proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új termékek a DEHN+SÖHNE-től


2014. október 01.

Energiaellátás és információtechnológiai rendszerek túlfeszültség-védelmére, újdonságok villámvédelem/földelés és villamos munkavédelem területén

Az új DEHNsolid a legnagyobb teljesítményű 1. típusú villámáram-levezető, ami ma elérhető a piacon és megfelelő megoldás azoknál az alkalmazásoknál, ahol rendkívül magas követelményeknek kell megfelelni a villámáram-levezetőképesség terén. 200 kA (10/350 µs) pólusonkénti villámáram-levezetőképességgel a DEHNsolid ideális készülék, olyan esetekben, ha a villámáram nem oszlik el több párhuzamos áramútra vagy ha speciális létesítményekben a potenciális kockázat meghaladja az LPL I villámvédelmi szintet és a védendő objektum villámveszélyeztetésének káros következményeit meg kell akadályozni a villám- és túlfeszültség-védelmi rendszer extrém terhelése esetén is.
A DEHNcord készülék előnyei a rugalmas csatlakoztatás révén a szerelés során ott mutatkoznak meg, ahol a túlfeszültség-védelmi készülék beépítésére csak kis hely áll rendelkezésre.
Az új DEHNcord túlfeszültség-védelmi készülék hatékonyan megvédi például a modern LED-es kültéri világítást a túlfeszültségek ellen. A DEHNcord megbízható végkészülék-védelmet jelent minimális költségráfordítás mellett.
A DEHNcube YPV SCI túlfeszültség-védelemi készülék megbízhatóan megvédi a napelemes rendszer egyenáramú (DC) oldalát a villámcsapás okozta túlfeszültségek ellen. Az új koncepciónak köszönhetően először sikerült egy sor előnyt integrálni egyetlen készülékben. A védőkészülék 2. típusú túlfeszültség-korlátozó, amely ellenőrzött és bevált hibatűrő Y-kapcsolással és szabadalmaztatott SCI technológiával rendelkezik, és mindez IP65-ös védettséggel kombinálva a kis helyre történő beépítés érdekében.
Ez az első 2. típusú DC-oldali túlfeszültség-védelmi készülék napelemes rendszerekhez, amely DC-oldali csatlakozódobozokon és elosztószekrényeken kívül telepíthető, és így ideálisan alkalmazható sztringinvertereknél. A DEHNcube - túlfeszültség-védelem IP65 védettségű házzal - egyszerű megoldást nyújt a napelemes rendszerek utólagos túlfeszültség-védelmének kialakítására.
Az új DEHNbox TC 180 készülék megvédi a modern kommunikációs rendszereket. A túlfeszültségeket a biztonságos határérték alá korlátozza anélkül, hogy az adatjelet befolyásolná. A kompakt túlfeszültség-korlátozó utólag is bármikor telepíthető, ezáltal biztosítva a már korábban kiépített kommunikációs rendszer villám- és túlfeszültség-védelmét. Köszönhetően az IP65-ös védettségi fokozatnak, a készülék szinte bármilyen környezetbe telepíthető. A DEHNbox készülék ezért ideális túlfeszültség-védelmi készülék a magán- és ipari területen.
A HVI® power vezetékkel a DEHN+SÖHNE egy újabb innovatív terméket kínál a nagyfeszültségű szigeteléssel ellátott vezetékcsaládban. A HVI® power vezeték különleges kialakítása lehetővé teszi 90 cm levegővel egyenértékű biztonsági távolság betartását az építmény fémesen földelt részei és a külső villámvédelem elemei között. Az ellenőrizetlen átütések ezáltal megakadályozhatóak és a villámáram kontrollált áramúton vezethető le a földelőrendszer felé. A HVI® power vezeték 200 kA-s villám lökőáramra (10/350 µs) van bevizsgálva és ezáltal LPS I villámvédelmi fokozathoz is alkalmazható, még olyan esetben is, ha a teljes villámáram egy áramúton folyik le a földelőrendszer felé. A HVI® power vezetékhez kifejlesz-tett támasztócső és háromlábú állvány kombinációjával olyan szabadon álló felfogórendszer alakítható ki, amely nagyfokú rugalmassághoz vezet az alkalmazás során. További előnyként említhető meg, hogy a felfogó oszlop hossza elérheti a 7,5 m-t, ami megfelelően nagy védett teret biztosít a tetőfelépítmények számára. Mindez a HVI® power szigetelt felfogóvezeték alkalmazásával együtt olyan felfogóelrendezést eredményez, ami a védett tér szakszerű tervezése mellett megfelelő tartalékot biztosít a későbbi bővítések és az utólag kialakítandó tetőfelépítmények esetén is.
A DEHNshort - egy innovatív, villamos ív elleni védelmi rendszer kisfeszültségű energiaellátó kapcsolóberendezésekhez, amely érzékelő rendszert és rövidrezáró egységet tartalmaz. Az érzékelő rendszer beépíthető a kapcsolóberendezés ajtajába. A rövidrezáró egység beépítése során szintén kis helyigényre van szükség. A DEHNshort készülék tehát biztosítja az installáció magas szintű védelmét minimális helyigény mellett. A villamos berendezés gyors és biztonságos lekapcsolását teszi lehetővé a kapcsolóberendezésben kialakuló villamos ív esetében. A hosszú leállási idők és az ebből következő plusz költségek (pl. termeléskiesés) ezáltal megelőzhetőek. A DEHNshort érzékeli a villamos ív kialakulását annak korai szakaszában és a másodperc töredéke alatt beavatkozik, átalakítva az íves zárlatot fémes rövidzárlattá. A még kialakulóban lévő villamos ív megszűnik, és így a villamos ív romboló hatása (pl. hő, dinamikus, stb.) az elfogadható szint alá csökken. A fémes zárlati áramot a meglévő túláramvédelem szakítja meg.

A DEHN+SÖHNE, mint piacvezető, nemzetközileg elismert, a Dehn család tulajdonában lévő elektrotechnikai vállalat mintegy 1600 alkalmazottat foglalkoztat világszerte, miközben innovatív termékeket és megoldásokat kínál, valamint teljes körű szolgáltatást biztosít a villám- és túlfeszültség-védelemés a villamos munkavédelem területén.
A DEHN+SÖHNE sok más alkalmazás mellett a villamos berendezések, épületvillamossági rendszerek, a közlekedés, a telekommunikáció, a folyamatautomatizálási rendszerek, a napelemes rendszerek, a szélerőművek, stb. védelmére összpontosít. A vállalat folyamatos növekedésének hátterében a több mint 100 éves hagyomány és tapasztalat áll, valamint a legmagasabb minőségi elvárásoknak való megfelelés továbbá az ügyfél- és piacorientált működés az egész világon.

2014. október 7-8. között az EMOSZ megrendezi a XIII. Villanyszerelő Konferenciát (Helyszín: Budapest, Lurdy Ház), amelyen a DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviselete is részt vesz.

2014. október 14-től újra elindul az InfoShow rendezvénysorozat, amelyen a hagyományokhoz híven a DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviselete is megjelenik kiállítóként és előadóként egyaránt.
Az idei sorozat témája: Épületek villamos berendezéseinek biztonsága II., Üzemeletetés
A DEHN+SÖHNE előadás címe: Követelmények a túlfeszültség-védelmi készülékek kivitelezésében és felülvizsgálatában - az előtétbiztosító kiválasztásának és villámvédelmi felülvizsgálatának szabályai

2014. október 29-31. között kerül megrendezésre a IAC 2014 Nemzetközi Automatizálási Kongresszus 2014 (Helyszín: Budapest, Hotel Ramada Aquaworld). További információkért kattintson a következő linkre: http://iac2014.hu/

Amennyiben tájékozódni szeretne az aktuális tudnivalókról a villám- és túlfeszültség-védelem területén, vagy kérdése merült fel, keresse meg a DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviseletet a rendezvények helyszínén, valamint hallgassa meg szakmai előadásaikat.

Ha a DEHN+SÖHNE új termékeiről árajánlatot, bővebb tájékoztatást vagy katalógust szeretne kérni a DEHN+SÖHNE GmbH.+Co. KG. magyarországi képviselet munkatársától, használja az Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-1141 Budapest, Jeszenák János 20.
Telefon: +36 1 371 1091
Fax: +36 1 371 1092
E-mail:
Web: www.dehn.hu
dr. Kovács Károly
okl. villamosmérnök, cégképviselő +36 30 824 2476
   
   
   
A DEHN+SÖHNE Magyarországi Képviseletét 1991-ben, a külföldi cégek közül (a Siemens és az ABB után) harmadikként alapították, és fontos szerepe volt abban, hogy a magyar szakemberek jobban megismerjék a villámvédelem témakörét. Elsődleges feladatuknak tartják, hogy Partnereiket a korábbiakban is megszokott módon támogassák villám- és túlfeszültség-védelem műszaki feladatainak megoldásában. Teszik mindezt önállóan, valamint szakmai partnereikkel. A DEHN+SÖHNE évtizedes tapasztalatát felhasználva mind az elméletben, mind a gyakorlatban felmerülő problémákra igyekeznek magas szintű, szakmailag megalapozott megoldásokat nyújtani.
További hírek a Túlfeszültség-védelem, villámvédelem termékkategóriában
További hírek a Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás termékkategóriában
További hírek az Épületvillamosság termékkategóriában
Kulcsszavak:  DEHN+SÖHNE  energiaellátás  túlfeszültség-védelem  villámvédelem  földelés  villamos  munkavédelem