proidea.hu online termékinformációs katalógus

Az ECOSE® technológiával készült ásványgyapotot választották az év legjobb szigetelőanyagának


2009. november 12.

Akril, formaldehid és fenol mentes, természetes, teljesen újrahasznosítható ásványgyapot szigetelés

Magyarországon is várakozáson felüli sikert aratott a Knauf Insulation akril, formaldehid és fenol mentes, természetes, teljesen újrahasznosítható ásványgyapot szigetelése.

Budapest, 2009. november 11. - Környezetbarát tulajdonságai és környezeti fenntarthatósága miatt, 25 ország több, mint 50 gyártójának szigetelőanyagai közül az ECOSE® technológiával készült ásványgyapot szigetelés nyerte el az "Év legjobb szigetelőanyag terméke" nagydíjat a prágai, IV. Nemzetközi Szigeteléstechnikai Konferencián és Szakkiállításon.

Az 5 év kutató-fejlesztő munkával kifejleszett és mindössze 3 hónapja bevezetett új, akril, formaldehid és fenol mentes ECOSE® szigetelőanyag technológia felrázta a magyar szigetelőanyag piacot is. Az ECOSE® technológiával készített, első igazán környezetbarát, természetes ásványgyapot szigetelés fogadtatása kiemelkedően pozitív volt a magyar építkezők és épület kivitelezők körében. Ennek köszönhetően, a Knauf Insulation a szűkülő hazai szigetelőanyag piacon, már a bevezetés utáni első 3 hónap során is növelni tudta értékesített termékei mennyiségét.

A szabadalmaztatott ECOSE® technológia, a szigetelőanyagok szálait a hagyományos szigetelőanyagokban alkalmazott kőolaj alapú anyagok - akril, formaldehid vagy fenol - helyett, természetes, megújuló forrásból származó - ezért teljesen újrahasznosítható - szerves anyagokkal köti össze. Az új, egyedülálló kötéstechnológiával gyártott ásványgyapot szigetelés sikerére építve, a Knauf Insulation célja az, hogy továbbra is támogassa a környezettudatos építkezés hazai térnyerését és növelje értékesítési helyeinek számát Magyarországon.

Ecose® Technology

Akril, formaldehid és fenol: a Knauf Insulation nemrégiben az ECOSE® technológiával váltotta ki ezeket az üveggyapot szigetelőanyag gyártásban alkalmazott kőolaj származékokat, szintetikus anyagokat, ezáltal téve lehetővé azt, hogy a környezettudatos építkezők és kivitelezők folyamatosan növekvő tábora csökkenthesse épületeik "ökológia-lábnyomának" méretét, javíthassa az épületek belső levegőjének minőségét, miközben a szigetelőanyagokat a tradicionális ásványgyapot szigetelésekkel azonos hőszigetelő tulajdonsággal és árszínvonalon vásárolhatja meg.

A környezetbarát tulajdonság mellett, a magyar felhasználók rendkívül kedvezőnek tartják, hogy az új, ECOSE® technológiával gyártott ásványgyapot szigetelőanyagot könnyebb alkalmazni, mivel puhább tapintású, kevésbé szúr és porzik, szagtalan és könnyebb vágni is.

Puha tapintású, könnyen vágható Akril, formaldehid és fenol mentes Környezettudatos építkezés

A Knauf Insulation Kft. közelmúltban, magyar háztulajdonosok körében végzett felmérésből kiderült, hogy a még nem szigetelt házak tulajdonosainak 46%-a, az elkövetkezendő 5 éven belül tervezi szigetelni otthonát. Az épületek energiahatékonyságát javító szigetelőanyag kiválasztásánál, a minőség (81%) és az ár (55%) mellett dinamikusan nő (48%) azon tulajdonosok aránya, akik már a szigetelőanyagok környezetbarát tulajdonságait is figyelembe veszik.

Az ECOSE® technológiával és ásványgyapot hőszigeteléssel kapcsolatban további információért kattintson a termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 

Termék
Cég
Székhely: H-2058 Budaörs, Gyár u. 2.
Telefon: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
E-mail:
Web: www.knaufinsulation.hu
Brassnyó László
műszaki tanácsadó  
   
   
   
Mint a Knauf csoport része a Knauf Insulation a világon az egyik leginkább elismert és fejlődő szigetelőanyagot gyártó cég. A vállalat széles választékban gyárt szigetelő anyagokat, lakossági építésekhez és felújításokhoz, kereskedelmi és ipari épületekhez, hogy azok megnövekedett hő- és hangszigetelési igényeit is kielégítse.
Márkanevek: Heraklith®, ECOSE®
Hír
Új termékek, innovatív technológiák a szálas szigetelőanyag gyártásban
2010.02.01    
Knauf Insulation újdonság: Ecose® Technology
2009.07.07    
További hírek a Kőzetgyapot szigetelések termékkategóriában
További hírek a Szigetelések termékkategóriában
További hírek az Építés termékkategóriában
Kulcsszavak:  ECOSE  technológia  természetes  újrahasznosítható  szigetelőanyag  Knauf