A lyoni Preventica kiállításon a Peri MDS teherhordó állvány elnyerte az Innovációs Díjat

Ergonomikus munkavégzés, mint a biztonsági innováció lényege

A Lyonban megrendezett Preventica ipari kiállításon - amely a munkahelyi biztonság minden aspektusára fókuszál - a zsűri a "magasban végzett munkák" kategóriában innovációs díjat adományozott a Peri Up MDS teherhordó állványtoronynak. Az MDS állvány lényege, hogy az összeszerelési folyamat szükségszerű következménye a biztonságos felépítés.

A Preventica, mely kongresszus és ipari vásár is egyben, évente egyszer kerül megrendezésre Franciaországban. A rendezvény fő témái a munkavédelem és munkahelyi biztonság, melynek fókuszában mindig a kockázat megelőzés áll. Prezentációk széles köre és számtalan kiállító foglalkozik a folyamatok optimalizálásával. Az esemény alatt különböző kategóriákban innovációs díjakat adtak át a legfrissebb fejlesztésekért. A "magasban végzett munkák" kategóriában a zsűri a Peri Up MDS teherhordó állványt választotta ki a legjobbnak.

MDS Teherhordó állvány - állványtorony beépített biztonsági rendszerrel
A Peri először 2012-ben, az Intermat kiállításon, Franciaországban mutatta be az MDS teherhordó állványt, melyet nemzetközi bemutató követett Münchenben, a 2013-as Baumán. Az MDS állvány megkülönböztető tulajdonsága abban rejlik, hogy az állvány építője, minden szerelési helyzetben, egyéb kiegészítő felszerelés nélkül is biztosítva van lezuhanás ellen.

A jelenleg piacon található teherhordó állványok optimális biztonság szempontjából csak részben felelnek meg a követelményeknek. Az MDS teherhordó állvány az összeszerelési koncepciójának köszönhetően ezt a hibát kiküszöböli: az állványtorony minden szintje az előre épített korlátok automatikus védelmében szerelhető és bontható. A járópanel a behelyezés után automatikusan rögzül és alulról nem kimozdítható. Ily módon a felhasználó biztonsága a teljes munkafolyamat alatt garantált. A járópanel integrált része és egyben központi eleme a Peri Up Rosett Flex MDS teherhordó állványnak. Miközben gyorsítja a használatot, magas fokú biztonságot is nyújt.

Az MDS állványtorony alapvetően a már jól ismert Peri Up állványrendszer standard elemeiből készül, melyek mellett csupán a járópanel az egyetlen újonnan kifejlesztett rendszerelem. Ez teszi az MDS-t rendkívül gazdaságossá.

Peri - mindig a biztonság a legfontosabb
A biztonsági szempontok a Peri zsalu és állvány program kiemelt részét képezik. A biztonság - amennyire csak lehetséges - be van építve a rendszerekbe, vagy könnyen szerelhető kiegészítőkkel megvalósítható. Ezek a megoldások minimálisra csökkentik a balesetek rizikó faktorát, és megkönnyítik a munkafolyamatokat.

Számos zsalu- és állványrendszer fejlesztése követi a beépített biztonsági rendszer elvét annak érdekében, hogy a baleseti kockázat a minimálisra csökkenjen. A homlokzati állvány például az előre szerelhető korlátoknak köszönhetően személyi védőfelszerelés nélkül felépíthető. A Gridflex födémzsalu, mint innovatív és különösen biztonságos rendszer, már több díjat is elnyert. Ez a födémzsalu típus minimális számú rendszerelem segítségével teljes mértékben az alsó födémszintről szerelhető. Ennek az elvnek a segítségével lehet a maximális biztonság mellett a legrövidebb zsaluzási időt elérni.
A lyoni Preventica kiállításon az MDS teherhordó állvány elnyerte az Innovációs Díjat. A zsűri a "magasban végzett munkák" kategóriában az MDS rendszert tüntette ki a legjobbnak járó elismeréssel.

Peri Up MDS állványtorony: az össze- és szétszerelési metodika kiegészítő védőfelszerelés nélkül is garantálja az állványépítők biztonságát.
Ha a Peri Up MDS teherhordó állványról árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Peri Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

Kategóriák

Alátámasztó állványok, támaszok
Alátámasztó állványok, támaszok
Zsaluk, állványok
Zsaluk, állványok
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...