Új Porotherm termékcsoportosítás

A könnyebb áttekinthetőség érdekében az építési termékeket hét új csoportba sorolták

A WIENERBERGER 2018-tól kezdve új termékcsoportosítást vezetett be az építési termékekre, ezzel is segítve az eligazodást a termékválasztékban. Az egyes termékcsoportokat a termékek lényeges terméktulajdonságait figyelembe véve alakították ki. A termékcsoportok tükrözik a legjellemzőbb felhasználási területüket.

Az új besorolások azonban nem helyettesítik a tervező építész, kivitelező szakember, valamint a kereskedő partnerek hozzáértését, szaktudását. Ezeket a kategóriákat - a könnyebb áttekinthetőség érdekében - a Porotherm alkalmazástechnikai útmutató kiadványban is szerepeltetik.

Ez a termékcsoportosítás azonban csupán javaslat, az alkalmazhatóság feltétele továbbra is az aktuális építési jogszabályoknak, műszaki követelményeknek való megfelelés. A termékek alkalmazhatóságáról továbbra is minden esetben a tervezésért, kivitelezésért felelős szakembernek kell dönteniük az adott építési helyzetnek, tervezési szituációnak megfelelően.

A hét új termékcsoport:

Energy+

Az Energy+ termékek kimagasló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, energiahatékonyak, optimális megoldást nyújtanak energiahatékony külső falazatokhoz. Innovatív termékmegoldásokat nyújtanak környezettudatos ügyfelek részére.
Környezetünket kímélve, ökológiai szempontokat is szem előtt tartva építkezni - ez olyan érv, amely az építkezést tervezők körében is egyre nagyobb jelentőséggel bír. Energy+ termékeket azoknak az ügyfeleknek fejlesztették ki, akik fokozottan energiatakarékos otthont szeretnének, és a monolit, vagyis egyrétegű falszerkezetet részesítik előnyben. A hőszigetelés a téglába integráltan, annak belsejében, védett helyen található, így a legkiválóbb hőszigetelő képességű falazat építhető, mely továbbra is biztosítja számunkra a falazat kerámia felülete által nyújtotta előnyöket: otthonunk alacsony energiafogyasztással, kiváló lakóklímával, egészséges belső levegővel rendelkezik majd, ezzel is növelve a téglaházunk értékét hosszú távon.Comfort

Comfort termékcsalád innovatív és modern, jó hőszigetelő képességű, mindemellett versenyképes ár–érték arányú falazati megoldást jelent a vásárlóknak.
A Klíma termékek kiváló hőszigetelő tulajdonságát új üregkép kialakításával érték el a szakemberek a termékfejlesztés során. A tégla - méretétől függően - másfélszer-kétszer több üregsort tartalmaz, mint a hagyományos termékek. Az új üregképnek köszönhetően a szerkezeten át távozó hőnek akár 130%-kal több utat kell megtennie, mint a hagyományos termékek esetében. A jelenlegi épületenergetikai előírásoknak megfelelve, illetve azokat túlteljesítve, ezek a kiváló hőszigetelő képességgel rendelkező téglák egy rétegben, monolit falként vagy a szokásosnál vékonyabb kiegészítő hőszigetelés alkalmazásával biztosítja ugyanazt a hőszigetelő képességet, mint a téglák korábbi verziói.Classic

A Classic termékcsaládban olyan tradicionális falazóblokkok kaptak helyet, amelyek már bevált, megbízható megoldásokat kínálnak külső homlokzati hőszigetelés alkalmazásával épített falazatokhoz, belső teherhordó falakhoz.
A klasszikus nútféderes és habarcstáskás falazóelemek használatával stabil, nagy teherhordó képességű falazatok építhetőek, felhasználásuk ezért elsődlegesen belső teherhordó falakban javallott, ahol a falazat a legnagyobb terhelésnek van kitéve. Fűtött épületek külső térrel érintkező falainak építésére csak hőszigetelve alkalmasak.Belső

A Belső termékcsaládba tartozó termékek optimális megoldást nyújtanak a belső terek felosztásához, egy (lakó)egységen belüli önálló helyiségek létrehozására.
A többféle falazatvastagságban is elérhető belső falazóelemeket helyiségelválasztásra használjuk. A Porotherm belső falak optimálisak az épület működését biztosító vezetékrendszerek elhelyezésre. A kerámia ebben az esetben is biztosítja az ideális lakóklímát, és a tágabb értelemben vett kiváló lakókomfortot otthonunk minden helységében.Hanggátló

A Hanggátló termékcsaládba tartozó termékek széles spektrumban nyújtanak megoldást azokhoz a falazatokhoz, ahol a hanggátlási igény lép fel.
Komfortérzetünkhöz szükséges, hogy ne csak a környezetünkből, hanem az épületen belüli, szomszédos helyiségekből érkező zajokkal szemben is kellő védelemmel rendelkezzünk. A nyugodt munkavégzés, vagy a pihenés eltérő mennyiségű zajt enged meg számunkra, az eltérő igényszintek kielégítéséhez nyújt segítséget a széles hanggátló termékválaszték.Kiegészítő

A falazatok megépítését, és kész szerkezetté tételét teszik lehetővé a Kiegészítő termékcsalád termékei.
A Profi falazatok egyszerű és pontos kivitelezését biztosító szerszámokkal javasolt bedolgozni a Profi falazatokhoz tartozó kötőanyagot. A Porotherm áthidalók kerámia felületükkel egységes felületet biztosítanak a tégla falazatokban nyílások felett is, mindamellett, hogy nagy teherbíró képességükkel akár 3,25 m-es fesztávot is áthidalhatnak. A tömör falazóelem kiváló megoldás lehet áthidalók feletti nyomott öv kialakítására.Födém

A Födém termékcsalád elemeinek felhasználásával kerámia felületű, gazdaságosan kivitelezhető, változatos befoglaló formájú födém építhető, akár kisebb-nagyobb nyílásokkal is. Optimális megoldás családi házak födémeihez.
Nagy előnye, hogy a fallal egységes rendszerbe illeszkedik: a Porotherm födémgerendák és béléstestek kerámia felületükkel anyagukban, és 25 cm-es méretrendjükkel is igazodnak a Porotherm Építési Rendszerhez és annak 25 cm-es méretmoduljához. A Porotherm Födémrendszer stabil, masszív szerkezete a külső hatásokkal szemben biztonságot, védelmet nyújt, jó hőszigetelő, hőtároló képességű, magas tűzállóságú, éghetetlen födém. Az egységes kerámia felületek szakszerű vakolás esetén repedésmentes, esztétikus mennyezetet eredményeznek. A kerámia használata nem csak az esztétikum miatt fontos, a kerámia építőanyagok porózus szerkezetűek, ezáltal a Porotherm fal és födém egyaránt jól gazdálkodik a belső párával, egészséges lakóklímát biztosít.


A Porotherm Építési Rendszer termékeinek letölthető katalógusait megtalálja a hír alatti termékképekre kattintva. Ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a WIENERBERGER zRt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Porotherm áthidalók
4 termék

A Porotherm áthidaló ráfalazással vagy rábetonozással együtt alkotja a nyílásáthidalást. A Porotherm áthidaló képezi a szerkezet alsó húzott övét, a felső nyomott övét pedig a kisméretű tömör tégla vagy üreges falazóelem ráfalazás vagy rábetonozás biztosítja.

4 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Porotherm 38 pincetégla

Alkalmazási előnyök: kiváló teherbíró képesség; kiváló hőtároló képesség; egészséges lakóklíma; természetes alapanyagok; jól vakolható; jól szerelvényezhető; nem éghető (A1).

CAD
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
 
Porotherm födémrendszer
2 termék

A Porotherm födémrendszer a Porotherm Építési Rendszer szerves része, de más építési rendszerekhez is alkalmazható. Átlagos födémterhelés esetén családi házak ideális födémmegoldása. Egyszerűbb geometriájú épületek esetén ajánlják. A födémrendszer elemei: kerámia burkolatú előfeszített vasbeton födémgerenda, kerámia béléstest, helyszíni felbeton kiegészítő vasalás.

2 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Új Tondach tetőcserép termékvonalak
Az öt új csoportba sorolt kerámia tetőcserepek közül mindenki megtalálhatja az ideális formát
Új Tondach tetőcserép termékvonalak

Kategóriák

Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Födémszerkezetek, nyílásáthidalók
Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...