsődleges alumínium előállítás során keletkezik.

5% energia - 100% alumínium

Az alumínium végtelenszer újrahasznosítható. Minősége és fizikai tulajdonságai nem vesznek el. Mindezen túl az alumínium hulladék beolvasztásának költsége mindösszesen 5%-a az elsődleges alumínium gyártás árának. Így minél nagyobb arányban használunk újrahasznosítható hulladékot, annál jobban kíméljük városainkat és környezetünket.

A jövő városa a "városi bányászatra" épül

A város a nyersanyagok új bányája

Városaink valóságos bányák. Fém, műanyag, üveg található az épületekben, járművekben, gépekben, de mind csak "ideiglenesen" - várva a felelős újrahasznosításra.

Az alumínium jövője

Jelenleg 200.000.000 tonna alumíniumot "tárolunk" az épületeinkben, szerte a világon. Az életciklusuk végére ért alumínium termékek más hulladékokkal együtt visszahozhatóak a gyártási folyamatba. Beolvasztásuk nem csak energiát spórol, csökkenti a környezetre gyakorolt hatást. Egy tonna alumínium előállításához 4 tonnával kevesebb bauxitot használunk és 9 tonnával kevesebb CO₂-t bocsátunk ki az alumínium hulladék újrahasznosításával, mint amennyi az elsődleges alumíniumgyártás folyamán szükséges.

Építse a WICONA-val a jövő városát

A WICONA olyan minősített alumínium rendszermegoldásokat kínál, melyek minimum 75%-ban újrahasznosított alumíniumot tartalmaznak. A hőhídmegszakító elemek szintén újra felhasznált poliamidból készülnek. Meggyőződésük: A jövő városa megújuló forrásokból épül. A kérdés: Mikor kezdjük el?

Építse a WICONA-val a jövő városát
Infinate Aluminium - Építsen tudatosan újrahasznosított alumíniumból

Három ok, amiért a WICONA alumíniumból épít

1. Az alumínium egy modern anyag: erős, rugalmas, vezetőképes, tartós és különlegesen könnyű. Jelentős szilárdsága lehetővé teszi a kivételesen tartós szerkezetek építését - alacsony fajsúlyának köszönhetően a szerkezetek súlya harmada egy azonos acélszerkezetének.

2. Az alumíniumból készült termékeknek rendkívül hosszú az élettartama. A valaha épített alumínium szerkezetek közel 75%-a még mindig használatban van. Sőt, mi több, az alumínium termékeket könnyű karbantartani. Nincs szükség különleges védelemre a penész vagy korrózió ellen, vagy a festett felületek oldószeres tisztítására.

3. Az alumínium a harmadik legnagyobb mennyiségben jelen levő anyag a Földön. A visszanyert nyersanyag alkalmas a legmagasabb fokú újrahasznosításra. A WICONA-nál az alumínium előállításához szükséges energia 68%-át vízerőművekkel generálják.

A hírben szereplő termékek
WICLINE 65 EVO ablakrendszer WICLINE 75 EVO ablakrendszer WICLINE 75 TOP ablakrendszer WICLINE 75 MAX ablakrendszer
 
WICONA alumínium ablakrendszerek
5 termék

Minden épület egyedülálló. Az egyedileg tervezett ablakok kulcselemei a mai építészeti koncepcióknak, meghatározva a teljes homlokzat esztétikáját és az épület karakterét. A WICLINE széria kielégíti az előírt követelményeket, és emellett igényes ablakokat kínál elegáns dizájnnal, magas funkcionalitással és méretpontos kiegészítőkkel.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
WICSTYLE 65 EVO ajtórendszer WICSTYLE 75 EVO ajtórendszer WICSLIDE 150 PS hibrid tolóajtó rendszer WICSLIDE 160 emelő-tolóajtó
 
WICONA alumínium ajtórendszerek
5 termék

Az első benyomás megismételhetetlen - ami a lakások és irodaházak bejárati portáljára is elmondható. Aligha akad bármilyen más szerkezet, amelynek annyi kritériumot összhangba kell hoznia, mint a bejárati ajtóknak. Legyen az egy magánház ajtaja, egy hivatali épület vagy hotel főbejárata, akár egy tűzvédelmi- vagy menekülési ajtó egy iskolában vagy egy egyszerű gyárépületi ajtó, a kivitelezés során a gérbe vágott és méretre szabott WICSTYLE profilrendszer megoldást kínál minden helyzetre számos nyitási típusával.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
WICTEC 50 alumínium függönyfal rendszer
 
WICTEC 50 alumínium függönyfal rendszer

A WICTEC 50 a lizénás-osztóbordás függönyfal alapváltozata, rendkívül keskeny, 50 mm-es külső és belső látható szélességgel. A függönyfal rendszer egyedülálló rugalmassága megmutatkozik a különböző rendszer változatokban és a kisebb módosításokkal elvégezhető bővítésekben, amelyek esetében nem kell esztétikai kompromisszumot kötni.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...