SI 2052 univerzális kondenzvízszivattyú kazettás rendszerekhez

Alkalmas légkondicionálókhoz, valamint légcsatornázható, álmennyezeti és kazettás berendezésekhez

Az SI 2052 típusú centrifugálszivattyú rendszerint hibás kondenzvízszivattyúk helyettesítésére szolgál kazettás egységekben. A 60 cm-es emelési magasság melletti 70 l/h, illetve 95 cm-es emelési magasság melletti 24 l/h teljesítményével az SI 2052 szivattyú a legtöbb alkalmazási területen használható. Az SI 2052 szivattyú zajszintje 30 dBA. Mivel a legtöbb kazetta vakfödémbe van beépítve, és a szivattyúhoz hasonló zajszinttel rendelkezik, szakszerű szerelés esetén alig hallható a szivattyúhang.

SI 2052 kondenzvízszivattyú és a szivattyú beépítési vázlata

Szerelés

A szivattyúhoz a gyártó egy teljes mértékben az ismert kazettás rendszerekhez kialakított szerelőkeretet mellékel. A beépítésnél ügyelni kell arra, hogy az előző szivattyúhoz képest rendszerint meglévő helyzetkülönbségeket a vízvezeték-szerelő vinklikkel, távtartókkal stb. kijavítsa.
A szivattyú alsó részében van beépítve a szivattyúkerekes szívóberendezés. A szívási területen lévő kb. 4 mm hosszú alsó távtartó lábak megakadályozzák a kondenzvíztartály fenekétől mért túl alacsony távolságot, így biztosítják a kondenzvíz zavartalan leszívását. A 10 mm-es csövek nyomáskimenete oldalt található. A nyomáskimenetnél ajánlott visszacsapó szelepet beszerelni.
A légkondicionáló berendezés kondenzvíztartályába történő behelyezésnél figyelni kell arra, hogy az SI 2052 szivattyú a tartályfenéktől legalább 2 mm-re legyen. Ha a szivattyú érinti a tartályfeneket, akkor a felesleges rezgésátvitel miatt megnő a zajszint. A tartály ne legyen kb. 20-22 mm-nél magasabb.

Úszókapcsoló

A Sauermann kétféle úszókapcsolót kínál az SI 2052 szivattyúhoz: egyutas és háromutas kapcsolót.
Az egyutas úszókapcsoló (NC - cikkszám: DET01550) megszakítóként vagy riasztóként használható. A háromutas úszókapcsoló a 13 mm és 7 mm esetén leadott be/ki jelzés mellett 16 mm-nél riasztójelzést is kibocsát. Az úszókapcsolók 0-70°C hőmérsékletű kondenzvíz esetén használhatók. Az úszókapcsolók jelzéseinek feldolgozásához egy nyomtatott áramköri lap szükséges. Sok esetben ez a lap már be van építve a légkondicionáló berendezésekbe.
Az SI 2052 szivattyú pontos elektromos csatlakoztatása a kazetta típusától függ. A csatlakoztatást a kazettás egység használati útmutatója alapján kell elvégezni.

A következő ábra az SI 2052 szivattyú általános csatlakoztatási rajzát mutatja be.
Ennél a csatlakoztatási mintánál feltételezzük, hogy a légkondicionáló berendezésbe már be van építetve egy nyomtatott áramköri lap.
Az SI 2052 szivattyú elektromos csatlakoztatási rajza

Végül egy példa az SI 2052 szivattyú kazettás egységbe történő beépítésére.
A képen egy kondenzvíztartály látható, még keretrögzítés nélkül behelyezett SI 2052 szivattyúval.
Ebben a példában a szivattyú a ház bal oldalán rögzíthető. A szivattyúmotort nem szabad teljesen átépíteni vagy szigetelőanyaggal ellátni, mert különben túlmelegedés veszélye fenyeget. Gondoskodni kell a motor megfelelő szellőzéséről. Ebben az esetben elegendő szabad tér áll rendelkezésre a megfelelő szellőzőhűtéshez.
SI 2052 szivattyú egy kazettába helyezve

Az SI 2052 kondenzvízszivattyú letölthető katalógusait a hír alatti termékképre kattintva érheti el. Amennyiben árajánlatot vagy részletes felvilágosítást szeretne kérni a SIG Air Handling Hungary Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kategóriák
Keringtető szivattyúk, kondenzvíz szivattyúk
Keringtető szivattyúk, kondenzvíz szivattyúk
Szivattyúk, keverők
Szivattyúk, keverők
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...