proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Uponor öntapadós padlófűtési rendszer


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2011. szeptember 07.

Rugalmas csőfektetési rendszer

Magas fokú kényelem és költséghatékony szerelés, valamint kiszámítható és alacsony energiaköltségek - ezek mind az okai annak, hogy a padlófűtésre esik az első választásunk. Az Uponor már a szereléskor teljesíti ezeket az igényeket az innovatív öntapadós padlófűtési és hűtési rendszerével. Nincs szükség szerszámra, akár egy ember is képes lefektetni a csöveket. Mivel a csövek bármikor újrafektethetők, az öntapadós rendszer ideális a rugalmas csőfektetéshez bármilyen alakú helyiségben.

A padlófűtésnek számos előnye van. A padlófűtés 2 °C-3 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten nyújtja ugyanazt a hőérzetet, mint a hagyományos radiátorok, köszönhetően az egyenletes hőelosztásnak, beleértve a nagy mennyiségű sugárzó hőt, mely nagy felületen képes leadni a teljesítményt. Mivel a hőleadó felületek nem láthatóak, a fűtési rendszer még nagyobb rugalmasságot kínál lakberendezési szempontból. Az Uponor öntapadós rendszer biztosítja ezeket az előnyöket.

A gyártás során egy speciális tépőzáras szalagot tekernek az oxigéndiffúziós csövek köré. Egy speciális fólia fedi le a szigetelő paneleket, melyek szintén elérhetők eltérő vastagságban. A csövek a fenti gyártási technológiának köszönhetően könnyen letekerhetők, lefektethetők a padlóra akár egy személy által is. Bármilyen szükséges módosítás ezután könnyen és gyorsan elvégezhető. Az öntapadós cső és a tapadós szigetelőréteg az áthelyezés után is ugyanolyan erővel tapadnak egymáshoz. A tapadórétegek szennyezett felület esetén is biztos kötést eredményeznek.
 

Az Uponor ezt a rendszert egy piros színű többrétegű csővel kínálja. A csövön található tapadó réteg olyan biztos kötést eredményez, hogy már a cső csekély erővel történő lenyomásával is biztonságosan rögzül a szigetelő panelhez, ami biztosítja a maximális tartást.
 

Az Uponor öntapadós többrétegű csőrendszer egy másik alternatíva a padlófűtés alkalmazására, amely könnyen és gyorsan szerelhető. Egyesíti az Uponor által gyártott modern többrétegű csövek kínálta előnyöket a legmagasabb rugalmasság biztosítása érdekében a csőfektetés során. Flexibilitásának köszönhetően az öntapadós cső kézzel is könnyen hajlítható, valamint könnyen szerelhető és stabil marad utána.

Uponor öntapadós többrétegű csővezeték
Max. működési hőmérséklet: 60 °C
Max. üzemi nyomás: 4 bar
Méretek 16 x 2 mm
Csőtekercsek 200 m vagy 500 m hosszúságban

Ha az Uponor öntapadós többrétegű csőrendszerrel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az Uponor Épületgépészeti Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Központi iroda: H-1043 Budapest, Lórántffy Zsuzsanna utca 15/b.
Telefon: +36 1 203 3611
E-mail:
Web: www.uponor.hu
Uponor ügyfélszolgálat
   
   
   
Ügyfeleik bizalommal építhettek az Uponorra az elmúlt 100 évében. Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, napjainkban világviszonylatban is a piacvezető gyártók közé tartozik. Értékesítési hálózata több, mint 100 országban van jelen, 4000 alkalmazottat foglalkoztat, az éves árbevétele meghaladja az 1,2 milliárd Eurót. Az Uponor több, mint 25 éve van jelen Magyarországon és nyújt ügyfelei számára felületfűtési és -hűtési, radiátoros, vízellátási, távhőellátással, zajcsillapított csatornarendszerrel, előszerelt hőközponti egységekkel, valamint helyiségszabályzással kapcsolatos megoldásokat. Alkalmazásaik rendszergaranciával kerülnek forgalomba, nagykereskedői partnereinken keresztül. Folyamatos fejlesztéseik energiahatékony termékeket eredményeznek a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés figyelembe vételével. Ügyfeleikkel, partnereikkel és munkatársaikkal egy jobb emberi környezet, fenntartható jövő kialakításán dolgoznak a minőség szem előtt tartásával.
Kulcsszavak:  Uponor  öntapadós  padlófűtési  rendszer