Hioki 3198-as hálózati analizátor

Méresse meg erősáramú hálózatát

A HIOKI 3198 háromfázisú ipari villamos hálózatok (I; U; Hz; kW; kVAr; kWh; kVArh..) feszültségének és áramának tranzienseit, feszültség eséseket, feszültség emelkedéseket, feszültség kimaradásokat és a frekvencia ingadozásokat, flickereket és a harmonikus analízisét méri az 50. harmonikusig egyen- és váltóáramnál. Az analizátor lehetővé teszi az összes elektromos mennyiség RMS értékének háromfázisú mérését váltóáramú rendszereknél. A fenti paramétereket egyidejűleg méri az MSZ EN 50160 szabványnak megfelelően.

Hioki 3198-as hálózati analizátor
Hioki 3198-as hálózati analizátor

Energiaminőségi jellemzők

Frekvencia:

Normál üzemi körülmények között az alapharmonikus frekvencia átlagértéke 10 másodpercen keresztül mérve a következő tartományban kell legyen

  • a hét 95%-ában 50Hz ±1% (azaz 49,5…50,5Hz)
  • a hét 100%-ában 50Hz +4%/-6% (azaz 47…52Hz)

Gyors feszültségváltozások:

A tápfeszültség gyors feszültségváltozásait elsősorban a fogyasztói villamos berendezések terhelésváltozásai vagy a hálózaton történő kapcsolások okozzák. Normál üzemi körülmények között, a feszültségváltozások általában nem haladják meg az Un 5%-át, de rövid időre Un 10%-ot elérheti.

Feszültség letörések és emelkedések:

Az Un 90%-ánál kisebb feszültséget eredményező feszültségváltozást tápfeszültségletörésnek kell tekinteni. A feszültségletörések többségének időtartama kisebb, mint 1 sec és a nagysága kisebb, mint 60%. Ritkán nagyobb és hosszabb időtartamú feszültségletörések is előfordulhatnak.

Villogásmérték:

Időben ingadozó fényességű vagy színképi eloszlású fényinger által létrehozott látásérzet-ingadozás hatása (IEV 161-08-13). A feszültségingadozás által okozott hosszú idejű villogásmértéknek, a hét minden időszakában, az idő 95%-ában Plt ≤ 1 értékűnek kell lennie.

Feszültség aszimmetria:

A háromfázisú hálózat olyan állapota, amelynél a fázisfeszültségek effektív értékei vagy az egymást követő fázisok közötti szögek nem egyenlők egymással. Normál üzemi körülmények között a tápfeszültség negatív fázissorrendű összetevője 10 perces átlag effektív értékeinek 95%-a, bármely egyhetes időszakban a pozitív fázissorrendű összetevő 0-tól 2%-os tartományában kell legyen.

Tranziens túlfeszültség:

Rövid idejű, periodikus vagy nem periodikus, általában erősen csillapított túlfeszültség, néhány ms vagy annál is rövidebb időtartammal. A tranziens túlfeszültségeket általában villám, kapcsolás vagy biztosítók működése okozza. A tranziens túlfeszültség felfutási ideje egy µs-nál kisebb ertektől néhány ms-ig változhat. A feszültség amplitúdója a névleges érték 180%-át (414V) nem haladhatja meg.

Harmonikusok:

Az MSZ EN 50160 számú szabvány a harmonikusokra az alábbiakat írja elő:
Normál üzemi körülmények között minden egyes felharmonikus feszültség tízperces átlag effektív értékeinek 95% -a, bármely egy hetes időszakban nem lehet nagyobb a táblázatban megadott értékeknél. Az előzőeken túlmenően a tápfeszültség teljes harmonikus torzítása nem haladhatja meg a 8% -ot.

Mérés Hioki 3198-as hálózati analizátorral
Mérés Hioki 3198-as hálózati analizátorral

Az energiaellátással kapcsolatos problémák száma napról napra növekszik, ahogy a villamosenergia-rendszerek egyre bonyolultabbá válnak, köszönhetően többek között a teljesítményelektronikai eszközök térnyerésének vagy az elosztott energiatermelés egyre növekvő arányának. Az ilyen problémák megoldásának kulcsa a helyzet gyors és pontos felmérésében rejlik, melyben nagy segítséget jelentenek a modern hálózat-analizátorainkkal végzett mérések.

A mérésekről készített jegyzőkönyvek grafikonos formában ábrázolják a mérés során rögzített összes fontos villamos paraméter időbeni változását valamint a mérés során bekövetkezett események esetében a feszültségek és áramok jelalakját. A mért adatokat a KRL Kft. táblázatos formában megrendelői rendelkezésére bocsájtja.

Hálózati analízis szolgáltatás
Hálózati analízis szolgáltatás
A hírben szereplő termékek
Hioki 3198 hálózati analizátor
 
Hioki 3198 hálózati analizátor

A HIOKI 3198 háromfázisú ipari villamos hálózatok (I; U; Hz; kW; kVAr; kWh; kVArh..) feszültségének és áramának tranzienseit, feszültség eséseket, feszültség emelkedéseket, feszültség kimaradásokat és a frekvencia ingadozásokat, flickereket és a harmonikus analízisét méri az 50. harmonikusig egyen- és váltóáramnál. Az analizátor lehetővé teszi az összes elektromos mennyiség RMS értékének háromfázisú mérését váltóáramú rendszereknél.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Mérőműszerek
Mérőműszerek
Fázisjavító berendezések, harmonikus zavarszűrők
Fázisjavító berendezések, harmonikus zavarszűrők
Kéziszerszámok, mérőműszerek, nyomtatók, munkavédelem
Kéziszerszámok, mérőműszerek, nyomtatók, munkavédelem
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Kisfeszültségű villamosenergia-elosztás
Eszközök
Eszközök
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...