proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új VELUX ACTIVE with NETATMO intelligens otthoni rendszer


2018. október 03.

Okos tetőtéri ablakok, melyek az épület használója helyett gondolkodnak

Ép testben ép lélek - tartja a mondás. Mivel életünk kb. 90%-át a négy fal között töltjük, egyáltalán nem mindegy, hogy az épületek milyen módon szolgálják az egészséget, a jó közérzetet. A nyílászárók azon építőanyagok közé tartoznak, melyek esetén az egészségre gyakorolt hatás közvetlen, bárki által érzékelhető. Az ablakok természetes fényt engednek be a belső terekbe, üvegfelületük méretétől, elhelyezkedésüktől függően jelentős mértékben befolyásolják azt a közeget, amelyben élünk és dolgozunk.

A tetőtéri ablakok esetén ez a szerep még erősebb, hiszen a fényt fentről, a ferde tetősíkon keresztül bocsátják be, így kétszer annyi fénymennyiségről tudnak gondoskodni, mint egy azonos méretű homlokzati ablak, ráadásul a tér belsejébe is elviszik a fényt.

VELUX okos tetőtéri ablakok

Nem újdonság, hogy a tetőtéri ablakok már elektromos és napelemes vezérléssel is elérhetők, az automatizálásnak azonban egy teljesen új mérföldkövéhez érkeztünk: a VELUX ACTIVE with NETATMO a világ első olyan "plug-and-play" intelligens otthoni rendszere, amely az ablak üzletágban elérhető. A legújabb smart-érzékelő technológián alapuló, a Netatmoval közösen kifejlesztett intelligens VELUX ablakrendszer az épület használója helyett gondolkodik és cselekszik. A levegő hőmérsékletét, páratartalmát és CO₂-koncentrációját figyeli az épületekben, és beavatkozik, amikor szükséges. Így javítja a levegő minőségét, a beltéri mikroklímát, irányítja a szellőztetést és árnyékolást, és ezáltal egészségesebb beltéri életkörülményeket teremt.

A rendszert úgy tervezték, hogy bárki könnyen, saját maga is telepíteni tudja az ingyenesen, iPhone vagy Android okostelefonra letölthető, hozzá tartozó applikációval. Az applikáció lehetővé teszi, hogy a beltéri klímaszabályozó rendszert a személyes szükségleteknek és a külső időjárási adatoknak megfelelően telefonról kezeljék, az internet kapcsolatnak köszönhetően ez bárhonnan lehetséges.

Teljesen automatizált tetőtéri ablakok, árnyékolók és redőnyök

A VELUX ACTIVE with NETATMO VELUX INTEGRA® elektromos vagy napelemes termékekkel használható, A legtöbb esetben azonban kézzel nyitható-zárható tetőtéri ablakokat tervezünk az épületbe. Ha az épület tulajdonosai tetőtéri ablakukat utólag napelemes vezérlésűvé alakítják, nekik is lehetőségük lesz a VELUX okos megoldás használatára.

A szellőzési algoritmus javítja a beltéri klímát a beltérben elhelyezett érzékelők segítségével, melyek a CO₂-szintet, a páratartalmat és a hőmérsékletet mérik, valamint az online időjárási előrejelzési szolgáltatásokból származó külső adatokat (hőmérséklet, széljárás, nedvességtartalom) használják. Az algoritmus kiszámítja, hogy a tetőtéri ablak megnyitása javítja-e a beltéri klímát, vagy sem, majd kiszámítja, hogy az ablaknak milyen mértékben kell kinyílnia és mennyi ideig. A tetőtéri ablak kinyitása előtt utolsó lépésként ellenőrzi, hogy esik-e az eső, ehhez az adatokat a VELUX INTEGRA® elektromos tetőtéri ablakba integrált esőérzékelőtől gyűjti be.

A hővédő algoritmus proaktív, és úgy működik, hogy leengedi a redőnyt vagy az árnyékolót, mielőtt a helyiségben túl magasra szökne a hőmérséklet. Online időjárás-előrejelző szolgáltatás inputjai alapján (beleértve a hőmérsékletet, az előrejelzési adatokat és a nappali órák hosszát) kiszámítja a túlmelegedés veszélyét, majd meghatározza, hogy mely órákban kell a redőnyöket és árnyékolókat leengedni a túlmelegedés elkerülése érdekében.

VELUX okos tetőtéri ablakok

Ha a VELUX ACTIVE with NETATMO-val kapcsolatban további információt szeretne kérni a Velux Magyarország Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1031 Budapest, Zsófia utca 1-3.
Telefon: +36 1 436 0601
Fax: +36 1 436 0605
E-mail:
Web: www.velux.hu
VELUX vevőszolgálat
Biró András +36 1 436 0601
   
   
   
A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön és Fertőszentmiklóson, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon – a 300 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen járnak az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. Cégük célja, hogy termékeikkel – melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket – minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításaikon keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. Vállalatukat 2016 januárjában CSR Hungary Díjjal ismerték el, Biztonsági Kiválóság cselekvési programjáért.
További hírek a Tetőtéri ablakok termékkategóriában
További hírek a Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  VELUX  ACTIVE  with  NETATMO  intelligens  otthoni  rendszer  tetőtéri  ablak  tetőablak  intelligens  otthon  netamo