Tűzvédelmi, hanggátló, árvízvédelmi, hűtőházi ajtók, füstkötényfalak

record CLEAN tisztatéri tűz-, füst- és hanggátló ajtók
 
record CLEAN tisztatéri tűz-, füst- és hanggátló ajtók

A record CLEAN K1-A T30 sorozatának alapjául a K1 egyoldalas, légtömör tolóajtók szolgálnak. Ezen ajtók az ajtólap anyagválasztékában és felületében, valamint a keret elrendezésében és a tömítő rendszerükben sokféleképpen kombinálhatók, melyből széleskörű felhasználási spektrum adódik. Kialakításából adódóan, első sorban speciális – pl. tisztatéri – körülmények által megkövetelt feltételek kielégítésére szolgál.

CAD
BIM
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
MB-78EI tűzgátló ajtók és válaszfalak MB-SR50N EI tűzgátló függönyfal MB-45D beltéri füstgátló ajtórendszer
 
Aluprof füst- és tűzgátló szerkezetek
3 termék

Az Aluprof füst- és tűzgátló rendszerek különböző szerkezeti elemek felhasználásával lehetővé teszik az egyes épületek tűzszakasz-határainak elkülönítését. A szerkezetek tűzállósága vertikális felépítéstől függően EI15-től az EI90 osztályokba, a tetők esetében pedig REI30/RE45 osztályokba sorolhatók.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
BIM
Tovább
Termék kártya
EI60 hőszigetelt tűzgátló függönykapu – Fibershield-I Leereszkedő térbeli tűzgátló függönykapu – Fibershield-S Textil füstkötényfal, függőleges, vezetősínnel – Supercoil Tűzgátló csőlezárás – Ecotube
 
STÖBICH tűzgátló és füstgátló lezárások
21 termék

A STÖBICH gyártmány a speciális tűzgátló rendszerek úttörője és piacvezetője , termékeit a világ 89 országában építették be. A STÖBICH cég 11 világújdonsággal és 115 szabadalommal rendelkezik a tűzgátlás területén. Németországban tervezett és gyártott STÖBICH termékpalettáján megtalálhatóak a tűzgátló szállítópálya lezárások, tűz- és füstgátló textil lezárások, tűzgátló csőlezárások és tűzgátló szekcionált kapuk.

21 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Hörmann tűzgátló tolókapuk
 
Hörmann tűzgátló tolókapuk

A Hörmann minden területre a tűzterhelésnek megfelelő, megbízható, az üzemi és kockázati feltételeket kielégítő tolókapu-megoldásokat szállít, 1- és 2-szányú kivitelben.

BIM
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
SmokeMaster SMST fix füstkötényfal SmokeMaster SM5 mobil füstkötényfal Colt tűzgátló mobil függönykapu
 
Colt füstkötényfalak, tűzhatároló függönyök
3 termék

A mobil füstkötényfalak és tűzgátló függönyök a füstgázok és égéstermékek adott tűzszakaszon történő elhatárolására szolgálnak, megakadályozva a füst és az égéstermékek más területekre történő továbbterjedését. Mindkét terméktípus nem éghető, üvegszál erősítésű szövetből készül, és tűz esetén motoros működtetéssel automatikusan ereszkednek le.

3 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
BIM
Tovább
Termék kártya
Domoferm Economy tűzgátló ajtó Domoferm Selection LF6xx tűzgátló acélajtó Domoferm Universal UT431 tűzgátló acélajtó Domoferm Prestige UT6xx tűzgátló acélajtó
 
Domoferm tűzgátló acélajtó
5 termék

Sokszínű kínálat minősített tűzgátló acél ajtókból.

5 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Hörmann multifunkciós ajtók
 
Hörmann hőhídmentes tűz- és hanggátló acélajtók

Tűz- és füstgátló ajtók, hanggátló ajtók, biztonsági ajtók, többcélú ajtók

BIM
Termékismertető
BIM
Tovább
Termék kártya
Westag bejárati ajtó Dekorit Westag hanggátló ajtók Westag tűzgátló ajtók Westag nedvestéri ajtók
 
Westag funkciós faajtók
6 termék

Nagyforgalmú középületeknél, oktatási, egészségügyi intézményekben, sport és ipari létesítményekben, bevásárlóközpontokban, irodaházakban, társasházakban, szállodákban, de a magánszférában is igény és egyben előírás is, hogy a nyílászárók bizonyos védelmi feladatokat is szolgáljanak. Nem mindenütt elfogadott, illetve megoldható, hogy ezek az ajtók acélból készüljenek, hiszen illeszkedniük kell az elképzelt és kialakított belső környezethez, megjelenéshez. A Westag ajtók az alábbi funkciókat tudják betölteni: hanggátlás, tűzgátlás, betörésvédelem, sugárvédelem, nedvestéri és vizestéri helyiségek védelme.

6 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
SMOKEbarrier ST textilanyagból készült fix füstkötény SMOKEbarrier SG üvegből készült fix füstkötény SMOKEbarrier AT textilanyagból készült mobil füstkötény SMOKEbarrier AT-E áteresztő textilanyagból készült mobil füstkötény
 
AVAPS tűzgátló függönyök és füstkötényfalak
8 termék

Az Autent Solutions Kft. olyan aktív határoló szerkezetekkel rendelkezik, amelyek tűzszakaszhatárokon kialakított nagy falnyílások, átjárók, akár konvejorpályák lezárásaira szolgálnak, továbbá egy adott tűzszakaszon belül az esetlegesen keletkezett forró füstgázok szétterülését akadályozzák meg. A cég partnere, a csehországi AVAPS, Európa egyik vezető tűzgátló függöny és füstkötényfal gyártó cége.

8 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Novoferm tűz- és füstgátló acél ajtóelemek
 
Novoferm tűz- és füstgátló acél ajtóelemek

Az acélajtók specialistájaként a Novoferm hatóságilag bevizsgált és engedélyezett tűzgátló acél ajtóelemek széles választékát kínálja, Ei30, Ei60, Ei90 és Ei120 perces tűzállósággal. A kültéri felhasználású ajtók CE megfelelőségi igazolással, míg a beltéri ajtók ETA-val (Európai Műszaki Értékelés) vagy NMÉ-vel (Nemzeti Műszaki Értékelés) rendelkeznek. Az ajtók egy- és kétszárnyú kivitelben, típustól függően üvegezett kialakítással és számos kiegészítővel rendelhetők. Ajtótípusok: NovoPorta Premio: Ei30, Ei60, Ei90: vastag falcos kivitel; NovoPorta Plano: Ei30: falc nélküli kivitel; NS Elite+: Ei60, Ei120: vastag falcos kivitel; N-Alsal: Ei60, Ei120: lemezfalcos kivitel; Magnum: Ei60: nagyméretű tűzgátló acél ajtóelem.

CAD
Termékismertető
CAD
Tovább
Termék kártya
NovoSlide Schlievano EI 120 tűzgátló tolókapu
 
Novoferm tűzgátló tolókapuk

A Novoferm tűzgátló tolókapuk kereskedelmi létesítmények, ipari csarnokok, nagy alapterületű helyiségek tűzszakaszainak lezárására szolgálnak. Az EN 16034 és EN 13241 szabványok szerint bevizsgált kapuk CE megfelelőségi jelöléssel egész Európában biztonságosan forgalmazhatók. A gyárilag előre összeszerelt komponenseknek köszönhetően gyorsan és eygszerűen telepíthetők. Kaputípusok:

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Yawal System TM 77EI tűzgátló ablakrendszer Yawal TM 75EI tűzgátló fal- és ajtórendszer Yawal TM 75EI üvegoszó nélküli, teljesen üvegezett tűzgátló falak Yawal TM 75EI automata ajtó
 
Yawal tűzgátló rendszerek
7 termék

7 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya

A határoló szerkezetek leggyengébb pontjai tűz esetén a nyílászáró szerkezetek, azaz ablakok, ajtók, kapuk. A hőálló, tűzgátló és füstgátló nyílászárók magasabb tűzveszélyességi osztályú épületeket eredményeznek, tűzvédelmi szempontból előírásszerűen szükséges az alkalmazásuk középületnél, irodaépületeknél, ipari épületeknél, kiemelten tűzveszélyes anyagok tárolásával és feldolgozásával foglalkozó épületekben. A füstgátlás lényege, hogy zárt állapotban a nyílászáró szerkezet a keletkező füst terjedését egyik helyiségből a másikba megakadályozza, korlátozza. A hőgátló nyílászáró a tűz esetén keletkező hőmennyiség nagy részét elszigeteli az elzárt térrésztől. A tűzgátló nyílászárók csukott állapotban megakadályozzák (adott ideig), hogy a keletkezett tűz, az egyik térrészből a másik térrészre terjedhessen át.

Az ilyen nyílászárókkal szemben az alábbi tulajdonságokat vizsgálják: integritás (E), szigetelés (I), sugárzás (W), füstáteresztés (S), zárhatóság/csukhatóság (C) időbeli megfelelőség (számérték), tömítettség (+). Ezekből a jelölésekből összeáll a nyílászáró tűzvédelmi tulajdonsága, amit minden egyes elemére külön-külön kell megállapítani, és fel kell rajta tüntetni tokra, lapra, zárra, vasalatokra, üvegre vonatkozóan. Füstgátló tulajdonságra további két kitétel van érvényben, ami adott hőmérsékletre vonatkozik: szobahőmérsékleten igazolt füstzáró képesség (Sa) és közepes hőmérsékleten igazolt füstzáró képesség (Sm). Jelölési kulcsok még: EI (megakadályozza a tűz tovább terjedését), EW (gátolja a tűz továbbterjedését), SC (megakadályozza a füst tovább terjedését), EI-SC, EW-SC (tűzgátló és füstgátló).

Hanggátló nyílászárók alkalmazására ott van szükség, ahol a csatlakozó terek zajszint követelményei eltérnek. Kisebb mértékű hangszigetelés szükséges lehet például iskolák, sportcsarnokok esetében, vagy szigorúbb akusztikai elvárás például műtők, hangstúdiók esetében. A nyílászárók zajelnyelő képessége függ a beépítés és a nyíló szerkezetek tömítettségétól, a nyílászáró anyagától illetve az üvegezéstől. A hézagmentes csatlakozások megléte, mind a tok és fal között, mind pedig a szárny és keret között elengedhetetlen. A hanggátlást egy Rw értékkel fejezik ki, ami beépítés után már a szerkezettel együttesen Rw+C jelölést kap.

A mobil füstkötényfalak a füstszakasz-határon elhelyezett szerkezetek, melyek tűz esetén automatikusan leereszkednek a füstmentes levegőréteg biztosításának érdekében. Ezáltal megakadályozható a füst továbbterjedése olyan helyeken is ahol fix füstkötényfalak alkalmazására nincs lehetőség (darupályás ipari csarnok, raktárcsarnok többszintes polcrendszerrel), vagy azok építészeti szempontból zavaró tényezők lennének (sportcsarnok, multifunkciós épület). A tűzgátló függönyök tűzálló anyagból készülnek, és védelmet, lezárást biztosítanak a lángok és szikraeső ellen ipari kapuk, ablakok és egyéb nagyobb épületszerkezeti nyílások vonalán.

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...