DiaTurtle® – Az állítható magasságú teraszláb

DiaTurtle® – Az állítható magasságú teraszláb

Felfagyásmentes, hőmérséklet-függetlenül telepíthető, könnyű, nagyobb bontási költség nélkül cserélhető

A DiaTurtle® teraszlábak lehetővé teszik a betonlapok, greslapok, fa és WPC teraszburkolatok nyitott fugás kialakítását. A nyitott fugák elnyelik az esővizet, mely a burkolat síkja alatt a lejtést adó (vízszigetelt) aljzaton a lefolyók irányában elvezetésre kerül. A teraszláb rendszer a burkolat alsó síkja és az alátámasztó szerkezet között átszellőztetett légréteget hoz létre, amely csökkenti az algásodás veszélyét.

A kavics- és a homokágy elhagyása csökkenti a födémterhelést és az akusztikus emissziót. A megemelt burkolat alatti tér lehetővé teszi a különböző vezetékek, kábelek elhelyezését, és azok gyors, egyszerű karbantartását.

A DiaTurtle® teraszláb rendszer jellemzői:

 • Hőmérséklettől független telepítés: időjárástól függetlenül telepíthető -20°C +75°C közötti hőmérséklet tartományban.
 • Könnyű: minimális rendszersúly. Nincs fölösleges födémterhelés, anyagmozgatás.
 • Nagy teherbírás: a teraszlábak teherbírása 400-950 kg
 • Újrapozícionálható: a burkolat sérülésmentesen cserélhető. A burkolat alatt egyéb más rendszerek (víz, elektromos vezetékek, stb.) könnyen telepíthetőek, karbantarthatóak.
 • Szabad burkolatválasztás: kő, kerámia, gres padlólap, WPC, faburkolat is telepíthető a rendszerrel.
 • Gyors vízelvezetés: a nyitott fugákon keresztül a csapadék gyorsan elvezetésre kerül a felületről. A vízelvezetés sebessége gyorsítható a rendszerhez illeszthető folyókákkal, teraszrácsokkal.
 • Tartós: a burkolatnál nincs felfagyás veszély, ellenáll a hőingadozásnak.
 • Környezetbarát: a rendszer újrahasznosított anyagból készül. A rendszer bontása után annak elemei teljes mértékben ismét újrahasznosíthatók.
DiaTurtle® – Az állítható magasságú teraszláb
DiaTurtle® – Az állítható magasságú teraszláb

Választható kiegészítők: DT-WF / DT-WFH párnafa tartó feltét; DT-WF94-1/2-F párnafa tartó feltét; DT-WF94 párnafa tartó feltét, sz=94 mm a fa vagy WPC burkolatok kialakításához; DT-SH10 / DT-SH20 kiegyenlítő alátétlemez; DT-SH50 zajelnyelő alátétlemez (5,0 mm); (1,3 mm / 2 mm / 5 mm) a burkolólapok tökéletes felfekvéséért; DT-A rögzítőgyűrű; DT-HTA a nagy igénybevételnek kitett burkolatok elmozdulásmentességének biztosításáért; DT-HT, DT-HFE a terasz szabad széleinek lezárásához; DT-SC20 / DT-SC30 lejtéskiegyenlítő talp (2% / 3%); DT-SC-Auto szintbeálló feltét (4%), hogy a lejtésben lévő aljzaton is vízszintes burkolatot tudjunk kialakítani; szabványos DT-J30+ / DT-J50+ fugafeltét; DT-J20 / DT-J60 / DT-J80 fugafeltét a megfelelő méretű, egységes fugaképet biztosító nyitott fugák kialakításához.

A különböző méretű burkolólapok esetén felmerülő anyagszükséglet:

 • 40 × 40 cm: kb. 7,3 db/m²
 • 50 × 50 cm: kb. 4,6 db/m²
 • 60 × 60 cm: kb. 3,1 db/m²

Az 1 m²-re kalkulált anyagszükségletet a terasz alaprajzának geometriája, a lapok rakási módja, valamint a vágott, keskenyebb lapok aránya is megnövelheti.

DiaTurtle® – Az állítható magasságú teraszláb
DiaTurtle® – Az állítható magasságú teraszláb

A DiaTurtle® teraszláb rendszer előnyei:

 • A DiaTurtle® teraszláb vágás nélkül, egy mozdulattal fejre fordítva biztosítja a burkolólapok billenésmentes alátámasztását a fal mellett.
 • 260 mm alátámasztási magasság feletti méret, a DiaTurtle® DT+ magasító elemek (60 mm) gyors egymásba csúsztatással, menet nélküli kapcsolattal, tekerés nélkül felépíthető.

DiaTurtle® teraszláb rendszer gyorsan telepíthető, ezáltal jelentős munkaidő megtakarítást eredményezhet nagyobb projekteken.

A hírben szereplő termékek
DiaTurtle® teraszláb rendszer
 
DiaTurtle® teraszláb rendszer

A DiaTurtle® teraszláb rendszer egy fokozatmentesen állítható magasságú, polipropilénből készült álpadló termékcsalád. Elsősorban épületszerkezeteken kialakított járólapoknál, vagy faburkolatú felületek alátámasztásánál használatos, de alkalmazható teraszokon, erkélyeken, technikai berendezéseken, kerti teraszokon, városi tereken, gépjármű forgalommal terhelt felületen, medenceburkolatok alatt, bármilyen zárt vagy nyitott területen. Bár súlya nem éri el a 0,5 kg-mot sem, akár 1000 kg-mal is terhelhető teraszlábanként. A DiaTurtle® teraszlábak 26 mm-től egészen 440 mm-es magasságig emelhetőek típustól függően, így a termékcsalád illeszkedik a legkülönfélébb igényekhez is. A DiaTurtle® teraszlábak nem csak egyszerűen összeszerelhetőek, de beépítésük sem igényel komolyabb szaktudást, mivel maximum 6 (440 mm-es verzió) összetevőből állnak, melyek az egyszerű egymásba illesztést követően könnyedén telepíthetők.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Burkolatok rögzítőszerkezetei
Burkolatok rögzítőszerkezetei
Burkolati profilok, kiegészítők
Burkolati profilok, kiegészítők
Álpadlók
Álpadlók
Rögzítéstechnika
Rögzítéstechnika
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...