Wilkhahn újdonságok az Europa Design kínálatában

Wilkhahn újdonságok az Europa Design kínálatában

A dinamikus ülést nyújtó irodai székekről és a rugalmasan alakítható, innovatív konferenciarendszereiről ismert német Wilkhahn irodabútorgyártó cég olyan termékekkel bővítette a portfólióját, amelyek a pandémia ideje alatt előtérbe került otthoni munkavégzést és az irodai közösségi életet támogatják.

Wilkhahn Occo, a sokoldalú

étkező- és kantinszékek

Wilkhahn Occo étkező- és kantinszékek
Wilkhahn újdonságok az Europa Design kínálatában

Az Occo termékcsalád konferencia-, tárgyaló- és étkezőszékeit, valamint tárgyaló- és étkezőasztalait már 2017-ben Red dot és IF design díjjal jutalmazta a szakma. Ez nem meglepő, hiszen Markus Jehs és Jürgen Laub designerek letisztultságukban is különleges formavilágot terveztek a székeknek és asztaloknak. A szék formáját idézi a név is, hiszen a szék elölnézetből az Occo „O” betűjét formázza, oldalnézetből pedig a „C” betűt. Az esztétikum mellett az Occo szék nagyon kényelmes: a keményebb ülőlaphoz csatlakozó háttámla rugalmassága a különleges formából és a különböző vastagságú anyagból adódik. Nem véletlen, hogy a kiválóan megkomponált termékcsaládból már mintegy 80 ezer darabot adtak el világszerte. A német gyártó most az otthonról dolgozókkal is kibővítette a célcsoportját: a magasságállítható görgős székek egyaránt jól illeszkednek az otthoni környezetbe, de használhatók tréning- vagy projektszobákba is. Az Occo magas görgős szék változata 55-80 cm között állítható, ami minden testmagasságnak megfelel, és lekerekített formájával otthonos hangulatot teremt a magas asztalok mellett folytatott megbeszéléseknél. Az Occo bárszék ülésmagassága 50 és 67,5 cm között állítható, és az irodai étkezők mellett a kávézókban és éttermekben is szép színfoltot jelent. Az Occo fotel hívogató formavilágával a lobbik és pihenőszobák közkedvelt darabja lesz. A fotelek kísérőjeként az asztalcsalád most kibővült a dohányzóasztalokkal.

Wilkhahn Insit, az intim

szófák és padok

Wilkhahn Insit padok
Wilkhahn újdonságok az Europa Design kínálatában
Wilkhahn Insit padok
Wilkhahn újdonságok az Europa Design kínálatában

A Wilkhahn Insit Screen átrajzolja az irodai tájképet. Az akusztikus hátsó és oldalsó panelekkel ellátott szófák és padok különböző méretekben és alakzatokban helyezhetők el az irodai környezetben, várófunkciót betöltve a lobbikban, kommunikációs és pihenősarkokat képezve az open space kollaboratív tereiben, vagy leülő padként használva a kávézóban, irodai büfében. A 135 cm magas akusztikus elemek lehetnek egyenesek, vagy ívesek, illeszkedve a padok, szófák formájához. Az akusztikus panelek a hangelnyelési igények szerint kapcsolódhatnak a padok hátsó részéhez, vagy sarkos „L”, illetve körbe ölelő „C” és „U” alakzatban is. Az Insitben folytatott tevékenységek kényelmét és hatékonyságát növelik a kis asztalok, polcok és csatlakozási lehetőségek.

Wilkhahn Aula, a karakteres

étkező és kantinszékek

Wilkhahn Aula étkező- és kantinszékek
Wilkhahn újdonságok az Europa Design kínálatában

A Wilkhahn Aula konferenciaszéknek a designer, Wolfgang C.R. Mezger a lábak folytatásaként megjelenő kartámlával adott karakteres megjelenést. A műanyagból készült ülőlap kényelme az organikus formának köszönhető. A szék harmonikus megjelenését fokozza a lábak, kartámlák és az ülőpalást egységes színhasználata. A nagyon jó ár/minőség arányú Aula szék már fa ülő- és háttámla felülettel is választható műanyag, illetve fém lábakkal. A fa furnér felület melegebb, otthonosabb hatást kelt, így akár lakásokban is használható. Fa felülettel az Aula 15 darabig rakásolható szállítókocsin, míg a műanyag 16 darabig rakásolható szállítókocsi nélkül. Az Aula székek igény szerint össze is kapcsolhatók. Az Aula szék furnér anyaga megfelel a DIN 4102 B1 tűzállósági szabványnak, és kárpitozott ülőlappal is kérhető opcionálisan a lángterjedést megakadályozó anyaggal.

Wilkhahn Graph, az ikonikus

tárgyalószékek

Wilkhahn Graph tárgyalószékek
Wilkhahn újdonságok az Europa Design kínálatában

A Wilkhahn egyik zászlóshajója az ikonikus Graph szék, amelynek eredetileg is elegáns megjelenését fokozza és még arisztrokratikusabbá teszi a gyémánt mintázatú tűzés. A Jehs Laub designer stúdió kiemelt fontosságú felsővezetői irodákba és elegáns konferenciatermekbe tervezte.

A Graph szék szövettel és bőrrel kárpitozott változatát használják Luxemburgban a Kereskedelmi Kamarán, Ausztráliában a Woodside in Perth tárgyalóiban és konferenciatermében, LeerWittmundban a Takarékpénztárban, a Stibbe tárgyalóiban Amszterdamban.

Az újdonságokról bővebb információt az Europa Design bemutatótermében kaphatnak.

Kategóriák
Asztalok, székek
Asztalok, székek
Irodabútorok
Irodabútorok
Bútorok
Bútorok
Berendezések
Berendezések
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...