proidea.hu online termékinformációs katalógus

Időtálló informatikai csatlakozók a Legrand LCS rendszereiben


2019. június 27.

Az LCS² után az LCS³ réz kábelezési rendszer RJ45-ös csatalkozói is túlteljesítik az alapelvárásokat

Legrand LCS rendszer - RJ45 csatlakozók

Felhasználó számára nagyon nehéz feladat minőségi szempontból megkülönböztetni a különböző csatlakozókat. Az adatátviteli csatlakozókkal szemben az egyik legfontosabb műszaki elvárás a folyamatos átvitel, rövid- és hosszútávon egyaránt. Többszörösen redundáns rendszer esetében végképp bosszantó lehet, amikor az adat- vagy energiaátvitel folyamatossága sérül egy „egyszerű csatlakozó” miatt. Sajnos RJ45 portok terén az érintkezők öregedése gyakorta előforduló hibaforrás.
Fali végpontoknál fő probléma a patch kábelek sokszori csatlakoztatása, amelynek hatására az érintkezők rugóereje lecsökken, a kontaktus felülete sérül, így a villamos csatlakozás folyamatosan romlik. A probléma ugyanakkor patch paneleknél is előfordulhat, ahol zömében nem csak a sokszori csatlakoztatás a gond, hanem a nagy hőmérséklet különbségek okozta termodinamikai hatások, amelyet a zárt rack szekrényekben elhelyezett nagy teljesítményű aktív eszközök (pl. szerverek) valamint a hidegre állított klímák válthatnak ki.

A nemzetközi szabványok természetesen meghatároznak egy bizonyos alapelvárást a csatlakozók élettartam vizsgálatával szemben, de minden gyártó dönthet úgy, hogy ezeket a kritériumokat kibővíti egy magasabb minőségi szint szavatolása érdekében. A Legrand pontosan ezt teszi, amikor a szabványban leírt 750 helyett 2500 csatlakoztatási ciklust követően is garantálja a fali végpontok kategória elvárásának alapján meghatározott adatátviteli sebességét. Csatlakozók öregedésé szempontjából még kritikusabb, amikor nem csak adatot, hanem villamos energiát is szállít az adott rendszer. PoE környezetben a gyártmányokkal szemben állított minimum nemzetközi elvárás 100 csatlakoztatási ciklus, amelyet a Legrand RJ45 csatlakozói jócskán túlteljesítenek hiszen 500 ciklust követően is biztosítják a folyamatos adat- és energiaátvitelt. Természetesen a Legrand új csatlakozói megfelelnek a legújabb PoE Type 4 szabványban leírtaknak, így közel 100 W teljesítmény átadására is képesek.

Az LCS³ és LCS² réz kábelezési rendszer magas minőségét jól jellemzi, hogy a gyártási minőség-ellenőrzés során +3 dB csillapítási tartalékot követel meg a szabványban meghatározott áthallás és reflexiós csillapítás értékekhez képest, mely kiemelt biztonsági sávot szavatol adatátvitel folyamatossága terén.
Csatlakozó rendszer kiválasztásakor minden esetben érdemes az élettartamra utaló paramétereket megvizsgálni, hiszen az esetek zömében komplett adatátviteli mérést csak a telepítéskor, a rendszer átadása előtt végeznek. Közép-hosszú távon viszont egyre gyakrabban fordulhatnak elő nehezen beazonosítható hibák, amelyek a gyengébb minőségű csatlakozók öregedéséből fakadnak.

A Legrand ezeket a kiemelt tulajdonságokat most az új LCS³ csatlakozóknál is biztosítja.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Telefon: +36 1 505 8510
Fax: +36 1 505 8542
Zöld szám: +36 80 204 186
E-mail:
Web: www.legrand.hu
Czövek Endre
értékesítési vezető +36 1 505 8524
Szakmai vevőszolgálat
   
   
   
A Legrand a villamos rendszerek és informatikai hálózatok világszintű szakértője. A világ több mint 160 országában 31 000 alkalmazottat foglalkoztató, dinamikusan fejlődő, francia központú cég árbevétele 2007-ben 4,1 milliárd euró felett volt. A Legrand csoport magyarországi központja a közel 500 főt foglalkoztató Legrand Zrt. árbevétele évi 17 milliárd forint. Ennek jelentős része belföldön, míg a fennmaradó rész a világ 18 országából realizálódik. A cég kínálatát 9 000 különféle, évi 18 millió darab eladott termék alkotja, amelyeket professzionális partnereken keresztül értékesít országos lefedettséggel. A Legrand rendelkezik ISO 9001-es minőségtanúsítással, amely garantálja a gyártás magas színvonalát. A cég szigorú környezetvédelmi politikája eredményeképpen az ISO 14001-es minősítést is megkapta.
Márkanevek: Legrand, Bticino, Cablofil, Sarlam, Zucchini
Kulcsszavak:  Legrand  LCS3  LCS2  strukturált  hálózati  rendszer  RJ45  adatátviteli  csatlakozó  RJ45  port  patch  panel  adatátviteli  sebesség  PoE  Type