Új VELUX ACTIVE with NETATMO intelligens otthoni rendszer

Okos tetőtéri ablakok, melyek az épület használója helyett gondolkodnak

Ép testben ép lélek - tartja a mondás. Mivel életünk kb. 90%-át a négy fal között töltjük, egyáltalán nem mindegy, hogy az épületek milyen módon szolgálják az egészséget, a jó közérzetet. A nyílászárók azon építőanyagok közé tartoznak, melyek esetén az egészségre gyakorolt hatás közvetlen, bárki által érzékelhető. Az ablakok természetes fényt engednek be a belső terekbe, üvegfelületük méretétől, elhelyezkedésüktől függően jelentős mértékben befolyásolják azt a közeget, amelyben élünk és dolgozunk.

A tetőtéri ablakok esetén ez a szerep még erősebb, hiszen a fényt fentről, a ferde tetősíkon keresztül bocsátják be, így kétszer annyi fénymennyiségről tudnak gondoskodni, mint egy azonos méretű homlokzati ablak, ráadásul a tér belsejébe is elviszik a fényt.

VELUX okos tetőtéri ablakok
VELUX okos tetőtéri ablakok


Nem újdonság, hogy a tetőtéri ablakok már elektromos és napelemes vezérléssel is elérhetők, az automatizálásnak azonban egy teljesen új mérföldkövéhez érkeztünk: a VELUX ACTIVE with NETATMO a világ első olyan "plug-and-play" intelligens otthoni rendszere, amely az ablak üzletágban elérhető. A legújabb smart-érzékelő technológián alapuló, a Netatmoval közösen kifejlesztett intelligens VELUX ablakrendszer az épület használója helyett gondolkodik és cselekszik. A levegő hőmérsékletét, páratartalmát és CO₂-koncentrációját figyeli az épületekben, és beavatkozik, amikor szükséges. Így javítja a levegő minőségét, a beltéri mikroklímát, irányítja a szellőztetést és árnyékolást, és ezáltal egészségesebb beltéri életkörülményeket teremt.

A rendszert úgy tervezték, hogy bárki könnyen, saját maga is telepíteni tudja az ingyenesen, iPhone vagy Android okostelefonra letölthető, hozzá tartozó applikációval. Az applikáció lehetővé teszi, hogy a beltéri klímaszabályozó rendszert a személyes szükségleteknek és a külső időjárási adatoknak megfelelően telefonról kezeljék, az internet kapcsolatnak köszönhetően ez bárhonnan lehetséges.

Teljesen automatizált tetőtéri ablakok, árnyékolók és redőnyök

A VELUX ACTIVE with NETATMO VELUX INTEGRA® elektromos vagy napelemes termékekkel használható, A legtöbb esetben azonban kézzel nyitható-zárható tetőtéri ablakokat tervezünk az épületbe. Ha az épület tulajdonosai tetőtéri ablakukat utólag napelemes vezérlésűvé alakítják, nekik is lehetőségük lesz a VELUX okos megoldás használatára.

A szellőzési algoritmus javítja a beltéri klímát a beltérben elhelyezett érzékelők segítségével, melyek a CO₂-szintet, a páratartalmat és a hőmérsékletet mérik, valamint az online időjárási előrejelzési szolgáltatásokból származó külső adatokat (hőmérséklet, széljárás, nedvességtartalom) használják. Az algoritmus kiszámítja, hogy a tetőtéri ablak megnyitása javítja-e a beltéri klímát, vagy sem, majd kiszámítja, hogy az ablaknak milyen mértékben kell kinyílnia és mennyi ideig. A tetőtéri ablak kinyitása előtt utolsó lépésként ellenőrzi, hogy esik-e az eső, ehhez az adatokat a VELUX INTEGRA® elektromos tetőtéri ablakba integrált esőérzékelőtől gyűjti be.

A hővédő algoritmus proaktív, és úgy működik, hogy leengedi a redőnyt vagy az árnyékolót, mielőtt a helyiségben túl magasra szökne a hőmérséklet. Online időjárás-előrejelző szolgáltatás inputjai alapján (beleértve a hőmérsékletet, az előrejelzési adatokat és a nappali órák hosszát) kiszámítja a túlmelegedés veszélyét, majd meghatározza, hogy mely órákban kell a redőnyöket és árnyékolókat leengedni a túlmelegedés elkerülése érdekében.

VELUX okos tetőtéri ablakok
VELUX okos tetőtéri ablakok


Ha a VELUX ACTIVE with NETATMO-val kapcsolatban további információt szeretne kérni a Velux Magyarország Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

Kategóriák

Tetőtéri ablakok
Tetőtéri ablakok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...