proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Porotherm termékcsoportosítás


2018. május 07.

A könnyebb áttekinthetőség érdekében az építési termékeket hét új csoportba sorolták

A WIENERBERGER 2018-tól kezdve új termékcsoportosítást vezetett be az építési termékekre, ezzel is segítve az eligazodást a termékválasztékban. Az egyes termékcsoportokat a termékek lényeges terméktulajdonságait figyelembe véve alakították ki. A termékcsoportok tükrözik a legjellemzőbb felhasználási területüket.

Az új besorolások azonban nem helyettesítik a tervező építész, kivitelező szakember, valamint a kereskedő partnerek hozzáértését, szaktudását. Ezeket a kategóriákat - a könnyebb áttekinthetőség érdekében - a Porotherm alkalmazástechnikai útmutató kiadványban is szerepeltetik.

Ez a termékcsoportosítás azonban csupán javaslat, az alkalmazhatóság feltétele továbbra is az aktuális építési jogszabályoknak, műszaki követelményeknek való megfelelés. A termékek alkalmazhatóságáról továbbra is minden esetben a tervezésért, kivitelezésért felelős szakembernek kell dönteniük az adott építési helyzetnek, tervezési szituációnak megfelelően.

A hét új termékcsoport:


Energy+

Az Energy+ termékek kimagasló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, energiahatékonyak, optimális megoldást nyújtanak energiahatékony külső falazatokhoz. Innovatív termékmegoldásokat nyújtanak környezettudatos ügyfelek részére.
Környezetünket kímélve, ökológiai szempontokat is szem előtt tartva építkezni - ez olyan érv, amely az építkezést tervezők körében is egyre nagyobb jelentőséggel bír. Energy+ termékeket azoknak az ügyfeleknek fejlesztették ki, akik fokozottan energiatakarékos otthont szeretnének, és a monolit, vagyis egyrétegű falszerkezetet részesítik előnyben. A hőszigetelés a téglába integráltan, annak belsejében, védett helyen található, így a legkiválóbb hőszigetelő képességű falazat építhető, mely továbbra is biztosítja számunkra a falazat kerámia felülete által nyújtotta előnyöket: otthonunk alacsony energiafogyasztással, kiváló lakóklímával, egészséges belső levegővel rendelkezik majd, ezzel is növelve a téglaházunk értékét hosszú távon.
Comfort

Comfort termékcsalád innovatív és modern, jó hőszigetelő képességű, mindemellett versenyképes ár–érték arányú falazati megoldást jelent a vásárlóknak.
A Klíma termékek kiváló hőszigetelő tulajdonságát új üregkép kialakításával érték el a szakemberek a termékfejlesztés során. A tégla - méretétől függően - másfélszer-kétszer több üregsort tartalmaz, mint a hagyományos termékek. Az új üregképnek köszönhetően a szerkezeten át távozó hőnek akár 130%-kal több utat kell megtennie, mint a hagyományos termékek esetében. A jelenlegi épületenergetikai előírásoknak megfelelve, illetve azokat túlteljesítve, ezek a kiváló hőszigetelő képességgel rendelkező téglák egy rétegben, monolit falként vagy a szokásosnál vékonyabb kiegészítő hőszigetelés alkalmazásával biztosítja ugyanazt a hőszigetelő képességet, mint a téglák korábbi verziói.
Classic

A Classic termékcsaládban olyan tradicionális falazóblokkok kaptak helyet, amelyek már bevált, megbízható megoldásokat kínálnak külső homlokzati hőszigetelés alkalmazásával épített falazatokhoz, belső teherhordó falakhoz.
A klasszikus nútféderes és habarcstáskás falazóelemek használatával stabil, nagy teherhordó képességű falazatok építhetőek, felhasználásuk ezért elsődlegesen belső teherhordó falakban javallott, ahol a falazat a legnagyobb terhelésnek van kitéve. Fűtött épületek külső térrel érintkező falainak építésére csak hőszigetelve alkalmasak.
Belső

A Belső termékcsaládba tartozó termékek optimális megoldást nyújtanak a belső terek felosztásához, egy (lakó)egységen belüli önálló helyiségek létrehozására.
A többféle falazatvastagságban is elérhető belső falazóelemeket helyiségelválasztásra használjuk. A Porotherm belső falak optimálisak az épület működését biztosító vezetékrendszerek elhelyezésre. A kerámia ebben az esetben is biztosítja az ideális lakóklímát, és a tágabb értelemben vett kiváló lakókomfortot otthonunk minden helységében.
Hanggátló

A Hanggátló termékcsaládba tartozó termékek széles spektrumban nyújtanak megoldást azokhoz a falazatokhoz, ahol a hanggátlási igény lép fel.
Komfortérzetünkhöz szükséges, hogy ne csak a környezetünkből, hanem az épületen belüli, szomszédos helyiségekből érkező zajokkal szemben is kellő védelemmel rendelkezzünk. A nyugodt munkavégzés, vagy a pihenés eltérő mennyiségű zajt enged meg számunkra, az eltérő igényszintek kielégítéséhez nyújt segítséget a széles hanggátló termékválaszték.
Kiegészítő

A falazatok megépítését, és kész szerkezetté tételét teszik lehetővé a Kiegészítő termékcsalád termékei.
A Profi falazatok egyszerű és pontos kivitelezését biztosító szerszámokkal javasolt bedolgozni a Profi falazatokhoz tartozó kötőanyagot. A Porotherm áthidalók kerámia felületükkel egységes felületet biztosítanak a tégla falazatokban nyílások felett is, mindamellett, hogy nagy teherbíró képességükkel akár 3,25 m-es fesztávot is áthidalhatnak. A tömör falazóelem kiváló megoldás lehet áthidalók feletti nyomott öv kialakítására.
Födém

A Födém termékcsalád elemeinek felhasználásával kerámia felületű, gazdaságosan kivitelezhető, változatos befoglaló formájú födém építhető, akár kisebb-nagyobb nyílásokkal is. Optimális megoldás családi házak födémeihez.
Nagy előnye, hogy a fallal egységes rendszerbe illeszkedik: a Porotherm födémgerendák és béléstestek kerámia felületükkel anyagukban, és 25 cm-es méretrendjükkel is igazodnak a Porotherm Építési Rendszerhez és annak 25 cm-es méretmoduljához. A Porotherm Födémrendszer stabil, masszív szerkezete a külső hatásokkal szemben biztonságot, védelmet nyújt, jó hőszigetelő, hőtároló képességű, magas tűzállóságú, éghetetlen födém. Az egységes kerámia felületek szakszerű vakolás esetén repedésmentes, esztétikus mennyezetet eredményeznek. A kerámia használata nem csak az esztétikum miatt fontos, a kerámia építőanyagok porózus szerkezetűek, ezáltal a Porotherm fal és födém egyaránt jól gazdálkodik a belső párával, egészséges lakóklímát biztosít.


A Porotherm Építési Rendszer termékeinek letölthető katalógusait megtalálja a hír alatti termékképekre kattintva. Ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a WIENERBERGER zRt. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Hír
Új Tondach tetőcserép termékvonalak
2018.05.17    
Kulcsszavak:  Wienerberger  Porotherm  Porotherm  Építési  Rendszer  falazat  tégla  téglák  teherhordó  falazat  födémrendszer  födém  macuphon  energy+  comfort  classic  hanggátló  belső  kiegészítők  áthidaló  Dryfix  ragasztó