Új Ariston hőszivattyú: Nimbus Pocket M Net R32

Új Ariston hőszivattyú: Nimbus Pocket M Net R32

Összeköthető napelemes rendszerekkel, így biztosítva a fenntartható működést

Az új Ariston hőszivattyúk az R32-es hűtőközegnek köszönhetően alacsony GWP-értékkel (globális felmelegedési potenciál) rendelkeznek, emellett a COP-érték mérettől függően 4,8 és 5 közötti.
Ahogy az előző szériánál, itt is 5 különböző teljesítményben kerülnek forgalomba a hőszivattyúk, ezáltal a 12 kW-os határ sem jelent akadályt.
Az új méretek közé tartozik az 5, 8 és 12 kW-os teljesítmény, amivel sikeresen teljesíthetőek a Napelem és Megújuló Energia Pályázat szigorú feltételei is.

Új Ariston hőszivattyú: Nimbus Pocket M Net R32
Új Ariston hőszivattyú: Nimbus Pocket M Net R32

A 2021 decemberében elindult Széchenyi Terv Plusz Pályázat pénzbeli támogatást nyújt az új, környezettudatosabb készülékek megvásárlása esetén. Így megnőhet a kereslet az olyan berendezések iránt, melyek a Földnek, és a felhasználóknak is rengeteg előnnyel járnak.

A Széchenyi Terv Plusz keretében, az RRF-6.2.1 "Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva" elnevezésű pályázat által lehetőség nyílik napelemmel integrálható hőszivattyúk telepítésének megpályázására is. Ez kiváló lehetőséget nyújt a magyar háztartások fűtési rendszerének fenntarthatóvá tételére és hosszú távon képes garantálni a havi rezsiköltségek csökkenését.

Az Ariston hőszivattyúi – mint például a Nimbus Pocket R32 Net - a pályázat által támasztott minden műszaki feltételnek megfelelnek, így ezen termékek vásárlására és telepítésére is igényelhető teljes körű támogatás. A készülék – a fűtés intenzitásától függően – A++, illetve A+++ energiaosztályú, és szezonális hatékonysága is minden körülmények között eléri a minimum 134%-ot. Mindezek mellett a környezetbarát működést a forgalomban lévő egyik legkorszerűbb, R32 típusú hőtőközeg biztosítja. Az Ariston hőszivattyúi a zajterhelés tekintetében is összhangban vannak a pályázat által célzott korszerűsítési irányelvekkel, hiszen például a Nimbus Pocket R32 Net zajszintje semmilyen esetben sem haladja meg az 58 dB(A) értéket.

A pályázat benyújtásakor semmilyen előzetes szolgáltatási díj befizetése nem szükséges, a vissza nem térítendő támogatás önerő nélkül és teljes körűen is elnyerhető. Ennek összege minimum 500.000 Forint, a hőszivattyút és napelemet integráló rendszerek esetén a maximum pedig 11.559.214 Forint.

A pályázatot legkésőbb 2024. október 14-ig lehet benyújtani.

A hírben szereplő termékek
Nimbus Pocket M Net R32 levegő-víz-hőszivattyú
 
Nimbus Pocket M Net R32 levegő-víz-hőszivattyú

Inverteres monoblokk levegő-víz hőszivattyú. A készülék minden része kültéren is működtethető, így tökéletesen összekapcsolható más fűtési eszközökkel. Az Ariston Net alkalmazáson keresztül bárhonnan vezérelhető.

Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Napelemek
Napelemek
Hőszivattyúk
Hőszivattyúk
Áramforrások, áramfejlesztők
Áramforrások, áramfejlesztők
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...