Korszerű Schiedel kéménytechnika a kéményseprő mesterek ajánlásával

Biztonságos és energiahatékony fűtés pontos kéményméretezéssel

Megállapodást írt alá a Schiedel Kéménygyár Kft. és a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetsége: a Schiedel kéményrendszerek kiérdemelték a kéményseprő mesterek szakmai ajánlását. A Schiedel és a kéményseprő mesterek, mint a hazai kéményszakértők közös küldetésüknek tekintik, hogy minden házban biztonságos legyen a füstelvezetés és egy embernek se kelljen meghalnia kéményprobléma vagy füstgázmérgezés miatt.
Pontos kéményméretezéssel nemcsak a biztonságos, hanem az energiahatékony fűtés is elérhető

Az utóbbi években a tüzelőberendezések kínálata jelentősen kiszélesedett. Elterjedtek a biomasszát (fa, faapríték, pellet stb.) használó, korszerű, alacsony hőmérsékletű, rendkívül jó hőkihasználású kazánok. Felértékelődött a cserépkályha és a kandalló, mint alternatív fűtési lehetőség az átmeneti időszakokban.
A modern tüzelőberendezések égéstermék gázainak hőmérséklete igen alacsony. Egyes kazánok az égéstermék gázok kondenzációs hőjét is kihasználják így még jobb hatásfokot érhetnek el. A kéményben ez azt eredményezi, hogy az égéstermék gáz hőmérséklete a vízgőz harmatpontja alatt van, azaz nem zárható ki a kondenzvíz kicsapódása.
A különböző igénybevételű kéményeknek a korom-lerakódási veszély miatt jól kiégethetőknek kell lenniük. A nagyon magas hőmérsékletet is ki kell bírniuk, de az alacsony égéstermék gáz-hőmérséklet problémáját is tartósan meg kell oldaniuk.

Egy korszerű kéménynek a következő követelményeket kell kielégítenie:
  • minden tüzelőanyagra alkalmasnak,
  • savállónak,
  • kiégés biztosnak és
  • nedvességgel szemben tartósan ellenállónak kell lennie.
Schiedel ADVANCE kéményrendszer

A megrendelő olyan kéményt szeretne, ami minden tüzelőanyaghoz és bármely tüzelőberendezéshez alkalmas, így bármikor lehetősége van a tüzelőberendezések közötti váltásra. A Schiedel ADVANCE kéményrendszer költséghatékony és környezettudatos építési megoldást kínál.

Bordás ipari kerámia béléscső

Az ADVANCE kéményrendszer a W3G minőségi jelzéssel rendelkező csőrendszerre épül, így egyszerre
  • megfelel a nedves üzem követelményeinek,
  • bármilyen tüzelőanyaghoz alkalmas,
  • és ellenáll a koromégés (kéménytűz) hatásainak.
A különlegesen vékony falú 1,33 méter hosszú kerámiacső a Schiedel legújabb fejlesztése. Az egyedülálló izosztatikus sajtolási módszernek köszönhetően a cső minden biztonsági követelménynek megfelel.
A csövek ún. tokos rendszerű összekapcsolása biztosítja a precíz összeillesztést, a rendszer így biztonságos és füst tömör. A hosszú csövek kevesebb összeillesztési helyet követelnek.
A bordás kerámiacsövek 400 bar présnyomással, izosztatikus préseléssel készülnek. Ez azt jelenti, hogy a nedvességtartalom nélküli alapanyagból, szilikon sablonokban csupán a nagy préserő hatására veszi fel a samottcső vagy idom a megfelelő formát. Kiégetés után - mivel nincs elpárolgó nedvességtartalom - nincs porozitás, nincs nedvességfelszívás, az ipari kerámia cső érzéketlen a nedvességgel szemben. A préserőnek köszönhetően az ipari kerámia csövek már 6,5 mm-es falvastagság mellett is igen magas nyomószilárdsággal bírnak és rendkívül tömörek. Ellenállóak a szélsőséges hőmérsékletingadozás esetén is és az égés során keletkező agresszív anyagok hatásainak.

A Schiedel kéményekkel kapcsolatban további információért kattintson a hír alatti termékképekre, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni Schiedel Kéménygyár Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
A hírben szereplő termékek
Schiedel ABSOLUT kéményrendszer Schiedel UNI***Plus teljes hőszigetelésű kéményrendszer Schiedel ADVANCE kéményrendszer Schiedel AVANT kéményrendszer
 
Schiedel épített kémények
7 termék

A Schiedel kéménytechnika csaknem húszéves magyarországi piaci jelenlétének eredménye, hogy országszerte számtalan családi és társasházban a biztonságos és hosszú élettartamú Schiedel kéményrendszerekkel kerül a füstgáz elvezetésre. Ezek a kéményrendszerek komplett megoldást jelentenek: a pincétől a padlásig, és a tetőn túl is. A széles méret- és típusválaszték lehetővé teszi, hogy minden tüzelőberendezéshez tökéletesen illeszkedő kéményt ajánlhassanak: a hőszigetelt egyedi kéményrendszereket (Schiedel ADVANCE, ABSOLUT, UNI*** Plus és SR), a gyűjtő rendszerű Quadrot, az alacsony füstgáz-hőmérsékletű és kondenzációs kazánokhoz egyedülállóan illesztett Avantot (egyedi rendszerű) és Multit (gyűjtő rendszerű). Az ADVANCE és az ABSOLUT kéményekrendszerek bármilyen tüzelőberendezéshez illeszthetők, és akár egy későbbi időpontban tervezett kazáncsere vagy fűtőanyag váltás esetén is többletköltség nélkül szolgálják a fűtési rendszer korszerűsítését. Kiegészítő alkatrészekkel az alacsony energiaigényű, illetve passzívházakba is beépíthetők. Az univerzális kémények minden fűtőanyaghoz, valamint az összes jelenlegi és jövőbeli fűtési technológiához alkalmasak. A kiváló minőségű alapanyagokból készülő, kompatibilis kéményelemek a füstben keletkező agresszív anyagokkal szemben ellenállóak, a rendszer füsttömör és tűzbiztos.

7 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
CAD
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Kémények
Kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Épületgépészet
Épületgépészet
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...