proidea.hu online termékinformációs katalógus

Hab a téglán


2009. március 25.

A csiszolt tégla új generációja a Porotherm DRYFIX

20 %-kal jobb hőszigető, 30 %-kal gyorsabb, 100 %-kal szebb! Az új Dryfix ragasztóhabban akár további 30 %-kal gyorsabb és akár -5° C-ig alkalmazható - már piacon a Porotherm csiszolt termékcsaládjának új generációja, a Porotherm DRYFIX.
 
A rendszer elemei
A DRYFIX rendszer egy valamennyi részletében pontosan megtervezett, kidolgozott falazási rendszer, mely a Profi tégla alkalmazására épül, ez biztosítja a milliméteres pontosságot. A DRYFIX technológia a fent említett Profi téglák mellett immár nem a klasszikus értelemben vett habarcsot használja az egyes sorok egymáshoz rögzítésére, hanem egy speciális, igen erős ragasztóhabot. A ragasztóhab felvitele a habarcsterítésnél is gyorsabb, a falazás sebessége a Profi rendszerrel elért növekedést is felülmúlja. A Porotherm Profi építési rendszer bevezetésével a magyar építési piacon minőségi váltás következett be a téglaépítés terén. Nemcsak az építési sebesség növekedése versenyképes, hanem az esztétikum és ezáltal a megbízhatóság is: a nagyfokú pontosságnak köszönhetően a falazatban eddig kényszerűen megjelenő vízszintes habarcsfugák szinte teljesen eltűntek, a vakolat számára egyenletesebb felület alakult ki.
 
 
Wienerberger Porotherm Dryfix
Miben tud többet a Dryfix?
A DRYFIX komplett rendszer révén mindazon előnyöket nyújtja, amelyet a korábban megszokott Porotherm falazási rendszerek biztosítottak. A falazóelem és a kötőanyag speciális kapcsolata révén olyan építési rendszer jött létre, mely a DRYFIX ragasztóhabnak köszönhetően akár -5°C foktól is alkalmazható. A korábban kényszerűen munkaszünettel töltött téli időszakban immár technológiai akadálya sincs a falazásnak. A DRYFIX kötőanyag a DRYFIX ragasztóhab egy olyan speciális purhab alapú ragasztó, mely gyorsan köt, és nagy kötőerővel rendelkezik. Nagyméretű húzószilárdságának köszönhetően felhasználási köre a falazatokon belül valószínűleg csak bővülni fog. A DRYFIX ragasztóhab az építőiparban már ismeretes purhab flakonos kiszerelésben kerül a felhasználóhoz, amely nagyban könnyíti a bedolgozását, ugyanis nincs szükség külön célszerszámra, mellyel fel kell hordani és el kell egyengetni a falazat sorai közti kötőanyagot. Azon túl, hogy a bedolgozás gyorsabbá válik, nincs szükség habarcskeverésre, a célszerszámok hosszadalmas tisztogatására sem, a kifújópisztoly egy egyszerű mozdulattal tisztítható. A falazás sebessége a Profi falazáshoz képest akár 30 %-kal is gyorsabb lehet. Hagyományos falazási módokhoz képest pedig 50%-os sebességnövekedés tapasztalható. A falazás a DRYFIX-szel immár tényleg egy tiszta, fehér kesztyűs munka lesz, nincs szükség az építéshelyen a kezdő sor elkészítése után falazóhabarcsra, illetve sokkal egyszerűbbé válik a kötőanyag felhordása is. A beépítés során olyan minimális nedvesség kerül a falazatba, hogy a Dryfix technológia gyakorlatilag szárazépítésnek tekinthető.


Ha a DRYFIX rendszerrel kapcsolatban további információt szeretne megtudni, kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Wienerberger munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
Telefon: +36 1 464 7030
Fax: +36 1 203 9988
E-mail:
Web: www.wienerberger.hu
Horváth András
műszaki szaktanácsadó - Nyugat-Magyarország +36 30 185 5241
   
   
   
A Wienerberger Konszern a világ legnagyobb téglagyártója és tartja európai vezető pozícióját a műanyag csövek, tetőrendszerek és térburkoló kövek gyártása területén is. A Wienerberger Téglaipari Részvénytársaságot 1990-ben alapította meg - magyar partnerek bevonásával - az osztrák Wienerberger-konszern, amelynek eltökélt szándéka volt, hogy elismert technológiáját és termékeit egész Közép-Kelet-Európában meghonosítsa, mégpedig mindenütt helyi gyártás révén.
Márkanevek: Porotherm, Tondach, Terca
Hír
Kiemelt elismerésben részesült a Wienerberger az Innovációs Nagydíj Pályázaton
2010.03.31    
További hírek a Téglák, falazóblokkok termékkategóriában
További hírek a Teherhordó szerkezetek, falazatok termékkategóriában
További hírek az Épületszerkezetek termékkategóriában
Kulcsszavak:  falazóelem  falazóelemek  Dryfix  Wienerberger  Porotherm  csiszolt  téglák