Új Liebherr munkagépek az újrahasznosítás és a hulladékfeldolgozás területére tervezve

Liebherrr L 509 teleszkópos homlokrakodó

Az újdonságokat a müncheni IFAT 2022 kiállításon mutatják be

A 2022. május 30. és június 3. között Münchenben megrendezésre kerülő IFAT 2022 kiállításon, a világ vezető víz-, szennyvíz-, hulladék- és nyersanyaggazdálkodási szakkiállításán a Liebherr mintegy 280 m²-es standdal képviselteti magát. A C5-ös csarnokban, a 151/250-es standon a Liebherr kifejezetten hulladékkezelési és újrahasznosítási célra tervezett gépeket állít ki. Köztük van a Liebherr gumikerekes rakodógépek két képviselője is, amelyek közül az egyik, az L 538 a németországi vásári premierjét ünnepli. Ezen kívül a csarnok standján bemutatják a szakközönségnek a kábelcsatlakozású Liebherr LH 26 M Industry E elektromos ipari átrakót. A portfóliót a helyszínen egészítik ki az új Liebherr GMM 50-5 polipmarkolóval.

Liebherr homlokrakpdó
Liebherr homlokrakodó

Az újrahasznosító ipar gyorsan növekszik és változik: sok hulladékártalmatlanító cég az elmúlt években az általánosból vált magasan speciálizált újrahasznosító vállalattá. Az újrahasznosító iparban használt munkagépeknek is meg kell felelniük a megváltozott követelményeknek.
A Liebherr figyelembe veszi ezt a követelményt, gépeket és berendezéseket fejleszt, különösen az újrahasznosítás és a hulladékkezelés területén. A Liebherr néhány ilyen nagy teljesítményű, gazdaságos és egyben megbízható gépet mutat be a müncheni IFAT szakközönségének.

Új, közepes méretű gumikerekes homlokrakodó-sorozat a Liebherr-től, németországi vásári premierrel

Liebherr L 538 homlokrakodó
Liebherr L 538 homlokrakodó

A Liebherr először mutatja be az L 538 homlokrakodót a németországi szakkiállításon, amely az új, közepes méretű, 8. generációs gumikerekes homlokrakodóinak képviselője. A Liebherr újonnan fejlesztette és alapjaiban módosította ezt a három modellből álló sorozatot. A gépek fel vannak készítve az újrahasznosító ipar kemény követelményeire: a frissen kialakított emelőszerkezet a maximális kitörési, tartó- és visszatérési erőket biztosítja. Optimalizált Z-kinematikával és továbbfejlesztett munkahidraulikával rendelkeznek. Az eredmény gyorsabb ciklusidők, valamint dinamikus és erőteljes munkamozgások – még olyan nehéz tartozékokkal is, mint a magas ürítésű kanalak.
Az új emelőszerkezet mellett különösen a hidrosztatikus menethajtás optimalizálása járul hozzá a homlokrakodók termelékenységének növeléséhez. Az új, erősebb motorokat alacsonyabb névleges fordulatszám mellett nagyobb maximális nyomaték jellemzi. Ily módon a teljesítmény és a hatékonyság ugyanolyan alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett növelhető. A nagyobb teljesítményű hidraulikus komponensek, mint például a nagyobb hajtómotorok és szivattyúk biztosítják, hogy a közepes méretű sorozat mindhárom homlokrakodója nagyobb vonóerővel és ezáltal erőteljesebb terhelési folyamatokkal rendelkezzen.

A magas szintű megbízhatóság érdekében a Liebherr nemcsak a menethajtás alkatrészeit, hanem a tengelyeket is megerősítette: modelltől függően mindhárom homlokrakodó első vagy hátsó tengelye nagyobb, mint az elődeiké. Ezenkívül a Liebherr megerősítette az új kerekes rakodógépek elülső részének acélszerkezetét, hogy felkészítse a gépeket a nehéz terhek kezelésére. Az új emelőszerkezet megerősítései, például az emelőkarokon vagy a keresztcsövön, növelik a robusztusságot. A modern dizájn, amely többek között a kényelmes vezetőfülkében is megnyilvánul, és az intelligens felszereltség is az új, közepes méretű Liebherr homlokrakodók teljes csomagjának része.

Liebherr L 509 teleszkópos homlokrakodó
Liebherr L 509 teleszkópos homlokrakodó

A Liebherr L 509 teleszkópos homlokrakodó gépet a vásár szabadtéri területén mutatja be. Ez a sokoldalú speciális gép egyesíti a hagyományos teleszkópos rakodó emelési magasságát és hatótávolságát a klasszikus kerekes rakodó produktív kezelhetőségével. Az L 509 Tele így két géposztály előnyeit egyesíti egy termékben. A fejlesztés alapjául a Liebherr L 509 sztereó homlokrakodó Speeder változata szolgált. Ez azt jelenti, hogy a teleszkópos homlokrakodó a jól bevált sztereó kormányzással rendelkezik, és az erőteljes hidrosztatikus meghajtásnak köszönhetően alapfelszereltségként 38 km/h végsebességet ér el. A klasszikus homlokrakodó emelőszerkezete helyett az L 509 Tele kitolható teleszkópos emelőkarral rendelkezik, amely a rakodóvillával akár 4,8 m emelési magasságot is el tud érni.

Liebherr LH 26 M Industry E elektromos ipari átrakógép
Liebherr LH 26 M Industry E elektromos ipari átrakógép

Liebherr LH 26 M Industry E elektromos ipari átrakógép

A Liebherr elektromos anyagmozgató gépeinek képviselőjeként mutatja be az IFAT-on az LH 26 M Industry E-t, amelyet az újrahasznosítási szektorban való alkalmazásokra predesztináltak, mint például a papírhulladék, fahulladék és hulladékanyagok kezelésére, kirakodására vagy válogatására. A kihúzható, szorosan hálós védőráccsal és az innovatív újrahasznosító csomaggal felszerelve a gép magas szintű rendelkezésre állást és megbízhatóságot ér el – még extrém porterhelés mellett is. Az újrahasznosító csomag egy megfordítható, kihajtható ventilátor-meghajtóból és egy külső klímakondenzátorból áll.
Az átrakógép innovatív hajtáskoncepciója egy 90 kW-os Liebherr elektromotort tartalmaz, amely erőteljes és dinamikus munkamozgásokat tesz lehetővé alacsony karbantartási költségek és alacsony zajkibocsátás mellett. Ezen kívül a hajtáskoncepció tartalmaz egy kiegészítő villanymotort a segédfogyasztók számára, amely biztosítja a tudatos energiaelosztást és a maximális energiahatékonyságot. A fejlett frekvenciaváltó technológia lehetővé teszi a motor fordulatszámának egyedi beállítását a gép mindenkori használatához. A világszerte elterjedt energiaellátó hálózatokhoz való egyszerű illeszthetőség mellett a frekvenciaváltót jelentős üzemeltetési költségcsökkentés is jellemzi. Ennek oka a bekapcsolási áramcsúcsok elkerülése a kíméletes indításnak és a hidraulikus hajtáselemek ezzel kapcsolatos védelmének köszönhetően.
Az IFAT kiállítás átrakógépe 6,60 m hosszú gémmel és 4,50 m hosszú billentő kinematikával ellátott kanálszárral van felszerelve. A felszereltséghez tartozik még a Liebherr SG 25B válogatómarkolója 0,90 m³ kapacitással és 1200 mm széles perforált befogóval. A gépkonfiguráció másik eleme a hidraulikusan, fokozatmentesen állítható magasságú vezetőfülke. Változtathatóan állítható a különböző rakodási helyzetekhez, és optimális rálátást biztosít a munkaterületre. A 785 mm széles, tolóajtós platformnak köszönhetően a gépkezelő könnyen ki- és bejuthat a vezetőfülkébe. A kábelt kábeltekercselő rendszeren keresztül táplálják, amely lehetővé teszi a gép biztonságos mozgatását 40 m-es, vagy kérésre még ennél is nagyobb munkasugáron belül.

Liebherr GMM 50-5 polipmarkoló
Liebherr GMM 50-5 polipmarkoló

Liebherr GMM 50-5 polipmarkoló a hatékony és gazdaságos anyagkezeléshez

A Liebherr az új GMM 50-5 polipmarkolóját is bemutatja az IFAT csarnok standján. Az intelligens tervezésű, ötcsészés markolót nem csak az ügyfeleknek, hanem mindenekelőtt az ügyfelekkel együtt fejlesztették ki. 35-55 tonna üzemi tömegű átrakógépekhez kapható. Az új átrakógép a Liebherr több évtizedes szakértelmét ötvözi a nagy teljesítményű, robusztus tartozékok fejlesztése és gyártása terén a vásárlói gyakorlatból származó értékes tapasztalatok gazdagságával. Az új megfogó gyártása során kizárólag a legjobb minőségű anyagokat használják fel, az alkatrészek tömör acélöntvényből és strapabíró, nagy szilárdságú acéllemezből készülnek. A polipmarkoló különösen meggyőző rendkívüli rugalmassága, ellenálló képessége és hosszú élettartama tekintetében – az újrahasznosítás és a hulladékfeldolgozás területén való használatra tervezték.

A csészeformák kiterjedt portfóliója és az opciók széles választéka azt jelenti, hogy az újrahasznosítás és a hulladékfeldolgozás során az anyagok széles skálája hatékonyan és gazdaságosan kezelhető. A GMM GMM 50-5 markológép kifejezetten az 1,10 m³ térfogatú vegyes és aprított törmelék és apríték lehető legjobb megfogására készült. A héjak elrendezése és formája a terjedelmes és egyben laza anyag tökéletes összefogása és megtartása érdekében lett optimalizálva. Összesen három csészeforma áll rendelkezésre a legkülönfélébb anyagok kezelésére: a nyitott csészés változat nagy formátumú és terjedelmes hulladékok kezelésére alkalmas. A félig zárt változat közepes méretű, vegyes anyagokhoz és vágott hulladékhoz alkalmas. A kisméretű, finomszemcsés anyagokat, forgácsokat viszont a zárt, szív alakú csészékkel lehet a leghatékonyabban kezelni.

A hírben szereplő termékek
Liebherr L 538 homlokrakodó
 
Liebherr L 538 homlokrakodó

A 13,50 – 15,00 tonnás közepes homlokrakodó 123 kW teljesítménnyel és 2,30 – 6,50 m³ kanálmérettel

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
 Liebherr LH 26 M Industry E elektromos ipari átrakógép
 
Liebherr LH 26 M Industry E elektromos ipari átrakógép

Az átrakógép innovatív hajtáskoncepciója egy 90 kW-os Liebherr elektromotort tartalmaz, amely erőteljes és dinamikus munkamozgásokat tesz lehetővé alacsony karbantartási költségek és alacsony zajkibocsátás mellett.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Liebherr L 509 teleszkópos homlokrakodó
 
Liebherr L 509 teleszkópos homlokrakodó

Az 3,60 - 3,8 tonnás kompakt homlokrakodó 54 kW teljesítménnyel és 0,90 - 2,00 m³ kanálmérettel.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Liebherr GMM 50-5 polipmarkoló
 
Liebherr GMM 50-5 polipmarkoló

A GMM 50-5 markológép kifejezetten az 1,10 m³ térfogatú vegyes és aprított törmelék és apríték lehető legjobb megfogására készült. A héjak elrendezése és formája a terjedelmes és egyben laza anyag tökéletes összefogása és megtartása érdekében lett optimalizálva.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
A Liebherr új homlokrakodó sorozata
A Liebherr új homlokrakodó sorozata
Robusztus csúcsteljesítmények: a Liebherr bemutatja új, közepes méretű homlokrakodó sorozatát
A Liebherr új homlokrakodó sorozata
Kategóriák
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Építőipari gépek, eszközök
Építőipari gépek, eszközök
Eszközök
Eszközök
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...