Megbízható napvédelem a lapostetőn

Megbízható napvédelem a lapostetőn

A Kingspan Light + Air | ESSMANN bemutatja új redőnyét lapos tetőtéri ablakokhoz és más árnyékolási megoldásait

A napfény az egyik legfontosabb erőforrás az emberek mindennapi életében. A Kingspan Light + Air | ESSMANN tetőablakai nemcsak elegendő fényt, hanem friss levegőt is biztosítanak, valamint nagyobb biztonságot nyújtanak. Az esztétikailag és dizájn szempontjából is magasabb követelményeket támasztó épületek és lapos tetők esetében különösen a gyártó valódi üveggel ellátott lapos tetőablakai jelentenek igazi hozzáadott értéket. Ezt most egy másik kényelmes rendszerelem egészíti ki – egy új redőny, mely hatékony árnyékolást és ezáltal optimális hővédelmet biztosít. A redőnyt is tartalmazó lapos tetőablak azonban nem az egyetlen olyan kombináció, amellyel az árnyékolás megoldható.

Számos beépítési példa és felújítási projekt bizonyítja, hogy a Kingspan ESSMANN lapos tetőablak egy igazi univerzális lehetőség a megnövekedett követelmények és a kényelem terén a közigazgatási épületekben, a magánlakásokban, valamint a középületekben és az ipari építkezéseken. A már meglévő innovatív és hasznos funkciók mellett most egy új redőnnyel egészül ki, amely nem csak árnyékot nyújt, de a hőség ellen is védelmet biztosít. A külső elem opcionálisan integrált napelemes modullal is rendelhető, valamint rádió-távvezérléssel, így vezeték nélkül, külső tápegység nélkül, rendkívül egyszerűen telepíthető.

Az építészetileg igényes épületek tökéletes összjátéka

Az új redőny mellett a lapos tetőablak számos más funkcionális tartozéka, valamint nagy teljesítményű alaptulajdonságai is lenyűgözőek. A hőhídmentes teljes szerkezet hőszigetelő profilrendszerrel és süllyesztett hőszigetelő üvegezéssel jó épületfizikai értékeket és magas napfényáteresztést biztosít.

A mérettől és a kialakítástól függően akár passzívház szint is elérhető: Az URC-érték a Kingspan ESSMANN hőszigetelt acél lábazatával együtt 0,6 W/(m²K). Ez a teljesen hőszigetelt, 60 mm vastag PIR-szigeteléssel ellátott, beépített 60 mm vastagságú lábazat Uup=0,4 W/(m²K) U-értéket ér el, ami jelentős energia- és költségmegtakarítást eredményez.

A Kingspan ESSMANN rendszerkerettel és az opcionális PVC-ből készült felújítási kerettel való kombinálhatóságának köszönhetően a felülvilágító ideálisan alkalmas a legfeljebb 6°-os hajlásszögű lapostetők energiahatékony felújítására – akár harmadik fél termékeivel is. A rendelkezésre álló kiegészítők közé tartoznak a napi szellőzéshez szükséges szellőztető motorok, de a felülvilágító használható tetőkibúvóként is.

A lapos tetőablak különböző névleges méretekben kapható, a legújabbak a 120 x 240 cm-es és a 150 x 180 cm-es (hossz x szélesség) modellek.

Árnyékolási lehetőségek minden felülvilágító kupolához

Az új redőny mellett a gyártó számos más lehetőséget is kínál az optimális napvédelem érdekében. Például az EVA sötétítő és árnyékoló rendszer elérhető a tetőablak kupolákhoz. Különböző szövetváltozatokat kínál a magas külső hőmérséklet melletti hatékony hővédelemhez, valamint erős fénybeesés esetén a káprázás elleni védelem érdekében. A rendszer távirányítóval is kényelmesen vezérelhető.

A tetőablak kupolák bővíthetők a HDS védelmi rendszerrel is. Ez nemcsak hatékony napvédelmet biztosít, hanem a tetőablakot a jégeső okozta károktól is megvédi, és egyúttal átesés elleni védelemként is szolgál, ezáltal nagyobb biztonságot nyújt a tetőn dolgozó emberek számára. A gyémánt alakú, perforált alumíniumlemez ennek megfelelően teljesíti az ASR A2.1 munkavédelmi irányelv elsődleges követelményét, és minimálisra csökkenti a hőképződést, valamint a közvetlen napfényt az épületben. A lapos tetőablak kiegészíthető vakítás elleni belső ernyővel is, pliszírozott redőnyök formájában, amelyek kézzel vagy motorral működtethetők.

EVA sötétítő berendezés kupolához
EVA sötétítő berendezés kupolához
EVA sötétítő berendezés kupolához
HDS árnyékoló és védőrács kupolához
HDS árnyékoló és védőrács kupolához
HDS árnyékoló és védőrács

A Kingspan Light + Air | ESSMANN árnyékolástechnikai megoldásai hatékony segítségnek bizonyulnak a forró napokon – az ügyfelek így gondtalanul élvezhetik a napsütést.

A hírben szereplő termékek
ESSMANN síküvegű felülvilágító valódi üveggel
 
ESSMANN síküvegű felülvilágító valódi üveggel

A valódi üvegezéssel rendelkező innovatív nappalifény-rendszer tetszés szerint merev, vagy szellőztethető kivitelben lineáris vagy láncos hajtással alkalmazható. Egyrészt optimális a napi szellőztetéshez, vagy füstelvezetőként pl. lépcsőházakhoz megfelelő. Opcionálisan az ablak vezeték nélküli távvezérlővel kényelmesen nyitható és csukható. Továbbá számos variációt felvonultató megoldások állnak rendelkezésre új építéshez és energiaoptimalizáló felújításhoz egyaránt, melyeknél a Kingspan ESSMANN számos rendszerkomponense, pl. tetőkibúvók vagy vakítás elleni védelem, kombinálható egymással.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
EVA sötétítő berendezés ESSMANN kupolákhoz
 
EVA sötétítő berendezés ESSMANN kupolákhoz

Az ESSMANN EVA sötétítő berendezés speciális profilkeret-rendszerrel az ESSMANN 810 típusú felülvilágító kupolába van integrálva. Olyan területeken használják, ahol a napfényről nem akarnak vagy nem tudnak lemondani, de biztosítani akarják az elsötétítést a helyiségekben bemutatókhoz, projektorok és hasonlók használatához. Az alkalmazási terület az iskolák, tárgyalók és kiállító helyiségek mellett az ipar is. A sötétítő berendezés egy nagy UV-állóságú, fényt kizáró üvegszál-szövetből és egy speciális alumínium profilkeret-rendszerből áll, melybe az összes mechanikus komponens integrálva van.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
HDS árnyékoló és védőrács ESSMANN kupolákhoz
 
HDS árnyékoló és védőrács ESSMANN kupolákhoz

A HDS árnyékoló és védőrács egy perforált alumíniumlemez formájában jégeső, személyek leesése valamint nap elleni védelmet biztosít.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Beltéri árnyékolók
Beltéri árnyékolók
Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok
Felülvilágító kupolák, szellőztető, hő- és füstelvezető ablakok
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...