proidea.hu online termékinformációs katalógus

Megújult az ege Tom Dixon szőnyegkollekciója


2019. június 30.

London ihlette az Industrial Landscape kollekció hét új designját

Tom Dixon (1959), brit designer, a “Tom Dixon” design márka és a Design Research Studio kreatív igazgatója, amely színvonalas belső terekre, nagyszabású enteriőrökre és az építészeti design-ra specializálódott. Munkáit díjazta és kiállította szerte a világon számos múzeum, mint a New York-i MoMA, vagy a párizsi Centre Georges Pompidou. Az innováció iránti elkötelezettsége és a brit bútoripar újjáélesztésének célja motiválja arra, hogy -a brit nemzeti örökség által inspirálódva- mindennapi használatra alkalmas, ám nem mindennapi megjelenésű termékeket hozzon létre.

Az Industrial Landscape (Ipari tájkép) kollekció

A kollekció kiindulópontja London, amely Tom Dixon számára egyúttal az inspiráció világát is jelenti. Talán nem a legszebb, nem a legcsillogóbb, de minden bizonnyal az egyik legkarakteresebb város a világon.
London kaviccsal feltöltött sínek, alagutak, gyárak, műhelyek és raktárak otthona. A látkép igazán sokszínű, a duzzadó Temze két részre osztja a várost, így míg az omladozó ipari tájat olyan felületek alkotják, mint a repedt útburkoló kövek és tégla tömbök, addig a túloldalon az új, fényvisszaverő üvegtornyok kezdik uralni a látképet. Ezek mind-mind erőteljes anyagok és nagy hatást képesek kiváltani.
Gyönyörű mintázatot alkot az idő múlása a városon, amely nagy múltra tekint vissza. A különböző anyagok bámulatos motívumokat, ellentétpárokat hoznak létre, mint a dekonstruált téglák az acél sínekkel, vagy a friss burkolat a Temze szürke, sáros vizével. Minták és textúrák sorozata, amelyek közvetlenül az épülésből, vagy a hanyatlásból származnak.
A fentiek ihlették az EGE Tom Dixon kollekciójának hét szőnyeg-designját, amelyek mindegyike modul és tekercses változatban is kapható, így különböző benyomásokká alakulnak a londoni városkép durva, nyers mindennapjai, amelyek olyan kedvesek Tom Dixon számára.

Smoke (Füst)
A “Smoke” design a letűnt szén-tüzelésű várost hivatott megidézni gazdag ipari történetével, termelésével és gyáraival.

ege Industrial Landscape szőnyegkollekció - Smoke (Füst)

Wash (Áramlás)
A “Wash” design létrejöttét az emberek, a helyek és az ötletek folyamatos áramlása, fejlődése és újjászületése inspirálta egy szüntelenül áramló városban.

ege Industrial Landscape szőnyegkollekció - Wash (Áramlás)

Track (Vágány)
A központi csomópont kereszteződésekkel, hálózatokkal és kapcsolatokkal, valamint az utazás geometriai mintázata elevenedik meg a “Track” elnevezésű szőnyegen.

ege Industrial Landscape szőnyegkollekció - Track (Vágány)

Tide (Árapály)
A “Tide” design mintázatát a történelmi jelentőségű, emelkedő-süllyedő torkolatú Temze-folyó mozgása, üledéke és áramlása alkotja.

ege Industrial Landscape szőnyegkollekció - Tide (Árapály)

Blur (Homály)
A “Blur” motívumot a gyakori esőzések alatti és az azt követő vizes tükröződések ihlették, amelyek torzított képet mutatnak a városról.

ege Industrial Landscape szőnyegkollekció - Blur (Homály)

Brick (Tégla)
A kézzel készített, mázas téglák a londoni városkép szimbólumai és meghatározó anyagai. Ezt láthatjuk viszont a “Brick” designnal rendelkező szőnyegeken.

ege Industrial Landscape szőnyegkollekció - Brick (Tégla)

Crack (Repedezettség)
Az elhasználódás szépségét és a mindennapi felületek egyenetlenségeit, rendezetlenségeit szemléltetik a “Crack” témájú szőnyegek.

ege Industrial Landscape szőnyegkollekció - Crack (Repedezettség)A hét design mindegyike kapható modul- és tekercses közületi szőnyeg változatban is, különböző benyomásokat keltve ugyanabban a témában. A hét különböző közületi minőségben gyártott buklé, velúr, gyapjú vagy műszálas modul és tekercses szőnyegek kombinálhatók egymással vagy más EGE-kollekciókkal, hogy valóban egyedülálló padlómegoldást kapjunk nemcsak egy helyiségben, hanem egy nagy projekt egymástól eltérő hangulatú, rendeltetésű helyiségeiben.

Az EGE szőnyegek gyártása kizárólag megújuló energiával történik. A szőnyegek hátlapja újrafeldolgozott PET palackból, szálaik pedig reciklált halászhálóból állnak. Az EGE szőnyegek mindegyikét jellemzi a magas komfortérzet, a kopásállóság, a tűzbiztonság és a környezetbarát megoldás.

 

Termék
ege padlószőnyegek

A dán ege egyedülállóan gazdag színvilágú, exkluzív design szőnyegpadlói, modul szőnyegei és futószőnyegei 8 különböző közületi minőségben (630-tól 1400g/m² súlyig), 100% poliamid, illetve 80% gyapjú / 20% poliamid összetételben, öt év gyártó művi garanciával készülnek.A több mint ezer mintát és színállást felölelő kollekcióban egyaránt megtalálhatóak a klasszikus és modern minták, az irodai és a szállodai rendeltetésű termékek.

Az Ege gyárban alkalmazott Millitron festési eljárásnak és a CAD/CAM tervezésnek köszönhetően szinte végtelen lehetőség nyílik a tervezett belső térhez legjobban illeszkedő színállás kiválasztására, illetve 100%-ban a megrendelő tervei alapján, egyedi mintázással történő gyártásra. A háromféle hátoldallal (textil, latex, extra hangszigetelő) szállítható szőnyegek között minden funkciónak, esztétikai igénynek megfelelő típus megtalálható.

Alkalmazási területek: szállodák, a vendéglátó- és szórakoztató ipar, irodák, lakások.


Cég
Székhely: H-1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Telefon: +36 1 383 2131
Telefon: +36 1 221 8926
Fax: +36 1 383 2935
E-mail:
Web: www.burkolatok.hu
Palásti Zsuzsa
  +36 30 627 9361
   
   
   
   
A Top Trade Export-Import Kft. 1990-ben alakult, elsősorban közületi célra szánt, minőségi padlóburkolatok (padlószőnyeg, szőnyegpadló, gumi, pvc), sportburkolatok, gumipadlók, gumiburkolatok, szennyfogó szőnyegek, szőnyegalátétek, vinil és textil tapéták importjával és nagykereskedelmével foglalkozik. A cég beszállítói nagy múltú, rangos európai cégek. A Top Trade minden termékcsoportban igyekszik valami különlegeset nyújtani megrendelőinek.
Márkanevek: Amtico, Altro, Flotex, Upofloor, Ege, Vescom, Mondo, Interfloor, Nuway, PERGO
Hír
Az új ege szőnyegkollekció: „Industrial Landscape”, azaz „Ipari Tájkép”
2016.04.01    
Kulcsszavak:  Top  Trade  Tom  Dixon  ege  szőnyeg  szőnyegpadló  padlószőnyeg  modulszőnyeg  Industrial  Landscape  ipari  tájkép  Smoke  Wash  Crack  Tide  Blur  Track  Brick  kopásállóság