Liebherr újdonságok a Bauma 2022 szakvásáron

A legújabb Liebherr fejlesztések az építőipari gépek, daruk, anyagmozgatás, bányászat és komponensek területén

Liebherr újdonságok a Bauma 2022-n
Liebherr újdonságok a Bauma 2022-n

A 2022. október 24. és 30. között megrendezésre kerülő Bauma 2022 kiállításon a Liebherr egyedülálló lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy testközelből megtapasztalják a legújabb fejlesztéseket. Az „On your site” mottóval a cégcsoport megmutatja, hogy a Liebherr mindig és mindenhol ügyfelei oldalán tud állni – akár közvetlenül az építkezésen kiváló minőségű gépekkel, akár egyéni tanácsadással, világméretű szolgáltatásokkal és átfogó megoldási koncepciókkal.

Digitalizálás és hajtástechnika: A Liebherr hozzájárulása a jövő építkezéséhez

A mobil és lánctalpas daruk termékszegmensei számos digitális terméket mutatnak be a Bauma-n. Ezek közé tartozik több alkalmazás az új MyLiebherr ügyfélportálon belül, mint például a Crane Finder, a Crane Planner 2.0, a digitális mobildaru vezetői engedély, a flottakezelés és egy új telemetriai alkalmazás.

A T 274, egy kategóriaelső, 305 tonnás bányászati ​​teherautó lesz látható a Trolley Assist rendszer lenyűgöző bemutatójával.
A Technológiai pavilonban a látogatók a Liebherr Mining technológiai termékportfóliójának legújabb termékeit és szolgáltatásait is felfedezhetik, beleértve a termékszegmens moduláris megközelítését a kibocsátáscsökkentés terén.

A statikus gépek kiállítása mellett a földmunka- és anyagmozgató gépek jelenlegi és jövőbeli alternatív hajtáskoncepcióinak gyakorlati alkalmazásai is bemutatásra kerülnek a szakközönségnek a napi többszöri élő show keretében.

Liebherr újdonságok a Bauma 2022-n
Liebherr T 274 bányászati teherautó
Liebherr T 274 bányászati teherautó

Szintén a fő standon a Liebherr további betekintést nyújt a földmunka- és anyagmozgató gépeihez kapcsolódó, jövőbe mutató szolgáltatásokba és megoldásokba. A Liebherr Ehingen-i gyárából származó új kompakt autódaru LTC 1050-3.1 a hagyományos hajtás mellett elektromos motorral is fel van szerelve. Opcionálisan a darumozgások elektromos árammal is végrehajthatók. A kompakt, 50 tonnás tömegű új változat így hozzájárul a CO₂-kibocsátás csökkentéséhez, és megfelel a „zéró kibocsátású” építkezéseken történő üzemeltetés követelményeinek.

A Liebherr a betonkeverő üzemek új generációját is bemutatja a Bauma-n. Az új Betomix és Mobilmix keverősorozat előregyártott modulokból olyan rugalmasan kombinálható, hogy egyszerre több korábbi sorozat is lecserélhető. Az ügyfelek számára ez nagyobb szabadságot jelent a rendszerek konfigurálásában, rövidebb szállítási határidőket, gyorsabb összeszerelést és magas alkatrész elérhetőséget biztosít. A hajtások optimalizálása emellett akár 30 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást és növeli a mérési pontosságot, így beton köbméterenként akár 7,5 kg cement is megtakarítható.

A digitális asszisztens rendszerek területén a komponens termékszegmens nemcsak a LiXplore kameramonitort és az átfogó nézetrendszereket mutatja be, hanem a nagyobb adatbiztonság érdekében a teljes IoT-megoldásokat is. Ez magában foglalja az integrált, digitális kopásmérő rendszert a nagy átmérőjű csapágyak optimális felügyeletéhez, a hidraulikus hengerek erőérzékelőjét és a belső égésű motorok digitális állapotfelügyeletét.

Az alternatív hajtáskoncepciók területén a Liebherr Komponens bemutatja az első hidrogénmotort, a H964-et, amely nagy hatásfokkal és nagyon alacsony NOx-kibocsátással rendelkezik, ugyanolyan élettartammal és karbantartási intervallumokkal, mint a dízelmotorok.

Ezen kívül bemutatásra kerülnek a különböző hidrogén befecskendezési megoldások közepes és nagy teljesítményű motorokhoz, valamint nagymotorokhoz a 7 és 100 liter közötti lökettérfogat tartományban. Az új fejlesztések között szerepel a mobil energiatároló rendszer is, amely a jövőben a legnagyobb teljesítménysűrűséggel, hatékonysággal és minőséggel biztosítja a villamosított vagy hibrid építkezések helyi károsanyagkibocsátás-mentes működését.

Termékújdonságok a Bauma 2022 kiállításon

A Bauma 2022 kiállításon a két termékszegmens (földmunkagépek és anyagmozgató gépek) számos új terméket és innovációt mutat be a főstandon.

A Liebherr munkafelszerelések és szerelékváltó rendszerek kiterjedt portfóliója a B5-ös csarnok 439-es standján, egy külön területen lesz kiállítva.
A Liebherr rendkívül erős gépekkel bővíti a Fibre-toronydaruk családját, elsősorban az EC-B sorozaton. Újdonság a 258 HC-L 10/18 Fibre állítható gémszerkezete, az 1188 EC-H 40 Fibre High-Top-daru és az 520 EC-B 20 Fibre és 370 EC-B 16 Fibre Flat-Top-daru. A nagy szilárdságú rostkötéllel ellátott daruk még nagyobb teljesítményt nyújtanak, ami különösen nagy daruk esetén szembetűnő.

Liebherr 520 EC-B 20 Fibre daru
Liebherr 520 EC-B 20 Fibre daru
520 EC-B 20 Fibre daru

A 195-ös HC-LH 6/12-vel a Liebherr bemutatja első hidraulikusan állítható gémszerkezetét, karcsú és mászható toronyrendszerrel kombinálva. Emellett a Liebherr előremutató megoldásokon dolgozik, hogy még biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye a daruk működését. Kiemelkedő példa erre a toronydaruk távműködtetése, amely lehetővé teszi a készülék vezérlését a darukabinon kívülről.

A "Game changer for tomorrow's energy" szlogennel a Liebherr egy új lánctalpas darut mutat be: A 2500 tonnás teherbírású LR 12500-1.0 kiegészíti az LR 13000 alatti portfóliót. A forgóplatform és a fő gém kialakítása megfelel az új szabványoknak, mert a páratlanul széles főgém kiváló stabilitást ad a darunak. A Liebherr az új gémkonstrukciót HighPerformanceBoom-nak nevezi. Az új lánctalpas daru hatalmas kapacitása és az egyes alkatrészek mérete ellenére a Liebherr-nek sikerült egyedi, praktikus koncepciót kidolgoznia a gazdaságos szállításhoz.

Liebherr újdonságok a Bauma 2022-n
Liebherr LR 12500 lánctalpas daru
LR 12500-1.0 lánctalpas daru

Az új LTM 1110-5.2 ötvözi a régi erősségeket az előremutató innovációkkal a nagyobb biztonság és kényelem érdekében. Ezen újítások mellett a Liebherr egy teljesen új darukialakítást is piacra dob sorozatban, amely irányadó a terepszériában.

A Liebherr Mining bemutatja meglévő és bevált bányászati ​​megoldásait, valamint egy vadonatúj, középkategóriás bányászati ​​kotrógépet – a Liebherr Mining portfóliójának második 8-as generációs gépét.

A Liebherr Komponensek további újdonságai közé tartozik az új névleges méretekkel bővített axiális dugattyús szivattyúk családja, a hibrid henger a Fibre kompozit portfólió részeként, a hidraulikus hengerek online konfigurátora, a belső égésű motor terepjárókhoz, a D976, mely kompatibilis HVO (hidrogénezett növényi olaj) működéssel, és még sok más.

Az unplugged sorozatból a Liebherr hat újdonságot hoz a cölöpözés, fúrás és emelés területéről a Bauma 2022-re. Az LRH 100.1 unplugged és LRH 200 unplugged cölöpözőberendezések 200 kWh-s akkumulátorral 4-5 órát tudnak üzemelni, töltése hagyományos építkezési árammal történik. Opcionálisan 400 kWh-ra bővíthető nyolc-tíz órás működés érdekében. Az LB 25 és LB 30 fúróberendezések az évek során már beváltak hagyományos változatként. Az új, akkumulátorral hajtott, dugaszolatlan változatok kiépítésüket, súlyukat vagy hordozhatóságukat tekintve azonosak, de további előnyük a nulla károsanyagkibocsátás. A speciális mélyépítés területén minden általános alkalmazáshoz használhatók. A Liebherr Nenzing-i gyárában készült két LR 1130.1 és az LR 1160.1 lánctalpas daru teljesítményadatai megegyeznek a hagyományos változatéval. Mindkettőt azonos módon üzemeltetik, ami különösen akkor hasznos, ha a darukezelők gyakran váltanak egy flotta gépei között.

Liebherr újdonságok a Bauma 2022-n
Liebherr LRH 100.1 cölöpözőberendezés
LRH 100.1 unplugged cölöpözőberendezés

A Bauma 2022 Liebherr standja több mint 70 kiállítási tárgynak kínál helyet több mint 14 000 m²-es területen (809-810 / 812-813 stand). Számos újítás és további fejlesztés látható az építőipari gépek, daruk, anyagmozgatás, bányászat és komponensek területén. Ezenkívül a Liebherr az A4-es csarnokban (326-os stand) bemutatja a legújabb komponensfejlesztéseket. A B5-ös csarnokban (439-es stand) a Liebherr munkaszerszámok és szerelékváltó rendszerek széles skálájából ismerhetik meg az érdeklődők az újdonságokat. A Liebherr-Betontechnika termékei a szabadtéri főstandon láthatók, és a C1-es csarnokban (425-ös stand) az előregyártott betonelemek keverési technológiájával is foglalkoznak. 
Ezen túlmenően a Liebherr vásári stand Karrier Pontjában a külterületen és az ICM előterében (105-ös stand) van lehetőségük a látogatóknak a cégcsoport képzési és karrierlehetőségeiről tájékozódni.

A hírben szereplő termékek
Liebherr 520 EC-B 20 Fibre daru Liebherr 1188 EC-H 40 Fibre daru Liebherr 258 H-CL 10/18 Fibre daru
 
Liebherr Fibre daruk
3 termék

A Liebherr a kötélgyártó Teufelbergerrel együttműködve kifejlesztette a soLITE® emelőkötelet tartalmazó Fibre darusorozatot. Ez egy forradalmian új emelőkötél, amely egyesíti a meglévő kötéltípusok legjobb tulajdonságait.

3 termék
Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Liebherr LRH 100.1 unplugged cölöpözőberendezés
 
Liebherr LRH 100.1 unplugged cölöpözőberendezés

Az LRH 100.1 unplugged a világ egyik első akkumulátoros cölöpberendezése. Működés közben a mélyalapozógép csatlakoztatható hagyományos elektromos hálózatra, vagy akkumulátorról táplálható kábel nélkül, ezért „unplugged”.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
A Liebherr bemutatja az új Fibre darusorozatot
A Liebherr bemutatja az új Fibre darusorozatot, műanyag sodronykötéllel
A speciális, könnyű kötél növeli a kapacitást
A Liebherr bemutatja az új Fibre darusorozatot, műanyag sodronykötéllel
Kategóriák
Alapozógépek
Alapozógépek
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Építőipari gépek, eszközök
Építőipari gépek, eszközök
Mélyépítés
Mélyépítés
Eszközök
Eszközök
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...