A tannai GEALAN magasraktár alapkőletétele

Milliós projekt indult

Újabb mérföldkőhöz ért a GEALAN. Automatizált magasraktár alapkőletételére került sor a cég tannai gyártási- és logisztikai központjában. Az építkezés várhatóan mintegy 14 millió euróba kerül majd, így ez a műanyag profil-gyártó történetének egyik legnagyobb egyedi beruházása. A tervek szerint az új magasraktárat 2024 első felében helyezik üzembe. 

A tannai GEALAN magasraktár alapkőletétele
A tannai GEALAN magasraktár alapkőletétele

Az építkezés megkezdésének jelképes alapkőletételi ünnepségén a GEALAN két ügyvezetőjén – Ivica Maurovićon és Tino Alberten – kívül részt vett Thomas Fügmann, Saale-Orla járási közigazgatás vezetője, valamint Marco Seidel, Tanna polgármestere is.

A GEALAN ügyvezető igazgatóit örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy a hónapokig tartó intenzív tervezés után ismét düböröghetnek a munkagépek a Kapelle ipari parkban. Ivica Maurovic a fejlesztéssel kapcsolatban az alábbiakat jegyezte meg: „Ez a több millió eurós beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a GEALAN működése fenntarthatóbb és hatékonyabb lehessen. Ez egyben egyértelmű elköteleződésünket is mutatja a tannai telephelyünk és az egész régió iránt.” Tino Albert pedig hozzátette: „A magasraktárunkba történő beruházás új szintre emeli logisztikánkat. A teljesen automatizált raktározási folyamatokban rejlő lehetőségekkel a GEALAN vállalatnál még hatékonyabban tudunk majd tervezni, dolgozni és szállítani.”

A tannai GEALAN magasraktár alapkőletétele
A tannai GEALAN magasraktár alapkőletétele
Fotó: © Wittig Architekten Hof

A GEALAN magasraktár

Méretek: hosszúság 125 m, magasság 26 m, szélesség 22 m
Tárolóhelyek száma: 5020
Hasznos teher/kazetta: 1700 kg
Teljesítmény: kb. 70 kazettacsere/óra

Az áruk mozgatását a magasraktárban korszerű szoftverek vezérlik és mechanikusan két úgynevezett polckezelő berendezés végzi. Ez nagyban növeli a munkafolyamatok biztonságát és sebességét. A dolgozók fizikai megterhelését ugyancsak jelentősen csökkenti a komissiózó állomások ergonomikus kialakítása.

A tannai GEALAN magasraktár alapkőletétele
A tannai GEALAN magasraktár alapkőletétele
Forrás: © Fehr Lagerlogistik AG

Egy magasraktár előnyei

A magasraktár egy 12 méternél magasabb, polcokkal rendelkező raktárt jelent. Általában több ezer raklap számára kínál olyan tároló felületet, ahol lapos és hosszú árukat is lehetséges elhelyezni. A GEALAN 2024-re egy úgynevezett „automatizált hosszú-áru” raktárt hoz létre a tannai telephelyen.

Az automata magasraktárak, illetve a hosszú-áru raktárak optimálisan kihasználják a rendelkezésre álló helyet, mert a magasság révén minimális felületen jelentős mennyiség tárolható. Ezen kívül nem kell nagy távolságokat megtenni az áruk ki-, vagy éppen elszállításához. A teljes automatizálásnak köszönhetően a nagy, nehéz és terjedelmes árukat is gyorsan és hatékonyan kezeli a rendszer.

A hírben szereplő termékek
GEALAN-KUBUS® ablakrendszer GEALAN-LINEAR® profilrendszer GEALAN S 9000 profilrendszer GEALAN S 8000 profilrendszer
 
GEALAN profilrendszerek
7 termék

A GEALAN profilrendszerből gyártott műanyag ablakok nemcsak a külső megjelenésre fektetnek hangsúlyt. A kimunkált és a legkisebb részletekig kidolgozott profilgeometriák minden műszaki követelménynek megfelelnek. A modern nyílászáró gyártástechnológia az esztétikai követelménytől és szerkezettől függően nemcsak fehér színben, hanem GEALAN-acrylcolor®, dekor- és fafólia kivitelben is megvalósítható.

7 termék
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
GEALAN-CAIRE® szellőzőrendszerek
 
GEALAN-CAIRE® szellőzőrendszerek

Önmagában a klasszikus ablakszellőzés már nem elegendő a mai szellőztetési előírásokhoz. A GEALAN-CAIRE® szellőzőrendszerek úgy gondoskodnak a szellőzésről, hogy egészséges, kényelmes beltéri klíma jön létre anélkül, hogy a szellőzésre kellene gondolnia. Attól függően, hogy kis vagy nagy helyiségeket akar-e szellőztetni, vagy meglévő vagy új épületekbe kíván szellőztetni: a GEALAN-CAIRE® a megfelelő megoldást kínálja.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
GEALAN-SMOOVIO® tolóajtó rendszer - Helytakarékos és teret nyitó
 
GEALAN-SMOOVIO® tolóajtó rendszer

A lakótér kialakítása költséges, ezért a lehető legoptimálisabban kell kihasználni. A GEALAN-SMOOVIO® tolóajtó rendszer először kombinálja a toló szerkezetek helytakarékos komfortját a kiemelkedő tömítéssel. Az új fejlesztésű vasalat, az innovatív profilkiképzés és az optimalizált tömítés együttes hatása teszi mindezt lehetővé.

BIM
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
GEALAN-SENSE® biztonsági érzékelők
 
GEALAN-SENSE® biztonsági érzékelők

A hatékony betörés elleni védelem nem feltétlenül drága vagy körülményes. A GEALAN-SENSE® termékcsalád a privát lakóhelyiség számára utólag is könnyen beszerelhető megoldásokat kínál, amelyek a legtöbb esetben már a tényleges betörés előtt elriasztják a betörőket. A GEALAN-SENSE® biztonsági érzékelők különböző kivitelezésben kaphatók.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...