proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új Radopress Watt SLAB-16 födémfűtő, -hűtő rendszer a Pipelife-tól


2018. február 08.

A födémbe integrált fűtés/hűtés több lehetőséget ad a belső terek kialakításánál

A Radopress Watt SLAB-16 felületfűtő, -hűtő rendszerben, a fűtést vagy hűtést végző csövek a monolit vasbeton födémben, annak alsó síkjától kb. 10 mm-re futnak, ennek köszönhetően egy rugalmasan reagáló, jól szabályozható mennyezetfűtési megoldást kapunk.

Radopress Watt SLAB-16 födémfűtő, -hűtő rendszer

A rendszer általános leírása
A födémfűtő, -hűtő rendszert az épületről kapott építész rajzok alapján a Pipelife kollégái megtervezik. Az elkészült rajzok alapján legyártják és az építkezés helyszínére szállítják az egyedi azonosítóval ellátott modulokat

A zsaluzatra helyezett lépésálló modulok bekötőcsövei a rajzon megadott átvezetési pontokon (átvezető dobozok) lépik át a födém alsó síkját (kötés a födémben nem készül).

A kizsaluzást követően a szabad csővégek közvetlenül vagy préstoldóval hosszabbítva érik el a mennyezet közelében - mennyezet síkján vagy a fal tetején - elhelyezett osztó-gyűjtőt (direkt csatlakozás esetén).

A körülményektől függően a modulok Tichelmann elrendezésben is kapcsolódhatnak az osztóhoz. Ebben az esetben a gerinchez préselt "T" és szűkítő idomokkal csatlakoznak és hidraulikailag méretezett egyedi méretű gerincet alkalmaznak strangszabályzókkal.

Alkalmazási terület: új építésű lakó- és középületek.

Előnyök:
 • A födémbe integrált fűtés/hűtés nagy szabadságot biztosít a belső terek kialakításánál.
 • Könnyebben és gyorsabban kivitelezhető a mennyezetfűtés, mint a vakolatos módszernél.
 • A fűtési/hűtési rendszer kialakításához nem szükséges a mennyezet belső vakolása és álmennyezet építése (csak glettelést igényel).
 • Alkalmazásával az épületklíma huzat, zaj és pormentes kialakítása elérhetővé válik.
 • Az alternatív energiákkal jól illeszthető, gazdaságosan működtethető rendszert alkot.
 • A betonfödém alsó síkjától 10 mm-re futó csöveknek köszönhetően a mindenkori igényeket jól követő, rugalmasan szabályozható megoldás alakítható ki.
 • Gyors és biztonságos kötés-technika.
Radopress Watt SLAB-16 födémfűtő, -hűtő rendszer

A rendszer elemei:
 • Acélhálóra szerelt, beton távtartókkal ellátott 16x2 mm-es PERT-AL-PERT csövekből szerelt, egyedileg azonosított fűtőmodulok.
 • Sorolható átvezető dobozok a fűtőmodul csatlakozó csővégek födémsík alá vezetéséhez.
 • Tokosan csatlakoztatható, 20 mm-es merev védőcsövek a bekötőcső szakaszok védelmére és távtartására.
 • Térfogatáram mérős osztó-gyűjtő (tartóval, légtelenítő-töltő-ürítő csonkkal, 1"-os főelzáró gömbcsappal).
 • Eurokónusz csatlakozók és 16 mm-es préscsatlakozók a csőosztó kapcsolathoz.
 • Présidom csatlakozók (20-16-20 T-idom és 20-16 szűkítő), amennyiben a helyi adottságok Tichelmann rendszerű kiépítést tesznek lehetővé.
Radopress Watt SLAB-16 födémfűtő, -hűtő rendszer

A Radopress Watt SLAB-16 födémfűtő, -hűtő rendszer termékismertetőjét letöltheti, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Pipelife Hungária Műanyagipari Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-4031 Debrecen, Kishegyesi út 263.
Telefon: +36 52 510 700
Fax: +36 52 510 701
E-mail:
Web: www.pipelife.hu
Szepesi Vince
  +36 30 221 3170
   
   
   
A Pipelife Hungária Műanyagipari Kft. a magyar műanyagcső és szerelvény gyártó piac meghatározó szereplője, a nemzetközi Pipelife csoport tagja. A társaság debreceni gyárában víz-, gáz-, szennyvíz-, csatorna-, kábelvédő és drén csövek készülnek. Az értékesítés az ország hat pontján működő áruházban és bázisraktár-hálózaton keresztül történik.
A társaság 1994 óta dolgozik minőségbiztosítási rendszerben. A termékek kiváló és egyenletes minőségét az ISO 9001 szabvány előírásai szerinti gyártási folyamat biztosítja. A környezet és az egészség megóvása a Pipelife alavető értékei közé tartozik. Az ISO 14001 szerinti környezetirányítási rendszer jelzi ez iránti elkötelezettségüket.
Márkanevek: Pipelife, Radopress, Stormbox, Geolife
Hír
Pipelife monolit betonfödém fűtő-hűtő rendszer szerelése
2018.11.07    
Kulcsszavak:  Pipelife  Radopress  Watt  SLAB-16  födémfűtés  födémhűtés  felületfűtés  felülethűtés  mennyezetfűtés  fűtés  hűtés  mennyezet