proidea.hu online termékinformációs katalógus

Panasonic fűtési és hűtési rendszerek a növekedés útján


2011. december 16.

Új, innovatív termékcsaládok, megnövelt beruházások a K+F és a képzés terén, és új viszonteladókra való összpontosítás


Új, innovatív termékcsaládok, megnövelt beruházások a K+F és a képzés terén, és új viszonteladókra való összpontosítás alapozza meg a Panasonic 2012-re tervezett fokozott növekedését.

A Panasonic Home Appliances Air conditioning Europe (PHAAE) a közelmúltban bejelentette Németországban, hogy növelni szándékozik a hűtési és fűtési rendszereinek üzletágát Európában a következő üzleti évben. Ennek érdekében a PHAAE ígéretet tett termékskálájának bővítésére, a kutatás és fejlesztésbe (K+F) történő további beruházásokra, illetve viszonteladói hálózatának bővítésére új viszonteladók toborzása útján.

Innováció és beruházás
A PHAAE a fűtési és hűtési piac iránti folyamatos elkötelezettségének szellemében a németországi Langenben létrehozott egy K&F létesítményt. A központ az európai vásárlók igényeit és az európai szabályozásokat szem előtt tartva fejleszti termékeit. Az Európában található K&F központ lehetővé teszi a PHAAE számára, hogy az európai piacot gyorsabban szolgálhassa ki innovatív termékekkel.

A jövő évi K+F beruházások fő célja olyan élvonalbeli termékek előállítása, melyek a Panasonic vásárlói számára a következőket nyújtják:
  • technológiai innovációt a nagyobb hatékonyság és teljesítmény érdekében,
  • az energiafogyasztás és a CO2 kibocsátás csökkentését,
  • környezetbarát innovációkat a fenntartható fűtésért és hűtésért.
A PHAAE K&F beruházásainak hasznossága már a közelmúltban bemutatott VRF Mini ECOi szériában is megmutatkozott, mely az új és egyre növekvő lakossági és kiskereskedelmi szektor számára kínál nagy hatékonyságú fűtési és hűtési megoldásokat. Ezen kívül, az elkövetkezendő hónapokban a PHAAE tervezi még egy teljesen új gázmotoros hőszivattyú (GHP) sorozat bevezetését is, melynek készülékei hatékonyabbak és könnyebben beszerelhetőek lesznek.

A PHAAE innovatív Aquarea hőszivattyúi is bizonyítják, hogy egyetlen más márkához sem mérhető a vásárlói igények figyelembe vétele. Ezen sorozat legújabb készüléke, az új kompakt Aquarea monoblokk 6 kW-os levegő-víz hőszivattyú, melyet kifejezetten az európai piac számára terveztek, tökéletes a kis energiaigényű lakóházak és a korlátozott hellyel rendelkező háztartások számára, mivel a monoblokk kialakítás hatékonyan egyesíti a kültéri és a beltéri egységeket egyetlen könnyen beszerelhető egységben. Ily módon az ebbe a hőszivattyú sorozatba tartozó kiegészítők még kompaktabbak, elegánsabbak, gazdaságosabbak és könnyebben beszerelhetőek és karbantarthatóak, mint bármikor korábban.

A PHAAE jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében is, hogy az Aquarea sorozatnál biztosítsa az olyan helyi tanúsítványoknak való megfelelőséget, mint a Microgeneration Certification Scheme (MCS) az Egyesült Királyságban, az NFPAC Franciaországban és az EHPA Németországban, így garantálta a vásárlóinak azt, hogy készülékei minden tekintetben megfelelnek az előírásoknak.

Bővített viszonteladói hálózatok
Annak érdekében, hogy innovatív termékei Európa szerte elérhetőek legyenek, a PHAAE arra koncentrál, hogy növelje viszonteladói partnerei számát, így lefedve az összes fontos európai piacot a légkondicionálási és fűtési megoldások terén.

Enrique Vilamitjana, a Panasonic Homes Appliances, Air-conditioning ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: "Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy vásárlóink igényeit ne csak kielégítsük, de túl is teljesítsük a fűtési és hűtési piacon. A befektetés a kulcs ahhoz, hogy vevőinket ilyen termékekkel elláthassuk; a K&F beruházások biztosítják az innovatív, élvonalbeli készülékeket, míg a viszonteladói hálózatba történő invesztálás gondoskodik arról, hogy ezek a termékek Európa szerte elérhetőek legyenek."

Képzési beruházások
A növekedési stratégia részeként a Panasonic több képzési létesítménybe is beruház, így Budapesten, Stockholmban és az Egyesült Királyságban is új létesítmények létrehozása mellett döntött. Szintén ebben az évben nyílik meg két képzési központ Franciaországban, Valence-ben és Párizsban. Az új központok célja a már meglévő és a leendő partnerek támogatása annak érdekében, hogy a termékek elismert és megbízható szolgáltatókon keresztül jussanak el a vásárlókhoz. Az új képzési központok további célja, hogy a szerelőknek széles skálájú, átfogó képzéseket és segédanyagokat biztosítsanak azért, hogy növeljék Panasonic rendszerek tervezésének, kivitelezésének és üzembe helyezésnek műszaki színvonalát és tudatosságát.

Panasonic háztartási készülékek, légkondicionálás
Több mint 30 év tapasztalattal, világszerte több mint 120 országba történő exporttal és már 100 millió legyártott kompresszorral a háta mögött, a Panasonic piacvezető a légkondicionálás terén.
A Panasonic négy innovatív sorozatot kínál a háztartások, irodák, vállalatok és ipari létesítmények fűtésére és légkondicionálásra.
A Panasonic különleges hangsúlyt fektet a minőségre, ami kiválóan megmutatkozik a formatervben és az egészséges levegő garantálásában, miközben a legszigorúbb előírásokat is betartja az energiafogyasztás, a környezetvédelem és a zajkibocsátás terén.

A Panasonic termékekről bővebben olvashat, ha a hír alatti termékképre kattint, amennyiben árajánlatot, bővebb információt vagy katalógust szeretne kérni a Panasonic Marketing Europe GmbH South-East Europe Fióktelep munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

Termék
Termékcsalád  Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk

A Panasonic magas hatékonyságú hőszivattyú technológiára épülő új Aquarea rendszere nem csak otthona fűtéséről és meleg vizéről gondoskodik, hanem nyáron hihetetlen teljesítményt nyújtva hűt is. Ezáltal az időjárási viszonyoktól függetlenül biztosít otthonában tökéletes kényelmet, még akkor is, ha a külső hőmérséklet -15°C értékre süllyed. A Panasonic új hőszivattyúit az alacsony energiafelhasználásra vonatkozó követelményeknek megfelelően tervezték, melyek kiemelkedő hatékonysága ellenére a működési költségek alacsonyak maradnak.
Az Aquarea rendszer melyet napelemekkel megtermelt árammal is megtáplálhatunk képes megtermelni a melegvizet a fűtési rendszer és a háztartás számára, bizonyos típusok ráköthetőek meglévő radiátoros rendszerekre is, de természetesen a legjobb megoldás a fűtési rendszer minden elemének, beleértve a fűtési hőleadóknak a cseréje, korszerűsítése.


Termékcsalád  Panasonic lakossági légkondicionáló berendezések

A Panasonic hisz benne, hogy a környezettudatosság nem jár feltétlenül a kényelmi szempontok feladásával. Ezért vezette be az új Econavi rendszert, amely összekapcsolja az emberi jelenlét érzékelését és a vezérlőrendszer technológiáját, amely akár 38%-kal csökkenti az energiafogyasztást. A tisztább lakókörnyezet érdekében az új nanoe™ technológia segít megszűrni a levegőt és frissességet biztosít a környezetének. A két áttörő technológia együtt mutatja meg, hogy mit is jelent valójában a Panasonic „Eco Clean Life Innovation” (Innováció a zöld, tiszta élet biztosítása érdekében) kezdeményezése. Ez az újítás nemcsak környezetbarát, de maximális kényelmet is biztosít.

Cég
Székhely: H-1117 Budapest, Alíz utca 4. – Office Garden III.
Telefon: +36 1 382 6060
Fax: +36 1 382 6071
Telefon: +36 80 201 006
E-mail:
Web: www.aircon.panasonic.hu
Web: www.panasonicaquarea.hu
Sinka András
épületgépész mérnök üzletkötő  
   
   
   
   
   
A 2018-ban fennállásának századik évfordulóját ünneplő Panasonic vezető szerepet tölt be az elektronikai technológiák fejlesztésében. A vállalat sokrétű megoldást kínál ügyfelei számára, legyen szó fogyasztói elektronikáról, háztartási gépekről, autóiparról vagy vállalati megoldásokról. 1918-as alapítása óta a vállalat világcéggé nőtte ki magát, jelenleg világszerte 495 leányvállalattal és 91 társult vállalkozással működik. A legfrissebb üzleti eredmények szerint a konszolidált nettó árbevételük elérte a 61,711 milliárd eurót. A vállalat minden területen folyamatosan új értékek teremtésére törekszik, a technológiai fejlesztéseit arra használja, hogy jobb életet és fenntarthatóbb világot teremtsen a fogyasztói számára.

A Panasonic légkondicionálói 1958 óta elérhetőek a piacon. A cég mára világszerte több mint 120 országba exportál és 200 millió legyártott kompresszorral, a légkondicionáló szektor egyik vezetőjévé vált. A Panasonic négy kategóriában kínál innovatív megoldásokat, a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére. A Panasonic különös figyelmet fordít a magas minőségű megoldásokra, amit a jól átgondolt dizájnnal és az egészséges levegő garanciájával biztosít. Mindezt az hatékony energiafelhasználás legszigorúbb szabályai betartása mellett teszi, a környezetre gyakorolt káros hatások és a zajkibocsátás csökkentésével.
Márkanevek: Panasonic
Kulcsszavak:  Panasonic  fűtési  hűtési  rendszer