Hab a téglán

A csiszolt tégla új generációja a Porotherm DRYFIX

20 %-kal jobb hőszigető, 30 %-kal gyorsabb, 100 %-kal szebb! Az új Dryfix ragasztóhabban akár további 30 %-kal gyorsabb és akár -5° C-ig alkalmazható - már piacon a Porotherm csiszolt termékcsaládjának új generációja, a Porotherm DRYFIX.
 
A rendszer elemei
A DRYFIX rendszer egy valamennyi részletében pontosan megtervezett, kidolgozott falazási rendszer, mely a Profi tégla alkalmazására épül, ez biztosítja a milliméteres pontosságot. A DRYFIX technológia a fent említett Profi téglák mellett immár nem a klasszikus értelemben vett habarcsot használja az egyes sorok egymáshoz rögzítésére, hanem egy speciális, igen erős ragasztóhabot. A ragasztóhab felvitele a habarcsterítésnél is gyorsabb, a falazás sebessége a Profi rendszerrel elért növekedést is felülmúlja. A Porotherm Profi építési rendszer bevezetésével a magyar építési piacon minőségi váltás következett be a téglaépítés terén. Nemcsak az építési sebesség növekedése versenyképes, hanem az esztétikum és ezáltal a megbízhatóság is: a nagyfokú pontosságnak köszönhetően a falazatban eddig kényszerűen megjelenő vízszintes habarcsfugák szinte teljesen eltűntek, a vakolat számára egyenletesebb felület alakult ki.
   
Wienerberger Porotherm Dryfix
Wienerberger Porotherm Dryfix
Miben tud többet a Dryfix?
A DRYFIX komplett rendszer révén mindazon előnyöket nyújtja, amelyet a korábban megszokott Porotherm falazási rendszerek biztosítottak. A falazóelem és a kötőanyag speciális kapcsolata révén olyan építési rendszer jött létre, mely a DRYFIX ragasztóhabnak köszönhetően akár -5°C foktól is alkalmazható. A korábban kényszerűen munkaszünettel töltött téli időszakban immár technológiai akadálya sincs a falazásnak. A DRYFIX kötőanyag a DRYFIX ragasztóhab egy olyan speciális purhab alapú ragasztó, mely gyorsan köt, és nagy kötőerővel rendelkezik. Nagyméretű húzószilárdságának köszönhetően felhasználási köre a falazatokon belül valószínűleg csak bővülni fog. A DRYFIX ragasztóhab az építőiparban már ismeretes purhab flakonos kiszerelésben kerül a felhasználóhoz, amely nagyban könnyíti a bedolgozását, ugyanis nincs szükség külön célszerszámra, mellyel fel kell hordani és el kell egyengetni a falazat sorai közti kötőanyagot. Azon túl, hogy a bedolgozás gyorsabbá válik, nincs szükség habarcskeverésre, a célszerszámok hosszadalmas tisztogatására sem, a kifújópisztoly egy egyszerű mozdulattal tisztítható. A falazás sebessége a Profi falazáshoz képest akár 30 %-kal is gyorsabb lehet. Hagyományos falazási módokhoz képest pedig 50%-os sebességnövekedés tapasztalható. A falazás a DRYFIX-szel immár tényleg egy tiszta, fehér kesztyűs munka lesz, nincs szükség az építéshelyen a kezdő sor elkészítése után falazóhabarcsra, illetve sokkal egyszerűbbé válik a kötőanyag felhordása is. A beépítés során olyan minimális nedvesség kerül a falazatba, hogy a Dryfix technológia gyakorlatilag szárazépítésnek tekinthető.


Ha a DRYFIX rendszerrel kapcsolatban további információt szeretne megtudni, kattintson a hír alatti termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Wienerberger munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

A hírben szereplő termékek

 
Porotherm Profi Dryfix extra ragasztóhab

Speciális összetételű ragasztóhab, kizárólag a Porotherm Profi csiszolt téglatermékekhez. A ragasztóhab árát a norma szerint meghatározott mennyiségben a Porotherm Profi tégla ára tartalmazza.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Kiemelt elismerésben részesült a Wienerberger az Innovációs Nagydíj Pályázaton
A kiemelt elismerést a Porotherm Dryfix új falazási technológiáért kapta
Kiemelt elismerésben részesült a Wienerberger az Innovációs Nagydíj Pályázaton

Kategóriák

Téglák, falazóblokkok
Téglák, falazóblokkok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Teherhordó szerkezetek, falazatok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...