Okosan kombinált Archishade kültéri árnyékolók egy modern budai családi háznál

Okosan kombinált Archishade kültéri árnyékolók egy modern budai családi háznál

Árnyékolási "all in one" korszerű eszközökkel

Előre tervezett kültéri árnyékolók

Egyre gyakoribb mind a lakossági, mind a vállalati érdeklődők körében, hogy tudatosan, még az építkezés megkezdését megelőzően átgondolják, hogy hova milyen árnyékolót érdemes tervezni. Ez a tudatos hozzáállás nagyban megkönnyíti mind az árnyékolástechnikai szakértők, mind az ingatlantulajdonosok életét, hiszen minden pontosan úgy kerül kialakításra, hogy az alkalmazni kívánt árnyékolók tökéletesen illeszkedhessenek. Ennél az extramodern budai családi ingatlannál is előre terveztek, így jöhetett létre egy tökéletesen átgondolt, minden szempontból jól funkcionáló, energiahatékony árnyékolóegyüttes.
De nézzük mi minden került beépítésre.

Okosan kombinált Archishade kültéri árnyékolók egy modern budai családi háznál
Okosan kombinált Archishade kültéri árnyékolók egy modern budai családi háznál

Teraszárnyékolás mesterfokon Aero pergolával

Amikor kilépünk a – mai trendeknek megfelelő – nagy üvegtáblákból álló, eltolható teraszajtón egyből egy Aero típusú bioklimatikus pergola alatt találjuk magunkat. Az Aero típusok különlegessége, hogy tartóoszlopok nélküli kivitelben készülnek, így valamilyen meglévő szerkezetre ültethetők vagy födémkivágásba süllyeszthetők. Tehát itt is jól látható a tudatos kialakítás, hiszen egy ilyen pergola előkészületeket igényel, nem tehetjük le egyszerűen a kertbe vagy a teraszra. Az Algarve Aero lamellái 150°-ban elforgathatók, így szabadon választható a hűsölés vagy a napozás, illetve az integrált vízelvezető rendszer gondoskodik róla, hogy se berendezés, se ember ne ázhasson el az árnyékoló alatt. Az esti hangulatról a lamellákba integrált LED világítás gondoskodik.

Algarve Aero pergola
Algarve Aero pergola

Zsaluzia elegáns S lamellákkal

Természetesen nem véletlen, hogy az S lamellára esett a választás a zsaluziák esetében, hiszen a legtöbb előnyös tulajdonságot ez a formavilág hordozza magában. Egyrészt esztétikai szempontból is ez a legoptimálisabb választás, másrészt a legjobb fényzárást és fényszabályozást is ez a lamellázat nyújtja. A zsaluziarendszer a modern, egyedi gyártású lemeztokkal készülő Alumark S-Kompakt technológiával valósult meg, mely az első olyan öntartó rendszer, amibe rejtett módon integrálható több típusú szúnyogháló is. Az öntartó rendszerek általános előnye, hogy lehetővé teszik a hőhídmentes kialakítást, melynek köszönhetően növelhetjük az energiahatékonyságot és meggátolhatjuk a páralecsapódást, és ezzel együtt a belső falak penészesedését.

Alumark S-Kompakt zsaluzia
Alumark S-Kompakt zsaluzia

Légies megjelenésű kültéri textilárnyékolók

A bejárati ajtó közelében bowdenes megvezetésű kültéri textilárnyékolókat helyeztek el, melyek Atenád fejlesztesű Winscreen típusok. Elegáns megoldás, melynek alkalmazása kizárólag szélvédett helyeken javasolt, hiszen a textil nem egy zip-es rögzítésű lefutóban fut. Mivel a bejárati ajtó és a mellette található nyílászárók árnyékolói egy beugróban helyezkednek el, így itt nem okoz gondot a szeles időjárás. Stratégiai szempontból a kültérre szerelt textilárnyékoló rendkívül jó választás, nagyban növeli az épület energiahatékonyságát, mivel a textil még azelőtt felfogja a meleget, mielőtt az elérhetné az üvegfelületet, így használatával a hő akár 90%-át is kint tarthatjuk.

Atenád kültéri textilárnyékoló
Atenád kültéri textilárnyékoló

Az építészek kedvence: strukturális árnyékoló

A ház két oldalára az építészek által igen kedvelt, elegáns, óriáslamellás árnyékolók kerültek felszerelésre. A strukturális árnyékolók alkalmazása elsősorban olyan helyeken javasolt, ahol nagy üvegfelületek elé helyezhetők, hiszen ezzel nagyban csökkenthető a klimatizálásra fordított energia. Ezek a fix lamellás szerkezetek erős építészeti megjelenéssel bírnak, öltöztetik az épületet, ezért is kedvelik a modern építészetben. A strukturális árnyékolók esetén nagyon fontos, hogy a beépítést gondos tervezés előzze meg, hiszen a lamellák dőlésszöge fix, melyet a napfény beesési szögének megfelelően kell beállítani. Mindezek megvalósításához pedig remek partner az Archishade szakértő csapata, akik a professzionális árnyékolók, természetes szellőzők és homlokzatburkolati-rendszerek tervezésében készséggel nyújtanak szakmai támogatást.

strukturális árnyékoló
strukturális árnyékoló
A hírben szereplő termékek
Renson Algarve és Algarve Aero elforgatható lamellás pergolarendszer
 
Renson Algarve és Algarve Aero elforgatható lamellás pergolarendszer

150°-ban elforgatható alumínium lamellás pergolarendszer, mely homlokzatra építve, vagy önálló szerkezetként is telepíthető. Az alap kivitel is integrált vízelvezetéssel és rejtett kábelezéssel rendelkezik. A választható oldalelemek a szerkezethez építve kerülnek felszerelésre. Lehetőség van az oszlopok áthelyezésére is. 6x6 méterig plusz oszlop nélkül bővíthető. Klasszikus megjelenéssel is választható, mely a tartóoszlopokon megjelenő dekoratív mintában, valamint a tetőre helyezett "korona díszben" mutatkozik meg. Az Aero egy tartóoszlopok nélküli kivitel. Ha meglévő teraszunk tetőárnyékolását kívánjuk maximálisan komfortossá tenni, akkor az Aero nyújt segítséget. Ez az árnyékoló egy különálló, 150°-ban elforgatható lamellás tetőrendszer, mellyel szabályozhatjuk a beáramló fény mennyiségét, miközben nagyszerű vízálló megoldást választunk. Meglévő mélyedésbe, vagy egy már készen lévő, álló szerkezetre rögzíthető.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Alumark S-KOMPAKT öntartó zsaluziarendszer
 
Alumark S-KOMPAKT öntartó zsaluzia-rendszer

Az S-KOMPAKT egy hőhídmentes, öntartó zsaluzia-rendszer, melybe integrálható akár mobil, akár pliszé szúnyogháló is. Ennek megfelelően a pliszé szúnyogháló integrálásával extrém nagyságú ajtók lefedése is lehetséges. Az S-KOMPAKT tokrendszer akár teljesen elvakolható, így kifejezetten esztétikus képet kölcsönöz az épületnek, de természetesen alkalmazható látszó tokkal is. Beépítését tekintve rendkívül egyszerű, kevés hibalehetőséggel.

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Renson Icarus strukturális árnyékoló
 
Renson Icarus strukturális árnyékoló

Az építészeti körökben méltán népszerű strukturális árnyékolók a függönyfalak megjelenésével egy időben jöttek létre. Az Icarus lamellái széles körben elérhetők, így mára nem csak középületeknél, de családi házaknál is közkedvelt árnyékolási megoldást jelent. Ez az árnyékoló típus a homlokzat és az épület szerves részét képezi, ezáltal pedig egyedi megjelenést biztosít annak. Az egyedi építészeti koncepciókhoz pedig ez az alumínium lamellás szerkezet a legjobb megoldás.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Redőnymozgatók, árnyékolómozgatók, vezérlések
Redőnymozgatók, árnyékolómozgatók, vezérlések
Beltéri árnyékolók
Beltéri árnyékolók
Kültéri árnyékolók, rovarhálók, előtetők
Kültéri árnyékolók, rovarhálók, előtetők
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...