proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az új Herman Miller Cosm irodaszék mérföldkő az üléskomfort és az ergonómia területén


2019. február 07.

A forradalmi technológia titka a mechanika, a keret és a felfüggesztés ergonómikus összehangoltsága

A Herman Miller az egész világot - beleértve saját magát is – felülmúlta legújabb fejlesztésével, a Cosm irodaszékkel, amely ismét új mérföldkő az üléskomfort és az ergonómia területén. A Cosm el is nyerte a legjobb innováció, az Ait Design Innovation díját az irodavilág legnagyobb seregszemléjén, az Orgatec szakvásáron.

Amerikában a legnagyobb példányszámban eladott, a Modern Művészetek Múzeumában is kiállított, már igazi design ikonnak számító Aeron szék 1994-es megjelenése óta a Cosm most újabb áttörést jelent az irodaszékek piacán. Hiszen a Cosm gyökeres ellentéte az Aeron széknek: míg az Aeron széken többféle beállító kart kell használnunk ahhoz, hogy pontosan igazodjon testalkatunkhoz, és mozdulatainkhoz, addig a Cosm automatikusan követi mozgásunkat és testünk forgási pontjait. A bonyolult kutatások eredménye egy igazán egyszerűen használható szék, amelynek csupán az ülésmagasságát és a karfamagasságát kell beállítani, és olyan üléskényelmet teremt passzív ergonómiájával, mint a karos szabályozással működő székek.

Az Auto-Harmonic Tilt mechanika a piacon lévő más automatikusan testsúlyhoz igazodó székekkel szemben hátradőléskor nem emeli fel a benne ülő személy lábát. Amíg az Aeron egy személynek a széke, addig a Cosm több személynek a széke. A német Studio 7.5 tervezői a Cosm tudásának és know-how-jának megfelelő formába is öntötték a széket, az ülőlapja és a háttámlája nem két külön részből áll, hanem egybefüggő felületet alkot és a gerincoszlopot megtámasztva folyamatos kapcsolatot tart fenn a háttal.

A szék másik különleges újítása a „leaf arm”, a levél kartámla, amely ha egyenesen ülünk benne, akkor kényelmes párna a könyökünknek, ha pedig hátradőlünk, akkor megtámasztja a karunkat. A befelé hajló kartámla egyedülálló design, amely könnyedén becsúsztatható az asztallap alá, emellett használója is bármilyen beállítás nélkül változtathatja meg rajta karja helyzetét. A szék monokróm megjelenése is igazi technikai kihívást jelentett, hiszen egyforma színárnyalatot kapnak a Cosm fém, műanyag és textil részei.

A Herman Miller irodaszéket feburárban 30% kedvezménnyel kínálja az Europa Design.Herman Miller Cosm irodaszék
Herman Miller Cosm irodaszék
A Herman Miller Cosm irodaszék letölthető ismertetőiért kattintson a hír alatti termékképre. Amennyiben további információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni az Európa Design munkatársától, használja a megfelelő gombot.

 

Termék
Cég
Székhely: H-1025 Budapest, Törökvész út 71-73.
Telefon: +36 1 274 000 1
E-mail:
Web: www.europadesign.hu
Feuertag Ottó
alapító tulajdonos  
   
   
Az 1994-ben alapított cég alappillérét a világ 2. legnagyobb irodabútor gyára, a Herman Miller termékei képezik. Ülőbútorok tekintetében a német Wilkhahn gyárat képviselik. A latinos stílus kedvelőinek olasz kínálatukból a Sitland gyár szinkronmechanikás székeit, valamint az Archiutti és a spanyol Actiu és Akaba gyárak teljes operatív és vezetői bútorválasztékát, exkluzív irodaberendezéseit, beépített szekrényrendszereit, válaszfalait forgalmazzák.
Márkanevek: Wilkhahn, Herman Miller, Moll, Dencon, Barrisol, Metalco
További hírek az Irodabútorok termékkategóriában
További hírek a Bútorok termékkategóriában
További hírek a Berendezések termékkategóriában
Kulcsszavak:  Herman  Miller  Cosm  irodaszék  ergonómia  üléskomfort  Ait  Design  Innovation  Orgatec