Új termékek, innovatív technológiák a szálas szigetelőanyag gyártásban

A Knauf Insulation fejlesztései a fenntartható építészetért

A Knauf Insulation Kft. elkötelezett a környezetvédelem iránt, hosszú évek óta munkálkodik azon, hogyan lehetne a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni az épületek fűtésére használt energiaszükségletet.

A Knauf Insulation kiemelkedő újítása a kontakt-homlokzatokhoz ajánlott új terméke az FKD-S kőzetgyapot tábla, amelynek előnye, hogy különleges gyártástechnológiája miatt (a szálak nem párhuzamosak a felületével) hővezetési tényezője csaknem 10%-kal kisebb, mint az FKD tábláké, így vékonyabb rétegben alkalmazva is képes megfelelő hőszigetelő réteg kialakítására. Ezzel csökkenthető az előállításához szükséges energia költsége, nem mellesleg a felhasználónak is kevesebbe kerül az anyag megvásárlása. A kisebb anyagvastagságnak köszönhetően kedvezőbb a rögzítőelemek, tartószerkezetek, konzolok ára is. Az új hőszigetelő anyag könnyű kezelhetőségének, méretstabilitásának köszönhetően természetesen szerelt homlokzatokban is jól használható. Tetőterek szigeteléséhez is ajánlják, terhelésnek kitett felületekhez (lapostetők, úsztatott padlók) azonban nem felelnek meg.

A másik kiemelkedő újítása az öt éves kutatómunka eredményeként tavaly ősszel bevezetett Ecose Technology, amely nem csak a hatékony hő- és hangszigetelés kialakítását segíti, hanem nagy előrelépést jelent a környezet és az egészség védelmében is.

Az ásványgyapot termékek előnye, hogy nem éghetőek, hosszú élettartamúak, könnyű és gyors kivitelezést tesznek lehetővé. Az éghetőségnek különösen nagy jelentősége van a szigorú tűzrendészeti előírások miatt olyan esetekben, amikor magas épületeket kell ellátni kiegészítő homlokzati hőszigeteléssel (lásd panelprogram). Szálas szigetelések használata mellett mind a bevonattal ellátott kontakt homlokzati hőszigetelő rendszerek, mind a szerelt homlokzatok biztonságos, tartós megoldást nyújtanak a felújításokhoz.
FKD-S kőzetgyapot tábla
FKD-S kőzetgyapot tábla
Galéria


FKD-S kőzetgyapot tábla alkalmazása
FKD-S kőzetgyapot tábla alkalmazása
Galéria
Ha a FKD-S kőzetgyapot táblával kapcsolatban további információt szeretne kérni a a Knauf Insulation munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

A hírben szereplő termékek

[an error occurred while processing this directive]

Kapcsolódó hírek

Az ECOSE® technológiával készült ásványgyapotot választották az év legjobb szigetelőanyagának
Akril, formaldehid és fenol mentes, természetes, teljesen újrahasznosítható ásványgyapot szigetelés
Az ECOSE® technológiával készült ásványgyapotot választották az év legjobb szigetelőanyagának
Knauf Insulation újdonság: Ecose® Technology
Az ásványgyapot új generációja
Knauf Insulation újdonság: Ecose® Technology

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...