2022. október 21. 2022. okt 21

Cleartex gyárlátogatással egybekötött szakmai nap

Épületbejáratokhoz telepített szennyfogó burkolatrendszerek szakszerű tervezése, kivitelezése és karbantartása

A legtöbben bele sem gondolnak, milyen nagy szerepe van az épületek bejáratainál telepített szennyfogó burkolatoknak a létesítmények tisztaságvédelmében. Különösen igaz ez a nagy forgalmú épületekre, ahol a szennyfogó burkolatoknak naponta akár több száz cipőtalpról, kerekesszék, bőrönd, bevásárlókocsi kerekéről kell eltávolítani a koszt, sarat, egyéb szennyezőanyagokat és kórokozókat.

A Cleartex Kft. gyárlátogatással egybekötött szakmai napja
A Cleartex Kft. gyárlátogatással egybekötött szakmai napja

Megfelelően kiválasztott, tervezett és kivitelezett alumínium sínes, műanyag, vagy textil alapanyagú szennyfogó rendszerek alkalmazásával számottevően csökkenthetők a takarítási költségek, kevesebb lesz a takarításra fordított energia, a felhasznált tisztítószerek mennyisége és a szennyvíz kibocsájtás, valamint növekszik a padlóburkolatok élettartama.

A 100%-ban magyar tulajdonú Cleartex Kft. közel 30 éve tervez, gyárt és telepít szennyfogó rendszereket, melynek folyamataiba szeretnék most új gyártóbázisukon beavatni önöket. A szakmai előadások tartására felkértek építésztervező, kivitelező és létesítményüzemeltető szakembereket, akik megosztják tapasztalataikat a résztvevőkkel.

A Cleartex Kft. gyárlátogatással egybekötött szakmai napja
A Cleartex Kft. gyárlátogatással egybekötött szakmai napja

A rendezvényen elsajátítható a zónaszemlélet, amely alkalmazásával az épület adottságait és funkcióját figyelembe véve tervezhetők hatékony szennyfogó burkolat rendszerek, amelyek a rajtuk megtett pár lépés alatt a szennyeződések akár 96%-át képesek megkötni.

A tervezett program:

  • Épülethez illeszkedő szennyfogó burkolatok tervezési szempontjai. A zónaszemlélet alkalmazása kültéri, köztes zónás és beltéri szennyfogó burkolatok esetén, a hatékonyság maximalizálása érdekében.
  • A rendezvényen bemutatásra kerül a cég új fejlesztésű, szabadalmi védjegyoltalomra benyújtott AluTileMat® moduláris alumínium bejárati szőnyeg rendszere.
  • Kávészünet
  • A szennyfogók telepítésének gyakorlata, egy kivitelező tapasztalatai.
  • Az időszakos karbantartás és takarítás mesterfogásai, és sajátosságai.
  • A bejárathoz telepített szennyfogó burkolatok megtérülése az üzemeltető szempontjából.
  • Ebéd
  • Gyárlátogatás, melynek keretében megtekinthetik, hogyan készülnek a Cleartex szennyfogó megoldások.

Időpont: 2022. október 21. péntek 9:00 – 14:00

Helyszín: Törökbálint, Hosszúrét u. 3. (Cleartex Kft.)

Megközelítés: A helyszín elérhető autóval, vagy a budapesti Széll Kálmán térről induló, a Déli Pályaudvart is érintő, BKK 140-es autóbusszal.

Részvétel: Ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Regisztráció

A hírben szereplő termékek
Cleartex Hygi Step™ fertőtlenítőtálca-rendszer Cleartex Hygi Step™ Design cipőtalp fertőtlenítő rendszer Cleartex Hygi Step™ Basic cipőtalp fertőtlenítő rendszer Sticky Mat ragacsos lábtörlő
 
Cleartex higiéniai szennyfogó szőnyegek
4 termék

Tisztatéri bejáratokba fejlesztett antimikrobiális szennyfogó megoldások.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Cleartex Aktív beltéri textil szennyfogó Cleartex Classic beltéri textil szennyfogó Cleartex Duo beltéri textil szennyfogó Cleartex Welcome beltéri textil szennyfogó
 
Cleartex textil, műanyag és gumi szennyfogó szőnyegek
12 termék

A műanyag, illetve gumi alapú, nyitott szerkezetű szennyfogók általában speciális megoldások olyan bejáratokba, ahol jelentős a gyalogos forgalom és átlagon felüli mennyiségű nedves állagú vagy nagy és közepes méretű szilárd szennyeződésre lehet számítani. Ennek okán a szennyfogók ezen típusai lyukacsos szerkezetűek, és bordázott vagy mintázott felületűek, ami nagy folyadékelvezetési képességet takar. A nedvesség mellett könnyedén maguk alá gyűjtik a talpakba ragadt kisebb és közepes méretű kavicsokat is. A műanyag és gumi szennyfogók egyaránt elérhetőek konfekcionált vagy tekercses szőnyegként és modulárisan összeállítható padozati burkolatként süllyesztékbe helyezve.

12 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Alutrend® Maxi Rub bordázott gumis kültéri szennyfogók Alutrend® Compact Rasp kaparó szálas textil kültéri szennyfogók Alutrend® Maxi Dry Standard tűfilc beltéri szennyfogók Alutrend® Mini Dry Premium nedvszívó textil beltéri szennyfogók
 
Alutrend® alumínium sínes szennyfogók
5 termék

Alutrend® alumínium sínes szennyfogó rendszerek használatával védhetők meg leghatékonyabban az épületek belső terei a beáramló szennyeződésektől. Az Alutrend® szennyfogó szőnyegek három különböző zónába készülnek, a sínek kül- illetve beltéri járófelületekkel egyaránt szerelhetők. Ily módon egységes szerkezetben jelenhet meg mind a három funkció, ami valóban hatékony prevenciót, és esztétikus megjelenést ad a bejárat egészének. Optimális esetben a szennyeződések letisztítása már az épület előtt elkezdődik, ez a feladat a kültéri szennyfogóké. A tisztítási terület jellemzője, hogy a nagyobb szennyeződések eltávolítására fókuszál, mely leginkább időjárásálló kefe, vagy kefe-gumi járófelülettel lehetséges. Második feladat a már kisebb méretű szilárd részecskék eltávolítása, illetve a nedvesség felszívásának megkezdése. A por, a homok begyűjtése nagy tároló kapacitást és vegyes szálszerkezetű lábtörlőt igényel. Egy ideális bejáratnál ez a feladat a szélfogóban, vagy a forgóajtóban valósul meg, ide tehát vegyes szálösszetételű textilekkel szerelt Alutrend® telepítése javasolt. A szennyfogó rendszerek végén a feladat a nedvesség maradéktalan eltüntetése, vagyis a talpak szárazzá tétele. A zónába magas nedvszívó képességű, sok kapilláris szálat tartalmazó textil járófelülettel ellátott Alutrend® kerülhet, hogy megelőzhetők legyenek az elcsúszásból eredő balesetek.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Szennyfogó szőnyegek, szennyfogó rácsok, szennyfogó tálcák
Szennyfogó szőnyegek, szennyfogó rácsok, szennyfogó tálcák
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Burkolatok, padlók, térburkolatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...