Megújult az Acti 9 iPRD cserélhető betétes túlfeszültség-korlátozó sorozat a Schneider Electric kínálatában

A korábbi sorozathoz képest újdonság, hogy a túlfeszültség-korlátozó aljzata megfordítható

Az év elején publikált legújabb Acti 9 Túlfeszültség korlátozó katalógus és műszaki kiadvány már felhívja a figyelmet arra, hogy hamarosan érkezik egy új kínálat az iPRD sorozatban. Részleteket a katalógus A-9 oldalától lehet megtalálni.

Az iPRD sorozat cserélhető betétes típus, amely a 2. és 3. vizsgálati osztályba sorolható (régi szabvány szerint C és D típus). Megtalálható a kínálatban 65, 40, 20 és 8 kA-es változat is, így az igen magas veszélyességi szint esetén is és a védendő készülék közvetlen közelében is elhelyezhetők a megfelelő típusok. A készülékek egyaránt alkalmazhatók TT / TN-S / IT és TNC-S hálózatokban is. Természetesen rendelkezik élettartam vége jelzéssel mechanikus változatban (a cserélhető betét előlapján fehér vagy piros ablak), amely szemre vételezés esetén nyújt segítséget, vagy elektronikus kimenettel, amellyel távfelügyeleti rendszerbe köthető a csere jelzése.
Újdonság a korábbi sorozathoz képest, hogy a túlfeszültség-korlátozó aljzata megfordítható, és ezáltal lehetővé válik az alsó/felső betáplálás könnyű változtatása.

Az új rendelési számok beszédesek, sokat segítenek a specifikációban vagy kiválasztásban.

Például:
  • A9L65101 típus 65 kA-es változat, 1 pólusú, TT és TN hálózatokban használható.
  • A9L65501 típus 65 kA-es változat, 1 pólusú + nulla, TT és TN-S hálózatokban használható.
  • A9L65201 típus 65 kA-es változat, 2 pólusú , TN-C hálózatokban használható.
  • A9L40101 típus 40 kA-es változat, 1 pólusú, TT és TN hálózatokban használható.
  • A9L40501 típus 40 kA-es változat, 1 pólusú + nulla, TT és TN-S hálózatokban használható.
  • A9L40201 típus 40 kA-es változat, 2 pólusú , TN-C hálózatokban használható.
Az új készülékek villamos paraméterei is javultak valamelyest. Például a maximális folyamatos üzemi feszültség (Uc) értéke 340 V-ról 350 V-ra emelkedik minden érintett termék esetén. Javulnak a feszültségvédelmi szintek (Up) értékek is például 1,4 kV-ról 1,6 kV-ra, vagy 1,1 kV-ról 1,25 kV-ra. Némileg bővült a kínálat is, például megjelent egy 1 pólusú IT hálózatokban használható 65 kA-es rendelési szám.

Az új termékek elérhetők, közép-európai logisztikai központjában a Schneider Electric a készleteket felépítette, és folyamatosan cseréli a meglévő kínálatot az újra.

Az egyik legfontosabb újdonság az új sorozat esetében, hogy ezek már megfelelnek az újonnan publikált EN 61643-11 szabványnak. Az MSZT oldalán található MSZ EN 61643-11:2002 szabványt visszavonták, helyette az új MSZ EN 61643-11:2013 angol nyelvű változata lépett életbe: Kisfeszültségű túlfeszültség-levezető eszközök. 11. rész: Kisfeszültségű hálózatra csatlakozó túlfeszültség-levezető eszközök. Követelmények és vizsgálatok (IEC 61643-11:2011, módosítva)
Néhány pontban az újításokról:
  • növelték a követelményeket a túlfeszültség korlátozók élettartam vége ellenőrzésére => a teszteket az életszerű helyzetekhez közel azonos körülmények között kell elvégezni, következésképp ellenállóbbaknak kell lenniük
  • az úgynevezett TOV teszt (Temporary Over Voltage) időtartamát megnövelték 5 másodpercről 2 órahosszára => a készülékeknek sokkal többet ki kell bírniuk
  • az új szabvány értelmében ezen készülékek esetében az Imax érték (maximális levezetési áram) opcionálissá válik, azaz a gyártóknak fontos szerep jut a kismegszakítók és a túlfeszültség korlátozók közötti koordinációban. Így a gyártók által kiadott koordinációs táblázatokat érdemes követni, mert azokat az adott gyártó bevizsgálta és vállalja értük a felelősséget.
Az új Acti 9 iPRD cserélhető betétes túlfeszültség-korlátozó sorozattal kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termék nevére vagy fotójára, ha árajánlatot, bővebb információt, katalógust szeretne kérni a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. munkatársától, használja a megfelelő gombot!
 
A hírben szereplő termékek
Acti 9 moduláris túlfeszültség-korlátozók
 
Acti 9 moduláris túlfeszültség-korlátozók

A túlfeszültség-korlátozó készülékek ajánlott felhasználási területe a szolgáltatási szektor és az ipari épületek, amelyeket villámhárítóval vagy rácsos ketreccel szereltek fel. A készülékek megvédik a villamos installációt a közvetlen villámcsapás következményeitől. A villámáram földelés irányában történő levezetésére szolgál. A túlfeszültség-korlátozót hálózatoldalon mindig olyan szakaszolóval (olvadóbiztosító vagy megszakító) kell ellátni, amelynek megszakítóképessége legalább akkora, mint az installálás pontjában mérhető maximális független zárlati áram értéke. Továbbá a túlfeszültség-korlátozók kínálnak olyan védelmet is, amely elhárítja a villám okozta további túlfeszültségeket.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Túlfeszültség-védelem a Schneider Electrictől - új katalógus
Túlfeszültség-védelem a Schneider Electrictől - új katalógus
Összefoglaló a termékkínálatról, a túlfeszültség elméletéről, tervezési tanácsokról
Túlfeszültség-védelem a Schneider Electrictől - új katalógus
Kategóriák
Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Túlfeszültség-védelem, villámvédelem
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Épületvillamosság
Épületvillamosság
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...