Új Panasonic Aquarea T-CAP2 16 kW-os levegő-víz hőszivattyú

Az emelt hatékonyságú berendezés felújítandó és új épületekben egyaránt alkalmazható

A Panasonic emelt hatékonyságú Aquarea T-CAP levegő-víz hőszivattyú termékcsalád új taggal bővül novembertől, a 16 kW-os modellel.

Az új termék főbb tulajdonságai:
  • Új emelt hatékonyságú berendezés A energiaosztályú fordulatszám szabályzott vízköri szivattyúval.
  • A névleges 16 kW fűtőteljesítmény megtartása -15°C-os külső hőmérséklet esetén is kisegítő elektromos fűtés használata nélkül!
  • Új egyedülálló leolvasztási mechanizmus, melynek köszönhetően a kisegítő elektromos fűtés csak +10°C-os visszatérő víz hőmérséklet alatt kapcsol be! Alacsony energiaigényű lakások, házak fűtése még gazdaságosabban megoldható, hétvégi házak fagymentesítő fűtése nagyságrendekkel kevesebb energia felhasználással megvalósítható.
  • Új funkciókkal bővült a készülék vezérlő egysége.
Az Aquarea T-CAP 16 kW modell a felújítandó és új épületekben egyaránt alkalmazható nagy hatékonyságú levegő-víz hőszivattyú berendezés, mely tökéletes megoldást kínál lakossági és közületi fűtési igények kielégítésére. A berendezés fűtésre-hűtésre valamint használati meleg víz előállításra egyaránt alkalmazható. A készülék segítségével 55°C-os használati meleg víz, valamint hűtésben akár +5°C előremenő víz állítható elő. A T-CAP termékcsalád legfőbb jellemzője, hogy az épület fűtési igényét a legszélsőségesebb hidegekben is képes teljes mértékben tisztán hőszivattyús elven működve ellátni. A hőszivattyúban elhelyezett nagyhatékonyságú fordulatszámszabályzott vízköri szivattyú fogyasztása a töredékére csökkent (csak 45 W), mellyel lehetőségünk van jelentős energia és pénz megtakarítására.

Az új vezérlő egység legfőbb tulajdonságai:
  • Az új "Auto mode" használatával az automatika a körülményekhez viszonyított legjobb üzemmódban üzemelteti a hőszivattyút, mindeközben a felhasználó nyugodtan élvezheti a komfortot otthonában.
  • Az új szabályzó képes az energiafogyasztás kijelzésére. A hűtésre, fűtésre és használati melegvíz termelésre vonatkozó adatok elkülönítve jeleníthetőek meg heti, havi és éves bontásban!
  • A szabadság üzemmód használatával egyszerűbbé válik a készülék energiatakarékos üzemeltetése olyan esetekben amikor huzamosabb ideig nem tartózkodunk az otthonunkban. Az üzemmód használatával fagymentesítő alacsony hőmérséklet használata mellett jelentős energia takarítható meg.
  • Speciális épület szárító üzemmód az új épületekhez. Az üzemmód használatával a fűtési rendszerek telepítői csökkenthetik az épület kiszárításának idejét. Az épület szárító üzemmód egy folyamatos sima előreprogramozott algoritmus szerint hajtja végre az épület kiszárítását.
  • A 7 sebességű vízköri szivattyú segítségével a vízköri beszabályzás egyszerűen és precízen az adott épületre szabható.
Bánhalmi Zoltán a Panasonic magyaroroszági képviselője az új termékkel kapcsolatban a következőket ismertette:
"Az Aquarea termékcsalád rendkívül népszerű termék, mellyel jól lefedhetőek a lakossági igények. Az új 16 kW-os T-cap levegő-víz hőszivattyúval a termékválaszték kiszélesedett .Immáron 9 kW és 45 kW között tudunk rendszereket kínálni a T-CAP termékcsaládból, hiszen az új Panasonic hőszivattyú manager automatika rendszerünk segítségével, kaszkád megoldással, akár 3 darab 16 kW-os T-CAP hőszivattyút vagyunk képesek egyszerűen összekötni egy fűtési rendszerben. Hőszívattyúik az összes népszerű automatika rendszerhez (BMS, ENOcean, KNX) könnyen csatlakoztathatóak vagy akár az IntesisHome kiegészítő segítségével okostelefonról, táblagépről vagy PC-ről elérhető, üzemeltethető. A Panasonic hőszivattyú manager automatika rendszer segítségével kialakítható kaszkád megoldások a Panasonic levegő-víz hőszivattyúkat alkalmassá teszik a nagy hőszükségletű közösségi terek, kereskedelmi egységek, üzletek, irodák, szociális otthonok, óvodák, iskolák energia takarékos fűtésére-hűtésére és használati meleg víz igényük kielégítésére."

Az Panasonic Aquarea T-CAP termékcsalád
A terméket új és felújított épületekben egyaránt alkalmazhatóak. A karbantartás még egyszerűbb lett a hőszivattyú új szervizelési tulajdonságainak köszönhetően. A berendezés szerelőbarát megoldásokkal segíti a telepítőket akik így kedvezőbb telepítési és karbantartási költségekkel számolhatnak.

A névleges fűtőteljesítmény 100% elérhető akár -15°C-ban is. A hőszivattyús iparban kimagasló COP értékével, 4,74 (+7°C külső hőmérséklet és +35°C előremenő vízhőmérséklet esetén) iparági vezetővé teszi a készüléket. A T-CAP termékek meglévő épületeknél a gázkazánnal együttműködve alkalmazhatóak vagy új épületek esetén önállóan. A T-CAP készülékek segítségével kiszolgálhatóak, a különböző felület fűtési/hűtési rendszerek, alacsony hőmérsékletű radiátorok vagy az olyan fan-coli egységek mint amilyen a Panasonic Aquarea Air készülék. A berendezés család könnyen kapcsolható össze olyan környezetbarát és energiatakarékos rendszerekkel mint amilyenek a napkollektoros vagy napelemes rendszerek.

A T-CAP levegő-víz hőszivattyú rendszerekkel jól kombinálhatóak a Panasonic magas hatékonyságú jól szigetelt, nagy hőcserélő felülettel rendelkező használati meleg víztárolói. Használatuk segítségével tovább csökkenthetőek az energia költségek és minimalizálhatóak az energiaveszteségek.

Ha az Aquarea T-CAP2 levegő-víz hőszivattyúról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...