TECTA

Tecta D40 szék

Marcel Breuer munkái között különleges helyet foglal el az ikonikus D40 szék. Az íves, harmonikus acélcső szerkezet amennyire egyszerű, annyira kényelmes. Ezzel a termékkel forradalmasította Breuer Marcel a bútortervezést. A tervező elve a következő volt: „Egy szék… ne legyen vízszintes/függőleges, ne legyen expresszionista, se konstruktivista”, legyen „jó szék, akkor passzol egy jó asztalhoz”.

Letöltések

Tecta D40 szék - műszaki adatlap

műszaki adatlap

pdf 62.6 kB angol
Tecta D40 szék
 

Nem találta meg, amit keres?

Dokumentum igénylése
További termékek a cégtől
Artek Domus szék Artek Mademoiselle Lounge szék Artek Stool 60 szék Artek A330S függőlámpa
 
Artek design székek és lámpák
6 termék

Ikonikus design székek, asztalok, lámpák.

6 termék
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Tecta L25N dizájn lámpa - neon orange Tecta K5 asztal Tecta K3 asztal Tecta D40 szék
 
Tecta dizájn bútorok, kiegészítők
5 termék

Lauenförde egy kis szászországi település a Weser folyó hullámzó partjainál. E hely ad otthont a Tecta-nak, mely a mai napig családi vállalkozásként üzemel, immár a 4. generáció irányítása alatt. A Tecta küldetése, hogy megőrizze és ha szükséges, megreformálja a Bauhaus mozgalom legjobb ötleteit és terveit. Minden egyes terméke magában hordozza a hamisítatlan Bauhaus stílusjegyeket. A stílusazonos termékek megálmodásához olyan neves dizájnerek köthetők, mint Marcel Breuer, Gerrit Rietveld, Walter Gropius, Mies van der Rohe, Sergius Ruegenberg, Jean Prouvé, Stefan Wewerkar. Talán soha nem volt olyan értékes a hagyomány, mint ma. Ezt erősíti a gyártó a termékein keresztül, a pointzero/pointone pedig a gyártón keresztül, akik a Tecta kizárólagos magyarországi forgalmazói.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Magis Air-Family bútorcsalád
 
Magis Air-Family bútorcsalád

A kevesebb több. Vallja Jasper Morrison, a Magis Air-Family tervezője. Ezen elv mentén alkotta meg a kollekciót, mely több mint 20 éve bizonyítja létjogosultságát kültéren, közületi és lakossági felhasználás során egyaránt. A kültéri bútorcsalád 5 elemből áll – Air-Armchair, Air-Chair, Air-Table, Folding Air-Chair, Folding Air-Armchair – melyek együtt és különállóan is használhatók. Az Air-Armchair amellett, hogy zavarba ejtően kényelmes, rakásolható, így a meleg hónapok után könnyedén elpakolható és tárolható. Bár egyszerű a dizájn, mégis elegáns megjelenést kölcsönöz – étkezőkben, társalgókban, dolgozószobában és éttermekben is tökéletesen használható. 5 színben, 53 x 72,5 x 50,5 cm-es méretben érhető el.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Mutina Botanica mozaik kerámiaburkolat
 
Mutina Botanica mozaik kerámiaburkolat

A Tokujin Yoshioka által tervezett Botanica kollekció az első olyan Mutina mozaik, melyet kifejezetten padlóburkolásra fejlesztettek. A tervező természet és formák iránti odaadása és rajongása szinte tapintható a burkolatcsalád két kivitelében: a Seed és a Flower fehér, illetve szürke színben érhető el, fényes és matt felülettel.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Vitra Eames Plastic Chair
 
Vitra Eames Plastic Chair

Charles és Ray Eames munkásságának egyik legikonikusabb darabja a Plastic Chair. A tervezőpár éveken át kutatta az emberi test körvonalaihoz illeszkedő egyrészes üléshéj alapötletét. Miután az 1940-es években a rétegelt lemezekkel és alumínium lemezekkel végzett kísérletek nem hoztak kielégítő eredményt, alternatív anyagok után kutatva eljutottak az üvegszállal megerősített poliészter gyantához, ami végül a legideálisabb választásnak bizonyult. Az átfestett polipropilén üléshéj minden modell esetében rendelhető ülőpárnával (az üléshéjhoz csavarozva) vagy teljes kárpitozással. A teljesen kárpitozott változat szövet bevonattal, öntött poliuretán hab betéttel készül, mely a héjhoz hegesztett éllel kerül rögzítésre. Az üléshéj esetében 6 különböző kivitel kérhető: karfa nélküli változatban párnázatlanul, ülőfelületen párnázottan és teljesen párnázottan, karfás változatban pedig párnázatlanul, ülőfelületén párnázottan és teljesen párnázottan. Lábazatot tekintve is különböző lehetőségek érhetők el: 5 fémlábas kivitel, melyből az egyik lehetővé teszi a székek egymásra pakolását, egy irodai forgószék láb, egy fa és fém lábas kivitel, illetve egy hintaszék láb, de konzol segítségével lehetőség van az üléshéjak rúdra vagy gerendára való rögzítésére, mely esetben ideálisak várótermekben való alkalmazásra.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
Ajánlott kategóriák
Asztalok, székek
Asztalok, székek
Irodabútorok
Irodabútorok
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...