proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Panasonic Aquarea T-CAP2 16 kW-os levegő-víz hőszivattyú


2013. október 01.

Az emelt hatékonyságú berendezés felújítandó és új épületekben egyaránt alkalmazható

A Panasonic emelt hatékonyságú Aquarea T-CAP levegő-víz hőszivattyú termékcsalád új taggal bővül novembertől, a 16 kW-os modellel.

Az új termék főbb tulajdonságai:
  • Új emelt hatékonyságú berendezés A energiaosztályú fordulatszám szabályzott vízköri szivattyúval.
  • A névleges 16 kW fűtőteljesítmény megtartása -15°C-os külső hőmérséklet esetén is kisegítő elektromos fűtés használata nélkül!
  • Új egyedülálló leolvasztási mechanizmus, melynek köszönhetően a kisegítő elektromos fűtés csak +10°C-os visszatérő víz hőmérséklet alatt kapcsol be! Alacsony energiaigényű lakások, házak fűtése még gazdaságosabban megoldható, hétvégi házak fagymentesítő fűtése nagyságrendekkel kevesebb energia felhasználással megvalósítható.
  • Új funkciókkal bővült a készülék vezérlő egysége.
Az Aquarea T-CAP 16 kW modell a felújítandó és új épületekben egyaránt alkalmazható nagy hatékonyságú levegő-víz hőszivattyú berendezés, mely tökéletes megoldást kínál lakossági és közületi fűtési igények kielégítésére. A berendezés fűtésre-hűtésre valamint használati meleg víz előállításra egyaránt alkalmazható. A készülék segítségével 55°C-os használati meleg víz, valamint hűtésben akár +5°C előremenő víz állítható elő. A T-CAP termékcsalád legfőbb jellemzője, hogy az épület fűtési igényét a legszélsőségesebb hidegekben is képes teljes mértékben tisztán hőszivattyús elven működve ellátni. A hőszivattyúban elhelyezett nagyhatékonyságú fordulatszámszabályzott vízköri szivattyú fogyasztása a töredékére csökkent (csak 45 W), mellyel lehetőségünk van jelentős energia és pénz megtakarítására.

Az új vezérlő egység legfőbb tulajdonságai:
  • Az új "Auto mode" használatával az automatika a körülményekhez viszonyított legjobb üzemmódban üzemelteti a hőszivattyút, mindeközben a felhasználó nyugodtan élvezheti a komfortot otthonában.
  • Az új szabályzó képes az energiafogyasztás kijelzésére. A hűtésre, fűtésre és használati melegvíz termelésre vonatkozó adatok elkülönítve jeleníthetőek meg heti, havi és éves bontásban!
  • A szabadság üzemmód használatával egyszerűbbé válik a készülék energiatakarékos üzemeltetése olyan esetekben amikor huzamosabb ideig nem tartózkodunk az otthonunkban. Az üzemmód használatával fagymentesítő alacsony hőmérséklet használata mellett jelentős energia takarítható meg.
  • Speciális épület szárító üzemmód az új épületekhez. Az üzemmód használatával a fűtési rendszerek telepítői csökkenthetik az épület kiszárításának idejét. Az épület szárító üzemmód egy folyamatos sima előreprogramozott algoritmus szerint hajtja végre az épület kiszárítását.
  • A 7 sebességű vízköri szivattyú segítségével a vízköri beszabályzás egyszerűen és precízen az adott épületre szabható.
Bánhalmi Zoltán a Panasonic magyaroroszági képviselője az új termékkel kapcsolatban a következőket ismertette:
"Az Aquarea termékcsalád rendkívül népszerű termék, mellyel jól lefedhetőek a lakossági igények. Az új 16 kW-os T-cap levegő-víz hőszivattyúval a termékválaszték kiszélesedett .Immáron 9 kW és 45 kW között tudunk rendszereket kínálni a T-CAP termékcsaládból, hiszen az új Panasonic hőszivattyú manager automatika rendszerünk segítségével, kaszkád megoldással, akár 3 darab 16 kW-os T-CAP hőszivattyút vagyunk képesek egyszerűen összekötni egy fűtési rendszerben. Hőszívattyúik az összes népszerű automatika rendszerhez (BMS, ENOcean, KNX) könnyen csatlakoztathatóak vagy akár az IntesisHome kiegészítő segítségével okostelefonról, táblagépről vagy PC-ről elérhető, üzemeltethető. A Panasonic hőszivattyú manager automatika rendszer segítségével kialakítható kaszkád megoldások a Panasonic levegő-víz hőszivattyúkat alkalmassá teszik a nagy hőszükségletű közösségi terek, kereskedelmi egységek, üzletek, irodák, szociális otthonok, óvodák, iskolák energia takarékos fűtésére-hűtésére és használati meleg víz igényük kielégítésére."

Az Panasonic Aquarea T-CAP termékcsalád
A terméket új és felújított épületekben egyaránt alkalmazhatóak. A karbantartás még egyszerűbb lett a hőszivattyú új szervizelési tulajdonságainak köszönhetően. A berendezés szerelőbarát megoldásokkal segíti a telepítőket akik így kedvezőbb telepítési és karbantartási költségekkel számolhatnak.

A névleges fűtőteljesítmény 100% elérhető akár -15°C-ban is. A hőszivattyús iparban kimagasló COP értékével, 4,74 (+7°C külső hőmérséklet és +35°C előremenő vízhőmérséklet esetén) iparági vezetővé teszi a készüléket. A T-CAP termékek meglévő épületeknél a gázkazánnal együttműködve alkalmazhatóak vagy új épületek esetén önállóan. A T-CAP készülékek segítségével kiszolgálhatóak, a különböző felület fűtési/hűtési rendszerek, alacsony hőmérsékletű radiátorok vagy az olyan fan-coli egységek mint amilyen a Panasonic Aquarea Air készülék. A berendezés család könnyen kapcsolható össze olyan környezetbarát és energiatakarékos rendszerekkel mint amilyenek a napkollektoros vagy napelemes rendszerek.

A T-CAP levegő-víz hőszivattyú rendszerekkel jól kombinálhatóak a Panasonic magas hatékonyságú jól szigetelt, nagy hőcserélő felülettel rendelkező használati meleg víztárolói. Használatuk segítségével tovább csökkenthetőek az energia költségek és minimalizálhatóak az energiaveszteségek.

Ha az Aquarea T-CAP2 levegő-víz hőszivattyúról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz utca 4. – Office Garden III.
Telefon: +36 1 382 6060
Fax: +36 1 382 6071
Telefon: +36 80 201 006
E-mail:
Web: www.aircon.panasonic.hu
Web: www.panasonicaquarea.hu
Sinka András
épületgépész mérnök üzletkötő  
   
   
   
   
   
A 2018-ban fennállásának századik évfordulóját ünneplő Panasonic vezető szerepet tölt be az elektronikai technológiák fejlesztésében. A vállalat sokrétű megoldást kínál ügyfelei számára, legyen szó fogyasztói elektronikáról, háztartási gépekről, autóiparról vagy vállalati megoldásokról. 1918-as alapítása óta a vállalat világcéggé nőtte ki magát, jelenleg világszerte 495 leányvállalattal és 91 társult vállalkozással működik. A legfrissebb üzleti eredmények szerint a konszolidált nettó árbevételük elérte a 61,711 milliárd eurót. A vállalat minden területen folyamatosan új értékek teremtésére törekszik, a technológiai fejlesztéseit arra használja, hogy jobb életet és fenntarthatóbb világot teremtsen a fogyasztói számára.

A Panasonic légkondicionálói 1958 óta elérhetőek a piacon. A cég mára világszerte több mint 120 országba exportál és 200 millió legyártott kompresszorral, a légkondicionáló szektor egyik vezetőjévé vált. A Panasonic négy kategóriában kínál innovatív megoldásokat, a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére. A Panasonic különös figyelmet fordít a magas minőségű megoldásokra, amit a jól átgondolt dizájnnal és az egészséges levegő garanciájával biztosít. Mindezt az hatékony energiafelhasználás legszigorúbb szabályai betartása mellett teszi, a környezetre gyakorolt káros hatások és a zajkibocsátás csökkentésével.
Márkanevek: Panasonic
További hírek a Hőszivattyúk termékkategóriában
További hírek a Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Panasonic  Aquarea  T-CAP2  16  kW  levegő-víz  hőszivattyú