A Liebherr új homlokrakodó sorozata

Robusztus csúcsteljesítmények: a Liebherr bemutatja új, közepes méretű homlokrakodó sorozatát

A Liebherr új homlokrakodó sorozata
A Liebherr új homlokrakodó sorozata
  • Az új homlokrakodó sorozat (a 8. generáció) három modellből áll: L 526, L 538 és L 546.
  • Az új, optimalizált Z-kinematikával rendelkező emelőszerkezet tartósan növeli a teljesítményt.
  • A motor teljesítményének növelése és a hidrosztatikus menethajtás optimalizálása.
  • A modern felszerelések, mint például az aktív személyfelismerés, növelik a biztonságot és a kényelmet.

A Liebherr újrafejlesztette és alapvetően felülvizsgálta közepes méretű gumikerekes rakodóinak kínálatát. Az újonnan tervezett emelőszerkezet maximális kitörési, tartó- és visszatérési erőket biztosít. Optimalizált Z-kinematikával és továbbfejlesztett munkahidraulikával rendelkezik. A megnövekedett motorteljesítmény és billenő terhelés felkészíti a kerekes rakodókat a különféle ágazatokban, például a kitermelésben, az újrahasznosításban vagy a faiparban végzett megerőltető műveletekre.

A Liebherr közepes méretű homlokrakodó sorozatának új fejlesztését szintén erőteljes kialakítás és intelligens segédrendszerek jellemzik. Ezek közé tartozik például az aktív személyészlelése fékasszisztenssel vagy a teljesen automatikus LIKUFIX szererelékváltó rendszer.
 Az új L 526 körülbelül 20 százalékkal nagyobb motorteljesítménnyel és több mint 20 százalékkal nagyobb kitörési erővel rendelkezik, mint elődje. Az L 538 és L 546 modellek teljesítménynövekedésükkel is lenyűgöznek minden területen: az optimalizált menethajtással és a megnövelt tapadással, amely biztosítja, hogy az új homlokrakodó gépek dinamikusan gyorsuljanak a mindennapi munkában, és erőteljesen hatoljanak be a rakodandó anyagba. A három modell mostantól minden európai Liebherr értékesítési partnertől megrendelhető.

A Liebherr új homlokrakodó sorozata
Liebherr L 526 homlokrakodó

Erőteljes és sokoldalú: új fejlesztésű emelőszerkezet optimalizált Z-kinematikával
A Liebherr megerősítette az új homlokrakodók előkocsijainak acélszerkezetét, hogy felkészítse a gépeket a nehéz terhek rakodására. Az új emelőszerkezet megerősítései, például a kanálkarokon vagy a keresztcsőn, növelik a robusztusságot. Az optimalizált Z-kinematika az elektrohidraulikus pilótavezérléssel részben nagyobb hidraulikus hengerekkel és erősebb munkaszivattyúkkal rendelkezik. Ezeknek az újításoknak a kombinációja gyorsabb ciklusidőket és dinamikus és erőteljes munkamozgásokat tesz lehetővé – még olyan nehéz munkafelszerelésekkel is, mint a magasemelésű kanalak vagy famarkolók.
A megnövelt teljesítménynek köszönhetően a Liebherr kérésre számos felszerelési lehetőséget kínál az emelőszerkezet iparág-specifikus kihívásaihoz: például a High Lift emelőszerkezet, a Z-kinematika kiterjesztett változata, amely nagyobb hatótávolságot és hatékony rakodási folyamatokat biztosít nagy magasságokban. Azokhoz a gumikerekes rakodási alkalmazásokhoz, amelyekhez rendszeresen különböző szerelékek cseréjére van szükség, van egy vizuálisan optimalizált gyorscsatlakozó, továbbá a teljesen automatikus LIKUFIX szerelékváltó rendszer. Ez lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy a fülkében egy gombnyomással gyorsan váltson a mechanikus és a hidraulikus tartozékok között. Ez időt takarít meg és csökkenti a balesetek kockázatát is.
A jól átgondolt részletek megkönnyítik a napi munkát a gumikerekes rakodógépekkel. Egy gombnyomással aktiválhatja az emelőszerkezet párhuzamos vezetését, és így hatékonyan és biztonságosan dolgozhat a rakodóvillával. Az új kanál billentési asszisztens segít a ragadós anyagok, például nedves talaj vagy komposzt kibillentésében, és a kanál kirázásával segíti a pontos rakodást. Az emelőszerkezet átalakítása során a Liebherr az új közepes méretű homlokrakodók kanál kialakítását is felülvizsgálta. Ez lehetőséget ad az ügyfeleknek, hogy még a vásárláskor személyre szabják az egyes modulokat és a kanál kopó részeit az egyedi igényeik szerint.

A Liebherr új homlokrakodó sorozata
Liebherr L 546 homlokrakodó

Erőteljes és modern: optimalizált vonóerő és intelligens felszereltség
Az új emelőszerkezet mellett különösen a hidrosztatikus menethajtás optimalizálása járul hozzá a homlokrakodók termelékenységének növeléséhez. Az új, erősebb motorokat alacsonyabb névleges fordulatszám mellett nagyobb maximális nyomaték jellemzi. Ily módon a teljesítmény és a hatékonyság ugyanolyan alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett növelhető. A nagyobb teljesítményű hidraulikus alkatrészek, mint például a nagyobb hajtómotorok és a meghajtó szivattyúk mindhárom modellben nagyobb tapadást és ezáltal erőteljes rakodási folyamatokat biztosítanak. Az utazóhajtás alkatrészei mellett a Liebherr a tengelyeket is megerősítette a nagyfokú robusztusság érdekében: modelltől függően mindhárom kerekes rakodó első vagy hátsó tengelye nagyobb, mint elődeiké.
A modern dizájn, amely többek között a rosszul látható motorháztetőben és a kényelmes vezetőfülkében, valamint az intelligens felszereltségben is része az új közepes méretű Liebherr kerekes rakodók átfogó csomagjának. Példa erre az aktív személyészlelés fékasszisztenssel. Ez az opcionális segédrendszer, amely a kerekes rakodó hátuljára van felszerelve, vizuálisan a kijelzőn és hangjelzésekkel figyelmezteti a gépkezelőt a kerekes rakodó hátsó részén található veszélyekre. A közvetlen személyi sérülés célzott figyelmeztetése érdekében az asszisztens rendszer intelligens érzékelők segítségével egymástól függetlenül tesz különbséget emberek és tárgyak között. Amint az aktív személyészlelés figyelmeztető jelzést ad ki, a fékasszisztens automatikusan leállítja a kerekes rakodó sebességét, hogy elkerülje az esetleges balesetet.

A Liebherr új homlokrakodó sorozata
Liebherr L 546 homlokrakodó

Az új közepes méretű Liebherr gumikerekes rakodók teljesítményadatai

Modell: L 526 L 538 L 546
Billenési terhelés: 8.730 kg 9.650 kg 11.010 kg
Kanálméret: 2,2 m³ 2,6 m³ 3,0 m³
Üzemi tömeg: 13.170 kg 14.520 kg 15.410 kg
Motorteljesitmény: 116 kW / 158 PS 129 kW / 175 PS 138 kW / 188 PS

A táblázatban szereplő minden információ a standard verzióra vonatkozik. Mindhárom kerekes rakodó megfelel a jelenleg érvényben lévő V. fokozatú vagy Tier 4f emissziós szabványoknak.

A hírben szereplő termékek
Liebherr L 538 homlokrakodó
 
Liebherr L 538 homlokrakodó

A 13,50 – 15,00 tonnás közepes homlokrakodó 123 kW teljesítménnyel és 2,30 – 6,50 m³ kanálmérettel

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Liebherr L 526 homlokrakodó
 
Liebherr L 526 homlokrakodó

A 13,17 – 14,77 tonnás közepes homlokrakodó 116 kW teljesítménnyel és 2,00 – 5,50 m³ kanálmérettel

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Liebherr L 546 homlokrakodó
 
Liebherr L 546 homlokrakodó

A 7,13 – 11,01 tonnás közepes homlokrakodó 138 kW teljesítménnyel és 2,60 – 7,50 m³ kanálmérettel

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Liebherr L 509 teleszkópos homlokrakodó
Új Liebherr munkagépek az újrahasznosítás és a hulladékfeldolgozás területére tervezve
Az újdonságokat a müncheni IFAT 2022 kiállításon mutatják be
Új Liebherr munkagépek az újrahasznosítás és a hulladékfeldolgozás területére tervezve
Kategóriák
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Rakodógépek, kotrógépek, kotró-rakodógépek, bontógépek
Építőipari gépek, eszközök
Építőipari gépek, eszközök
Eszközök
Eszközök
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...