Új akusztikus mennyezetfűtés és -hűtés a REHAU-tól

Kellemes klíma, kiváló akusztika

Napjaink irodaépületeinek kialakítása esztétikai és építészeti szempontból egyaránt igényes: nagy ablakok és sima falfelületek, nyitott terek, ahol a csapatmunka és a jobb kommunikáció kerül előtérbe. Ez a nyitottság azonban hátrányokkal is jár. A belső és külső hőforrások, mint például a napsugárzás, világítás, nyomtatók, fénymásolók és maguk a munkatársak miatt is emelkedik a hőmérséklet és ráadásul erősödik a zaj. A zajszintet a nagy sima felületek is tovább fokozzák. További zajforrásokat jelentenek a klímaberendezések is. Ezek a hőmérséklet, nedvesség és a levegőminőség szempontjából meghatározott klímát biztosítanak a helyiségekben, azonban huzatot és zavaró zajokat is okoznak. A REHAU megértette ezeket a problémákat és kifejlesztett egy rendszert a fűtéshez/hűtéshez, amely egyidejűleg a zajt is elnyeli.
"Csendes" fűtés és hűtés
Az új száraz fektetésű REHAU akusztikus mennyezetfűtés és -hűtés éppúgy a hősugárzás elve alapján látja el a helyiség temperálásának funkcióját, mint a hagyományos száraz fektetésű felületfűtés/ -hűtés rendszer, ezenkívül pedig pozitívan hat a helyiség akusztikájára is. Az akusztikus mennyezetek kitűnően használhatók iroda- és közigazgatási épületekben. Igény esetén magánlakásokban is beépíthetők. A mennyezeti elemek szinte szennyeződésmentes beszerelése miatt új építésű épületeknél éppúgy alkalmazhatók mint felújításoknál - még működő üzem mellett is.
A levegő helyett vízzel működtetett "csendes" fűtés és hűtés alkalmazásával áthidalhatók a hagyományos klímaberendezések alkalmazásából adódó problémák. Nincs sem huzat, sem mellékes zaj vagy porképződés. A mennyezet hatékony használatával megmarad az építészeti szabadság a terek egyedi kialakítására, és magát a mennyezetet is optikailag igényesen lehet kialakítani.

A speciális felépítés gondoskodik a hangelnyelésről
A zajelnyelésnek köszönhetően javul a helyiség akusztikája. Ehhez speciális felépítésű mennyezeti elemek kifejlesztésére volt szükség. Két lyukacsos és egymással összeragasztott gipszkarton lemez és a hátoldalra felerősített szövet teszi lehetővé a zajszint tartós csökkentését. Az akusztikai tulajdonságokat neves minőségellenőrző intézetek tanúsítványai igazolják.

Ellenőrzött teljesítmény
A REHAU akusztikus mennyezetfűtés és -hűtés rendszerekben a már bevált 10,1 x 1,1 milliméteres RAUTHERM S csövet használják, amely a toldóhüvelyes kötéstechnikával együtt alkalmazva az idomoknál csekély nyomásveszteséget okoz. Ennek különösen a hűtésnél van nagy jelentősége. Ezzel a világszerte tevékeny polimerfeldolgozó cég jól bevált rendszert kínál az osztó-gyűjtőtől a mennyezeti elemekig. A stuttgarti WSPLab ellenőrző laboratórium DIN EN 14240 szabvány szerinti tanúsítványai igazolják a hűtőteljesítményt.

Különösen hatékony
Az üzemeltetési és energiaköltségek ma döntő szerepet játszanak. Az akusztikus mennyezetfűtéssel és -hűtéssel összehasonlíthatóan alacsonyabb az energiafogyasztás, hiszen a sugárzó hő elvének köszönhetően elmarad a levegő felfűtése. Ezáltal egyértelműen energia takarítható meg, és a használatát különösen gazdaságossá válik. A mérsékelt előremenő hőmérséklet miatt ideális kiegészítői a megújuló energiát hasznosító rendszereknek.

Rugalmas kialakítási lehetőségek

A különböző geometriájú helyiségekhez való rugalmas alkalmazkodás érdekében és a különböző kialakítási igényeket figyelembe véve a REHAU az akusztikus mennyezetfűtést és -hűtést alapkivitelben három méretben és három-három lyukmintával kínálja. Igény esetén létesítményspecifikus mennyezeti elemek is készíthetők. Az elemeket gyárilag előszerelve közvetlenül az építkezés helyszínére szállítják. A szerelés a szárazfektetés szokásos technológiája szerint történik. Az előre kifúrt rögzítési raszter megakadályozza a csövek károsodását a lemezek szerelésekor. A mennyezet illesztése bonyolult geometriájú helyiségekben fűtési és hűtési funkció nélküli vakelemekkel történik. Lehetséges felhasználási helyek a nagy ügyfélforgalmat bonyolító nyilvános helyiségek, mint várócsarnokok, előcsarnokok, bankok, könyvtárak vagy egyetemek és üzemi étkezdék.

A mennyezeti rozetták tervezésénél, a szerelési tervek elkészítésénél, az osztó-gyűjtő vezetékek és a nyomásveszteségi számítások tervezésénél a REHAU segítséget nyújt ügyfeleinek. A terméktanácsadók helyszíni segítséget nyújtanak és tanácsot adnak a helyiségek akusztikájára és fűtésére/hűtésére vonatkozó kérdésekben.
 
Ha a mennyezeti hűtő/fűtő rendszerrel kapcsolatban árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni a REHAU Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
Fal és födém fűtési-hűtési rendszerek
Álmennyezetek
Álmennyezetek
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Hőtermelők, hőleadók, hőcserélők, kémények
Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók
Szerelt válaszfalak, álmennyezetek, álpadlók
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...