proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Uponor öntapadós padlófűtési rendszer


[Archív] A hírben található információk egy része elavult


2011. szeptember 07.

Rugalmas csőfektetési rendszer

Magas fokú kényelem és költséghatékony szerelés, valamint kiszámítható és alacsony energiaköltségek - ezek mind az okai annak, hogy a padlófűtésre esik az első választásunk. Az Uponor már a szereléskor teljesíti ezeket az igényeket az innovatív öntapadós padlófűtési és hűtési rendszerével. Nincs szükség szerszámra, akár egy ember is képes lefektetni a csöveket. Mivel a csövek bármikor újrafektethetők, az öntapadós rendszer ideális a rugalmas csőfektetéshez bármilyen alakú helyiségben.

A padlófűtésnek számos előnye van. A padlófűtés 2 °C-3 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten nyújtja ugyanazt a hőérzetet, mint a hagyományos radiátorok, köszönhetően az egyenletes hőelosztásnak, beleértve a nagy mennyiségű sugárzó hőt, mely nagy felületen képes leadni a teljesítményt. Mivel a hőleadó felületek nem láthatóak, a fűtési rendszer még nagyobb rugalmasságot kínál lakberendezési szempontból. Az Uponor öntapadós rendszer biztosítja ezeket az előnyöket.

A gyártás során egy speciális tépőzáras szalagot tekernek az oxigéndiffúziós csövek köré. Egy speciális fólia fedi le a szigetelő paneleket, melyek szintén elérhetők eltérő vastagságban. A csövek a fenti gyártási technológiának köszönhetően könnyen letekerhetők, lefektethetők a padlóra akár egy személy által is. Bármilyen szükséges módosítás ezután könnyen és gyorsan elvégezhető. Az öntapadós cső és a tapadós szigetelőréteg az áthelyezés után is ugyanolyan erővel tapadnak egymáshoz. A tapadórétegek szennyezett felület esetén is biztos kötést eredményeznek.
 

Az Uponor ezt a rendszert egy piros színű többrétegű csővel kínálja. A csövön található tapadó réteg olyan biztos kötést eredményez, hogy már a cső csekély erővel történő lenyomásával is biztonságosan rögzül a szigetelő panelhez, ami biztosítja a maximális tartást.
 

Az Uponor öntapadós többrétegű csőrendszer egy másik alternatíva a padlófűtés alkalmazására, amely könnyen és gyorsan szerelhető. Egyesíti az Uponor által gyártott modern többrétegű csövek kínálta előnyöket a legmagasabb rugalmasság biztosítása érdekében a csőfektetés során. Flexibilitásának köszönhetően az öntapadós cső kézzel is könnyen hajlítható, valamint könnyen szerelhető és stabil marad utána.

Uponor öntapadós többrétegű csővezeték
Max. működési hőmérséklet: 60 °C
Max. üzemi nyomás: 4 bar
Méretek 16 x 2 mm
Csőtekercsek 200 m vagy 500 m hosszúságban

Ha az Uponor öntapadós többrétegű csőrendszerrel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni az Uponor Épületgépészeti Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1043 Budapest, Lórántffy Zsuzsanna utca 15/b.
Telefon: +36 1 203 3611
E-mail:
Web: www.uponor.hu
Uponor ügyfélszolgálat
   
   
   
Az Uponor 1965 óta foglalkozik csővezeték rendszerek gyártásával, mára már világviszonylatban is a piacvezető gyártók közé tartozik. A vállalat több mint 4000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, jelen van több mint 100 országban, az éves árbevétele meghaladja az 1 milliárd €-t. A cég több mint 20 éve nyújt ügyfelei számára sugárzó fűtési-hűtési, radiátoros, vízellátási, valamint távhőellátással kapcsolatos megoldásokat Magyarországon is. Az alkalmazások rendszergaranciával kerülnek forgalomba, nagykereskedői partnereken keresztül. Folyamatos fejlesztések energiahatékony termékeket eredményeznek, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés figyelembevételével. Az Uponor célja a jobb emberi környezet kialakítása a minőség szem előtt tartásával.
Kulcsszavak:  Uponor  öntapadós  padlófűtési  rendszer