proidea.hu online termékinformációs katalógus

Új termékek, innovatív technológiák a szálas szigetelőanyag gyártásban


2010. február 01.

A Knauf Insulation fejlesztései a fenntartható építészetért

A Knauf Insulation Kft. elkötelezett a környezetvédelem iránt, hosszú évek óta munkálkodik azon, hogyan lehetne a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni az épületek fűtésére használt energiaszükségletet.

A Knauf Insulation kiemelkedő újítása a kontakt-homlokzatokhoz ajánlott új terméke az FKD-S kőzetgyapot tábla, amelynek előnye, hogy különleges gyártástechnológiája miatt (a szálak nem párhuzamosak a felületével) hővezetési tényezője csaknem 10%-kal kisebb, mint az FKD tábláké, így vékonyabb rétegben alkalmazva is képes megfelelő hőszigetelő réteg kialakítására. Ezzel csökkenthető az előállításához szükséges energia költsége, nem mellesleg a felhasználónak is kevesebbe kerül az anyag megvásárlása. A kisebb anyagvastagságnak köszönhetően kedvezőbb a rögzítőelemek, tartószerkezetek, konzolok ára is. Az új hőszigetelő anyag könnyű kezelhetőségének, méretstabilitásának köszönhetően természetesen szerelt homlokzatokban is jól használható. Tetőterek szigeteléséhez is ajánlják, terhelésnek kitett felületekhez (lapostetők, úsztatott padlók) azonban nem felelnek meg.

A másik kiemelkedő újítása az öt éves kutatómunka eredményeként tavaly ősszel bevezetett Ecose Technology, amely nem csak a hatékony hő- és hangszigetelés kialakítását segíti, hanem nagy előrelépést jelent a környezet és az egészség védelmében is.

Az ásványgyapot termékek előnye, hogy nem éghetőek, hosszú élettartamúak, könnyű és gyors kivitelezést tesznek lehetővé. Az éghetőségnek különösen nagy jelentősége van a szigorú tűzrendészeti előírások miatt olyan esetekben, amikor magas épületeket kell ellátni kiegészítő homlokzati hőszigeteléssel (lásd panelprogram). Szálas szigetelések használata mellett mind a bevonattal ellátott kontakt homlokzati hőszigetelő rendszerek, mind a szerelt homlokzatok biztonságos, tartós megoldást nyújtanak a felújításokhoz.
FKD-S kőzetgyapot tábla

FKD-S kőzetgyapot tábla alkalmazása


Ha a FKD-S kőzetgyapot táblával kapcsolatban további információt szeretne kérni a a Knauf Insulation munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
Hír
Az ECOSE® technológiával készült ásványgyapotot választották az év legjobb szigetelőanyagának
2009.11.12    
Knauf Insulation újdonság: Ecose® Technology
2009.07.07    
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  Knauf  Insulation  Ecose  Technolgy  ásványgyapot  szigetelőanyag  üveggyapot  kőzetgyapot  hőszigetelés  szigetelés  technológia