Winkhaus biztonságtechnikai fejlesztés

BlueChip - Az intelligens zárlati rendszer

BlueChip zárlati rendszer
BlueChip zárlati rendszer
A BlueChip rendszert a Winkhaus - biztonságtechnikai és vasalatokat gyártó vállalat - fejlesztette ki, melynek jövőbe mutató megoldásai és előnyei méltán teszik egyedivé a piacon. A rendszer segítségével, egyetlen kulccsal kiváltható a gyakran súlyos és nehezen kezelhető kulcscsomó. Így családi házak, lakások, nyaralók, cégek, irodák összes zárral vagy fali olvasóval rendelkező ajtaja, levélszekrénye, kertkapuja, parkoló sorompója stb. egyetlen kulccsal válik nyithatóvá. A rendszer a ma ismert legmodernebb és legnagyobb biztonságot nyújtó technikával rendelkezik mind elektronikus, mind mechanikus téren. Az alkalmazott technika alapján kizárt a rendszer elemeinek a bűnözők által alkalmazott úgynevezett letapogatása is, a zárbetét pedig eleve rendelkezik a felfúrás- és egyéb mechanikai védelemmel.
A technológia fontos előnye, hogy miután a zárbetétek saját áramforrással rendelkeznek, és a programozás a zárbetétek beépítésének helyszínén történik (a rendszer alapfokon offline, az új fejlesztésről, mely ettől eltér, később lehet olvasni), nem szükséges az épületet "bevezetékelni", ezáltal jelentős költségcsökkenés érhető el.
A zárbetétek külső felépítésüket tekintve megfelelnek a normál, illetve szabványos mechanikus zárbetéteknek, ezért minden szabványos magyarországi beltéri és kültéri, illetve többpontos biztonsági ajtózárba beépíthetők.
Az időfunkcióval ellátott zárbetétekkel idővezérelt beléptető vagy időnyilvántartó rendszerek is kialakíthatók, tehát például egy adott személy részére meghatározható, mely időtartományokban jogosult egy helyiségbe belépni. Ez a kivitel már nemcsak azt regisztrálja, hogy mely kulccsal működtették (vagy akarták működtetni) a zárbetétet, hanem a működtetés idejét is.
A zárlati rendszer kiválóan alkalmas nagyobb épületek, objektumok (irodaházak, hotelek) főkulcs-, illetve vezérkulcs-rendszereiként való alkalmazására, mert a rendszerben történő változtatások vagy bővítések szinte azonnal elvégezhetők, és ezek regisztrálása automatikusan történik. A zárlati rendszer az igen nagyszámú, kombinációs lehetőségek miatt hatalmas, akár több tízezer zárbetétből, illetve kulcsból is állhat, mely szempont a későbbi bővítéseknél is igen nagy jelentőségű.
A zárbetétek másodpercek alatt történő be- vagy átprogramozásával határozható meg a belépési jogosultság megadása, illetve letiltása. Tehát például egy elveszett kulcsot rögtön le lehet tiltani az általa nyitható zárbetétekben, míg ez egy mechanikus zárlati rendszernél gyakran több tucat vagy több száz zárbetét cseréjét jelentheti.
A kulcsok nagy ellenálló képességgel rendelkeznek é karbantartásmentesek. A zárbetétek belső áramforrásai (lítium gombelemek) kb. 8000-10000 működtetést (ez kb. 2 éves időtartamnak felel meg), az egyéb megoldások (például a ceruzaelemek) akár több tízezer működtetést is engedélyeznek.
Hoteleknél és szállodáknál kiválóan alkalmazhatók a az FSB céggel közösen kifejlesztett BlueChip technológiával ellátott elektronikus kilincsszerkezetek, melyek a megfelelő speciális szoftverrel és programozó egységgel együtt a legmagasabb szintű igényeket is kielégítik, úgy, hogy eközben a vendégszobák ajtajait nem szükséges átalakítani, és így a szabványos bevésőzárak alkalmazhatók továbbra is.
A TimeLine nevű legújabb fejlesztés által már nem szükséges a változtatások során az adott zárbetétet átprogramozni (tehát a programozást végző személynek nem kell az ajtóhoz odamenni). Itt az egy vagy több főbejárati ajtó környékén elhelyezett fali olvasók segítségével átprogramozott kulcsok szabják meg a belépési jogosultságokat akár időintervallumok szerint is. Ezek a fali olvasók természetesen össze vannak kötve a megfelelő programmal ellátott számítógéppel. Ezáltal a kijelölt személyzet bármikor eszközölhet változtatást a rendszerben. A fali olvasók a belépéskor a kulcsokat, illetve kártyákat átírják az új belépési jogosultságoknak megfelelően.
A BlueChip zárlati rendszerrel kapcsolatban további információért kattintson a termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Winkhaus Austria GmbH. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kategóriák

Beléptető és parkoló rendszerek
Beléptető és parkoló rendszerek
Zárak
Zárak
Vasalatok, kilincsek
Vasalatok, kilincsek
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Épületautomatizálás, biztonságtechnika
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...