Kibővült a MARKANT angolaknák jelenlegi termékpalettája

Az 5 eddigi modell 14-re bővült 40 cm mélységű valamint nagyméretű aknákkal is.

A MARKANT angolaknák termékpalettája eddig 5 modellből állt, csak 50 és 60 cm falelállási méretben. A választék kibővült 40 cm mélységű aknákkal, valamint nagyméretű aknákkal is, az aktuális szortiment így már 14 aknát tartalmaz. A legnagyobb világítóakna jelenleg 200x150x70 cm méretű.


Az ACO Magyarország által kínált ACO MARKANT világítóakna- és pinceablakrendszer megoldást nyújt a pinceszinten kialakított lakó- és munkaterek természetes fényű megvilágítására és szellőztetésére, és ezzel az eddig alárendelt szerepet játszó pinceszint is csaknem teljes értékűvé tehető.

A rendszer három alapelemből áll össze:

 • Polimerbeton vagy műanyag ablakkeret
 • Pinceablak
 • Polipropilén világítóakna.
  Az ACO Classic ablakkeret egy darabból álló, egybeöntött polimerbetonból készül, amely egyszerűen és gyorsan beépíthető a tégla- és a betonfalba. Különböző falvastagságokhoz különböző szélességű ablakkeret kapható.

  Az ACO Therm hőszigetelt műanyag ablakkeret újabb lépést jelent a gazdasági és ökológiai építés irányába a hővédelem és az energiatakarékosság figyelembevételével. Bélésfalba való beépítéskor a termék kiegészítő hőszigetelést nem igényel. Az ablakkeretbe az ablakot integrált rögzítő szerelvénnyel tudjuk rögzíteni. A kerettel kiváltható az ablak körülményes és időigényes körbeépítése, használatával szükségtelen a belső és a külső párkány utólagos kialakítása.

  Az ablakok lehetnek műanyagból vagy horganyzott acélból. A műanyag bukó-nyíló ablakok hőszigetelt (k=1,1 W/m2K) üvegezéssel, betörésbiztos Roto vasalat rendszerrel jobb vagy bal nyílású kivitelben készülnek. A műanyag bukóablakok hőszigetelt üvegezéssel (14mm), vagy egyszerű (5,5mm) üvegezéssel kerülnek forgalomba. A horganyzott acélablakokat egyrétegű biztonsági üveggel, betörés elleni védőráccsal, kétszeres reteszelő kallantyúval szerelik fel. A két nyílószárny egyike szellőző kivezetővel, vagy szárítógép kivezető kimenettel is kombinálható.
  A rendszer harmadik fontos eleme az ACO MARKANT polipropilén vagy poliészter alapanyagból készült egyetlen darabból fröccsöntött világítóakna. A bordákkal merevített világítóakna belül sima, fehérített felülete tökéletesen fényvisszaverő, ezáltal a pincébe lényegesen több fény jut be. Az optimális rögzítőcsavar-kiosztás, a körbefutó tömítőhorony és az anyag repedésállósága tökéletesen tömít az esetleg feltorlódó réteg- és talajvíznyomás ellen. Az ACO MARKANT világítóakna 14 méretben, 30 cm-es magasító elemmel kerül forgalomba. A horganyzott húzott hálós acélrács a merevítéstől függően gyalogos- és személygépkocsi-terhelésre is alkalmas.
 • A hírben szereplő termékek
  ACO Therm műanyag ablakkeretek és ablakok ACO Therm angolakna rendszerek
   
  ACO Therm világítóakna- és pinceablak rendszer
  2 termék

  Pincei bevilágító angolakna rendszer, műanyag aknatesstel, vízelvezetéssel, horganyzott ráccsal és rácsrögzítéssel, polimerbeton illetve műanyag ablakkerettel, műanyag illetve fém nyílászárókkal.

  2 termék
  Termékismertető
  Műszaki adatok
  CAD
  Tovább
  Termék kártya
  Kategóriák
  Világítóaknák, szellőzőaknák
  Világítóaknák, szellőzőaknák
  Mélyépítés
  Mélyépítés
  Épületszerkezetek

  Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

  Épületgépészet

  Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

  Épületvillamosság

  Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

  Berendezések

  Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

  Eszközök

  CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...