Új termékek a DEHN+SÖHNE-től

Energiaellátás és információtechnológiai rendszerek túlfeszültség-védelmére, újdonságok villámvédelem/földelés és villamos munkavédelem területén

Galéria
Az új DEHNsolid a legnagyobb teljesítményű 1. típusú villámáram-levezető, ami ma elérhető a piacon és megfelelő megoldás azoknál az alkalmazásoknál, ahol rendkívül magas követelményeknek kell megfelelni a villámáram-levezetőképesség terén. 200 kA (10/350 µs) pólusonkénti villámáram-levezetőképességgel a DEHNsolid ideális készülék, olyan esetekben, ha a villámáram nem oszlik el több párhuzamos áramútra vagy ha speciális létesítményekben a potenciális kockázat meghaladja az LPL I villámvédelmi szintet és a védendő objektum villámveszélyeztetésének káros következményeit meg kell akadályozni a villám- és túlfeszültség-védelmi rendszer extrém terhelése esetén is.
Galéria
A DEHNcord készülék előnyei a rugalmas csatlakoztatás révén a szerelés során ott mutatkoznak meg, ahol a túlfeszültség-védelmi készülék beépítésére csak kis hely áll rendelkezésre.
Az új DEHNcord túlfeszültség-védelmi készülék hatékonyan megvédi például a modern LED-es kültéri világítást a túlfeszültségek ellen. A DEHNcord megbízható végkészülék-védelmet jelent minimális költségráfordítás mellett.
Galéria
A DEHNcube YPV SCI túlfeszültség-védelemi készülék megbízhatóan megvédi a napelemes rendszer egyenáramú (DC) oldalát a villámcsapás okozta túlfeszültségek ellen. Az új koncepciónak köszönhetően először sikerült egy sor előnyt integrálni egyetlen készülékben. A védőkészülék 2. típusú túlfeszültség-korlátozó, amely ellenőrzött és bevált hibatűrő Y-kapcsolással és szabadalmaztatott SCI technológiával rendelkezik, és mindez IP65-ös védettséggel kombinálva a kis helyre történő beépítés érdekében.
Ez az első 2. típusú DC-oldali túlfeszültség-védelmi készülék napelemes rendszerekhez, amely DC-oldali csatlakozódobozokon és elosztószekrényeken kívül telepíthető, és így ideálisan alkalmazható sztringinvertereknél. A DEHNcube - túlfeszültség-védelem IP65 védettségű házzal - egyszerű megoldást nyújt a napelemes rendszerek utólagos túlfeszültség-védelmének kialakítására.
Galéria
Az új DEHNbox TC 180 készülék megvédi a modern kommunikációs rendszereket. A túlfeszültségeket a biztonságos határérték alá korlátozza anélkül, hogy az adatjelet befolyásolná. A kompakt túlfeszültség-korlátozó utólag is bármikor telepíthető, ezáltal biztosítva a már korábban kiépített kommunikációs rendszer villám- és túlfeszültség-védelmét. Köszönhetően az IP65-ös védettségi fokozatnak, a készülék szinte bármilyen környezetbe telepíthető. A DEHNbox készülék ezért ideális túlfeszültség-védelmi készülék a magán- és ipari területen.
Galéria
A HVI® power vezetékkel a DEHN+SÖHNE egy újabb innovatív terméket kínál a nagyfeszültségű szigeteléssel ellátott vezetékcsaládban. A HVI® power vezeték különleges kialakítása lehetővé teszi 90 cm levegővel egyenértékű biztonsági távolság betartását az építmény fémesen földelt részei és a külső villámvédelem elemei között. Az ellenőrizetlen átütések ezáltal megakadályozhatóak és a villámáram kontrollált áramúton vezethető le a földelőrendszer felé. A HVI® power vezeték 200 kA-s villám lökőáramra (10/350 µs) van bevizsgálva és ezáltal LPS I villámvédelmi fokozathoz is alkalmazható, még olyan esetben is, ha a teljes villámáram egy áramúton folyik le a földelőrendszer felé. A HVI® power vezetékhez kifejlesz-tett támasztócső és háromlábú állvány kombinációjával olyan szabadon álló felfogórendszer alakítható ki, amely nagyfokú rugalmassághoz vezet az alkalmazás során. További előnyként említhető meg, hogy a felfogó oszlop hossza elérheti a 7,5 m-t, ami megfelelően nagy védett teret biztosít a tetőfelépítmények számára. Mindez a HVI® power szigetelt felfogóvezeték alkalmazásával együtt olyan felfogóelrendezést eredményez, ami a védett tér szakszerű tervezése mellett megfelelő tartalékot biztosít a későbbi bővítések és az utólag kialakítandó tetőfelépítmények esetén is.
Galéria
A DEHNshort - egy innovatív, villamos ív elleni védelmi rendszer kisfeszültségű energiaellátó kapcsolóberendezésekhez, amely érzékelő rendszert és rövidrezáró egységet tartalmaz. Az érzékelő rendszer beépíthető a kapcsolóberendezés ajtajába. A rövidrezáró egység beépítése során szintén kis helyigényre van szükség. A DEHNshort készülék tehát biztosítja az installáció magas szintű védelmét minimális helyigény mellett. A villamos berendezés gyors és biztonságos lekapcsolását teszi lehetővé a kapcsolóberendezésben kialakuló villamos ív esetében. A hosszú leállási idők és az ebből következő plusz költségek (pl. termeléskiesés) ezáltal megelőzhetőek. A DEHNshort érzékeli a villamos ív kialakulását annak korai szakaszában és a másodperc töredéke alatt beavatkozik, átalakítva az íves zárlatot fémes rövidzárlattá. A még kialakulóban lévő villamos ív megszűnik, és így a villamos ív romboló hatása (pl. hő, dinamikus, stb.) az elfogadható szint alá csökken. A fémes zárlati áramot a meglévő túláramvédelem szakítja meg.
A DEHN+SÖHNE, mint piacvezető, nemzetközileg elismert, a Dehn család tulajdonában lévő elektrotechnikai vállalat mintegy 1600 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, miközben innovatív termékeket és megoldásokat kínál, valamint teljes körű szolgáltatást biztosít a villám- és túlfeszültség-védelemés a villamos munkavédelem területén.
A DEHN+SÖHNE sok más alkalmazás mellett a villamos berendezések, épületvillamossági rendszerek, a közlekedés, a telekommunikáció, a folyamatautomatizálási rendszerek, a napelemes rendszerek, a szélerőművek, stb. védelmére összpontosít. A vállalat folyamatos növekedésének hátterében a több mint 100 éves hagyomány és tapasztalat áll, valamint a legmagasabb minőségi elvárásoknak való megfelelés továbbá az ügyfél- és piacorientált működés az egész világon.

2014. október 7-8. között az EMOSZ megrendezi a XIII. Villanyszerelő Konferenciát (Helyszín: Budapest, Lurdy Ház), amelyen a DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviselete is részt vesz.

2014. október 14-től újra elindul az InfoShow rendezvénysorozat, amelyen a hagyományokhoz híven a DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviselete is megjelenik kiállítóként és előadóként egyaránt.
Az idei sorozat témája: Épületek villamos berendezéseinek biztonsága II., Üzemeletetés
A DEHN+SÖHNE előadás címe: Követelmények a túlfeszültség-védelmi készülékek kivitelezésében és felülvizsgálatában - az előtétbiztosító kiválasztásának és villámvédelmi felülvizsgálatának szabályai

2014. október 29-31. között kerül megrendezésre a IAC 2014 Nemzetközi Automatizálási Kongresszus 2014 (Helyszín: Budapest, Hotel Ramada Aquaworld). További információkért kattintson a következő linkre: http://iac2014.hu/

Amennyiben tájékozódni szeretne az aktuális tudnivalókról a villám- és túlfeszültség-védelem területén, vagy kérdése merült fel, keresse meg a DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviseletet a rendezvények helyszínén, valamint hallgassa meg szakmai előadásaikat.

Ha a DEHN+SÖHNE új termékeiről árajánlatot, bővebb tájékoztatást vagy katalógust szeretne kérni a DEHN+SÖHNE GmbH.+Co. KG. magyarországi képviselet munkatársától, használja az Információkérés gombot.

Kategóriák

Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Épületvillamosság
Épületvillamosság

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...