Letöltések




A CAS egy PPH műanyag füstelvezető rendszer csövekből és 45°, 87° leágazásokkal és a hozzá tartozó idomokkal, visszaáramlás biztosítókkal. Ez a rendszer kondenzációs és alacsony hőmérsékletű kazánok égéstermékének elvezetésére szolgál, ahol a kazánból kilépő égéstermék hőmérséklete nem nagyobb mint 120°C. Elsősorban túlnyomásos és magas nyomású tüzelő berendezésekhez alkalmazható, de természetesen alkalmazható természetes huzatú elvezetésekhez is. Nem alkalmazható olyan tüzelőberendezésekhez, ahol koromégés léphet fel. Alkalmas nedves üzemmódra. Elsősorban gázzal üzemelő (L, H) készülékek égéstermék elvezetésére használható, de használható folyékony tüzelőanyagokhoz is (LTO ahol a kéntartalom ? 0,2%, kerozin.)

Az ORM egy feketére festett acél vagy fekete acél égéstermék-elvezető rendszer, mely elsősorban természetes huzattal működő szilárd tüzelésű készülékek gravitációs (vákuumos) égéstermék-elvezetésére szolgál száraz üzemmódban.

Az Exodraft mesterséges kéményhuzat rendszerek fejlett technológián alapulnak, a biztonságos és egyszerű funkcionalitásra összpontosítva. Ezek a funkciók biztosítják a kéményhuzat hatékony és megbízható megoldásait. Fontos a megfelelő típusú es nagyságú ventilátor és az ehhez illeszkedő kiegészítők kiválasztása. Az Almeva portfólijában gázkazánokhoz és gázkandallókhoz alkalmas égéstermék ventilátorok egyaránt szerepelnek.

A Single egykomponensű égéstermék-elvezető rendszer (DN 180 mm) minden típusú épülethez, szilárd tüzelőanyagokhoz alkalmas. A rendszert könnyű, gáztömör keramzitbetonból készült speciális idomok alkotják. A csaphornyos rendszernek köszönhetően telepítése könnyű.

A füstgáznál vagy más folyamathőnél általában 15–20% energiaveszteség keletkezik. Az Exodraft HRS (Heat Recovery System) által visszanyert hő felhasználható épületek fűtésére, melegvíz előállítására vagy egyéb célokra a termelésben, illetve ha van rá lehetőség, visszatér a szolgáltatóhoz. Az Exodraft hővisszanyerési megoldással ennek a 80%-a visszanyerhető. Más szóval 12-16%-ban potenciálisan csökkenthető a bevitt energia és ennek megfelelően a CO₂ kibocsátás.