A KSB a Calio Pro sorozattal bővítette keringető szivattyú választékát

Magas hatékonyságú keringető szivattyúk nagy épületekhez

A KSB Csoport nedvestengelyű keringető szivattyúinak portfólióját 2022 júliusában a folyamatos fordulatszám szabályozással ellátott Calio Pro sorozattal bővítette. A karimás, illetve menetes csatlakozással is elérhető szivattyúkat nagyobb épületek keringető rendszereihez, például HVAC rendszerekhez tervezték.

A KSB a Calio Pro sorozattal bővítette fűtéskeringtető szivattyú választékát
A KSB a Calio Pro sorozattal bővítette keringető szivattyú választékát

Az új sorozat szivattyúi magas hatékonyságukkal már most megfelelnek a jövő energiahatékonysági előírásainak. A beépített dinamikus fordulatszám szabályozásnak köszönhetően kb. 40%-kal több energiamegtakarítás érhető el, mint a hagyományos arányos nyomásszabályozás technológiájával. 
Mivel a funkció tisztán szoftveren alapul, a további szenzorok vagy hajtások nem okoznak többletköltségeket. A szivattyúk automatikusan begyűjtik az összes szükséges információt belső jeleikből. A változó körülmények esetén nem megfelelő energiafelvétel eshetőségét a program kizárja.

Az új sorozat 25 méretben érhető el, maximum 24 m³/h szállítókapacitással és 12 m emelőmagassággal. A Calio Pro sorozatba integráltak egy feszültségmentes gyűjtő hibajelet az épületvezérlő helyiségbe történő egyszerű és gyors továbbítás érdekében.

További kiegészítő szoftverek és hardver modulok nélkül kétszivattyús üzemben működtethető – az egyik üzemelő szivattyúként, a másik készenléti üzemmódban – hiba esetén automatikus átkapcsolással, valamint időzített szivattyúváltással. Ez lehetővé teszi a beruházási és üzembe helyezési költségek minimális szinten tartását.

A telepítés és az üzembe helyezés nagyon egyszerű, mivel minden üzemmód, funkció és alapjel állítható a kezelőpanel kijelzőjén található gombokkal.
A felhasználónak megjelenik a beállított emelőmagasság, illetve kézi üzemmódban a fordulatszám. A működési paraméterek jogosulatlan megváltoztatása a billentyűzet lezárásával megelőzhető.

Az új sorozat -10 °C-tól +110 °C-ig alkalmazható, így lakóépületek fűtő- és hűtőrendszereitől kezdve az ipari recirkulációs rendszerekig széles körben használható. A szivattyúk ikerszivattyús kivitelben Calio Pro Z néven is elérhetők.

A hírben szereplő termékek
Calio Pro - száraz telepítésű keringető szivattyú
 
Calio Pro - száraz telepítésű keringető szivattyú

Karbantartást nem igénylő, nagy hatékonyságú, nedves tengelyű szivattyú menetes vagy karimás csatlakozással, nagy hatékonyságú villanymotorral és fokozatmentes nyomáskülönbség-szabályozással.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Keringtető szivattyúk, kondenzvíz szivattyúk
Keringtető szivattyúk, kondenzvíz szivattyúk
Szivattyúk, keverők
Szivattyúk, keverők
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...