Tűzgátló, füstgátló, hanggátló nyílászárók, hűtőházi ajtók, füstkötényfalak

MB-78EI tűzgátló ajtók és válaszfalak MB-86EI tűzgátló kültéri ablakok MB-SR50N EI tűzgátló függönyfal MB-45D beltéri füstgátló ajtórendszer
 
Aluprof füst- és tűzgátló szerkezetek
4 termék

Az Aluprof füst- és tűzgátló rendszerek különböző szerkezeti elemek felhasználásával lehetővé teszik az egyes épületek tűzszakasz-határainak elkülönítését. A szerkezetek tűzállósága vertikális felépítéstől függően EI15-től az EI90 osztályokba, a tetők esetében pedig REI30/RE45 osztályokba sorolhatók.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
SmokeMaster mobil füstkötényfal Colt tűzgátló függöny
 
Colt füstkötényfalak, tűzhatároló függönyök
2 termék

A mobil füstkötényfalak és tűzgátló függönyök a füstgázok és égéstermékek adott tűzszakaszon történő elhatárolására szolgálnak, megakadályozva a füst és az égéstermékek más területekre történő továbbterjedését. Mindkét terméktípus nem éghető, üvegszál erősítésű szövetből készül, és tűz esetén motoros működtetéssel automatikusan ereszkednek le.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
record CLEAN tisztatéri tűz-, füst- és hanggátló ajtók
 
record CLEAN tisztatéri tűz-, füst- és hanggátló ajtók

A record CLEAN K1-A T30 sorozatának alapjául a K1 egyoldalas, légtömör tolóajtók szolgálnak. Ezen ajtók az ajtólap anyagválasztékában és felületében, valamint a keret elrendezésében és a tömítő rendszerükben sokféleképpen kombinálhatók, melyből széleskörű felhasználási spektrum adódik. Kialakításából adódóan, első sorban speciális – pl. tisztatéri – körülmények által megkövetelt feltételek kielégítésére szolgál.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Stöbich ECClos-S tűzgátló szállítópálya lezárás
 
Stöbich ECClos-S tűzgátló szállítópálya lezárás

Az ECClos-S technológiai szállítópályák tűzgátló lezárására alkalmas beltéri nyílászáró, mely EI30 – EI120 tűzállósági teljesítménnyel rendelkezik, típustól függően. Az ECClos tűzgátló kapu függőleges vagy vízszintes irányban záródó kivitelben rendelhető. A tűzjelző központ jelére és áramszünet esetén lezáródik.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Domoferm Economy tűzgátló ajtó Domoferm Selection LF6xx tűzgátló acélajtó Domoferm Universal UT431 tűzgátló acélajtó Domoferm Prestige UT6xx tűzgátló acélajtó
 
Domoferm tűzgátló acélajtó
5 termék

Sokszínű kínálat minősített tűzgátló acél ajtókból.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Stöbich Fibershield-I textil tűzgátló lezárás
 
Stöbich Fibershield-I legördülő tűzgátló függönykapu

A Fibershield-I egy legördülő tűzgátló függönykapu, mely kiegészítő vízigény (sprinkler vízszórás) nélkül alkalmazható. Többrétegű Stratex tűzgátló szövettel EI30 vagy EI60 vagy EI90 perces tűzállósági teljesítménnyel rendelhető. A kapu az EN 1634-1 előírásoknak megfelelően bevizsgált termék.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
TFF tűzvédelmi zár TFR füstkötény
 
PENEDER tűzvédelmi függönyök
2 termék

A huzallal megerősített üvegszálból készült textil PENEDER tűzvédelemi függönyök kiváló minőségű, innovatív anyagok.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
PENEDER lengőajtó PENEDER lengőkapu PENEDER tolókapu PENEDER nagysebességű ajtó
 
PENEDER tűzvédelmi acél ajtók és kapuk
5 termék

A PENEDER acél tűzvédelmi ajtók és kapuk innovatív, méretpontos és rendkívül stabil megoldást kínálnak. Az acél tűzvédelmi ajtók, lengőajtók, toló-, nagysebességű és emelőkapuk minden RAL színben kaphatók, horganyzott vagy rozsdamentes kivitelben.

5 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
PENEDERtherm tűzvédelmi ajtó PENEDERnurglas tűzvédelmi üvegezés
 
PENEDER tűzvédelmi alumínium-üveg ajtók
2 termék

Az alumíniumból és üvegből készült PENEDER tűzvédelmi ajtók és rögzített üvegezések lenyűgöző benyomást keltenek szépségükkel és eleganciájukkal.

2 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A határoló szerkezetek leggyengébb pontjai tűz esetén a nyílászáró szerkezetek, azaz ablakok, ajtók, kapuk. A hőálló, tűzgátló és füstgátló nyílászárók magasabb tűzveszélyességi osztályú épületeket eredményeznek, tűzvédelmi szempontból előírásszerűen szükséges az alkalmazásuk középületnél, irodaépületeknél, ipari épületeknél, kiemelten tűzveszélyes anyagok tárolásával és feldolgozásával foglalkozó épületekben. A füstgátlás lényege, hogy zárt állapotban a nyílászáró szerkezet a keletkező füst terjedését egyik helyiségből a másikba megakadályozza, korlátozza. A hőgátló nyílászáró a tűz esetén keletkező hőmennyiség nagy részét elszigeteli az elzárt térrésztől. A tűzgátló nyílászárók csukott állapotban megakadályozzák (adott ideig), hogy a keletkezett tűz, az egyik térrészből a másik térrészre terjedhessen át.

Az ilyen nyílászárókkal szemben az alábbi tulajdonságokat vizsgálják: integritás (E), szigetelés (I), sugárzás (W), füstáteresztés (S), zárhatóság/csukhatóság (C) időbeli megfelelőség (számérték), tömítettség (+). Ezekből a jelölésekből összeáll a nyílászáró tűzvédelmi tulajdonsága, amit minden egyes elemére külön-külön kell megállapítani, és fel kell rajta tüntetni tokra, lapra, zárra, vasalatokra, üvegre vonatkozóan. Füstgátló tulajdonságra további két kitétel van érvényben, ami adott hőmérsékletre vonatkozik: szobahőmérsékleten igazolt füstzáró képesség (Sa) és közepes hőmérsékleten igazolt füstzáró képesség (Sm). Jelölési kulcsok még: EI (megakadályozza a tűz tovább terjedését), EW (gátolja a tűz továbbterjedését), SC (megakadályozza a füst tovább terjedését), EI-SC, EW-SC (tűzgátló és füstgátló).

Hanggátló nyílászárók alkalmazására ott van szükség, ahol a csatlakozó terek zajszint követelményei eltérnek. Kisebb mértékű hangszigetelés szükséges lehet például iskolák, sportcsarnokok esetében, vagy szigorúbb akusztikai elvárás például műtők, hangstúdiók esetében. A nyílászárók zajelnyelő képessége függ a beépítés és a nyíló szerkezetek tömítettségétól, a nyílászáró anyagától illetve az üvegezéstől. A hézagmentes csatlakozások megléte, mind a tok és fal között, mind pedig a szárny és keret között elengedhetetlen. A hanggátlást egy Rw értékkel fejezik ki, ami beépítés után már a szerkezettel együttesen Rw+C jelölést kap.

A mobil füstkötényfalak a füstszakasz-határon elhelyezett szerkezetek, melyek tűz esetén automatikusan leereszkednek a füstmentes levegőréteg biztosításának érdekében. Ezáltal megakadályozható a füst továbbterjedése olyan helyeken is ahol fix füstkötényfalak alkalmazására nincs lehetőség (darupályás ipari csarnok, raktárcsarnok többszintes polcrendszerrel), vagy azok építészeti szempontból zavaró tényezők lennének (sportcsarnok, multifunkciós épület). A tűzgátló függönyök tűzálló anyagból készülnek, és védelmet, lezárást biztosítanak a lángok és szikraeső ellen ipari kapuk, ablakok és egyéb nagyobb épületszerkezeti nyílások vonalán.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...