Az ECOSE® technológiával készült ásványgyapotot választották az év legjobb szigetelőanyagának

Akril, formaldehid és fenol mentes, természetes, teljesen újrahasznosítható ásványgyapot szigetelés

Magyarországon is várakozáson felüli sikert aratott a Knauf Insulation akril, formaldehid és fenol mentes, természetes, teljesen újrahasznosítható ásványgyapot szigetelése.

Budapest, 2009. november 11. - Környezetbarát tulajdonságai és környezeti fenntarthatósága miatt, 25 ország több, mint 50 gyártójának szigetelőanyagai közül az ECOSE® technológiával készült ásványgyapot szigetelés nyerte el az "Év legjobb szigetelőanyag terméke" nagydíjat a prágai, IV. Nemzetközi Szigeteléstechnikai Konferencián és Szakkiállításon.

Az 5 év kutató-fejlesztő munkával kifejleszett és mindössze 3 hónapja bevezetett új, akril, formaldehid és fenol mentes ECOSE® szigetelőanyag technológia felrázta a magyar szigetelőanyag piacot is. Az ECOSE® technológiával készített, első igazán környezetbarát, természetes ásványgyapot szigetelés fogadtatása kiemelkedően pozitív volt a magyar építkezők és épület kivitelezők körében. Ennek köszönhetően, a Knauf Insulation a szűkülő hazai szigetelőanyag piacon, már a bevezetés utáni első 3 hónap során is növelni tudta értékesített termékei mennyiségét.

A szabadalmaztatott ECOSE® technológia, a szigetelőanyagok szálait a hagyományos szigetelőanyagokban alkalmazott kőolaj alapú anyagok - akril, formaldehid vagy fenol - helyett, természetes, megújuló forrásból származó - ezért teljesen újrahasznosítható - szerves anyagokkal köti össze. Az új, egyedülálló kötéstechnológiával gyártott ásványgyapot szigetelés sikerére építve, a Knauf Insulation célja az, hogy továbbra is támogassa a környezettudatos építkezés hazai térnyerését és növelje értékesítési helyeinek számát Magyarországon.

Ecose® Technology
Ecose® Technology
Galéria
Akril, formaldehid és fenol: a Knauf Insulation nemrégiben az ECOSE® technológiával váltotta ki ezeket az üveggyapot szigetelőanyag gyártásban alkalmazott kőolaj származékokat, szintetikus anyagokat, ezáltal téve lehetővé azt, hogy a környezettudatos építkezők és kivitelezők folyamatosan növekvő tábora csökkenthesse épületeik "ökológia-lábnyomának" méretét, javíthassa az épületek belső levegőjének minőségét, miközben a szigetelőanyagokat a tradicionális ásványgyapot szigetelésekkel azonos hőszigetelő tulajdonsággal és árszínvonalon vásárolhatja meg.

A környezetbarát tulajdonság mellett, a magyar felhasználók rendkívül kedvezőnek tartják, hogy az új, ECOSE® technológiával gyártott ásványgyapot szigetelőanyagot könnyebb alkalmazni, mivel puhább tapintású, kevésbé szúr és porzik, szagtalan és könnyebb vágni is.
Puha tapintású, könnyen vágható
Puha tapintású, könnyen vágható
Galéria
Akril, formaldehid és fenol mentes
Akril, formaldehid és fenol mentes
Galéria
Környezettudatos építkezés
Környezettudatos építkezés
Galéria
A Knauf Insulation Kft. közelmúltban, magyar háztulajdonosok körében végzett felmérésből kiderült, hogy a még nem szigetelt házak tulajdonosainak 46%-a, az elkövetkezendő 5 éven belül tervezi szigetelni otthonát. Az épületek energiahatékonyságát javító szigetelőanyag kiválasztásánál, a minőség (81%) és az ár (55%) mellett dinamikusan nő (48%) azon tulajdonosok aránya, akik már a szigetelőanyagok környezetbarát tulajdonságait is figyelembe veszik.
Az ECOSE® technológiával és ásványgyapot hőszigeteléssel kapcsolatban további információért kattintson a termékképre, ha katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni a Knauf Insulation Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

A hírben szereplő termékek

Frissült
 
Ásványgyapot szigetelések

Az ECOSE Technology-val gyártott ásványgyapotok megjelenése és tapintása eltér minden eddig ismert szigetelőanyagtól. Puhább tapintású, kisebb a porképződése, szagtalan és könnyen vágható. Az ECOSE Technology-val készült Knauf Insulation ásványgyapot természetesen barna színű: nem tartalmaz mesterséges színezőanyagokat és fehérítőt.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kapcsolódó hírek

Új termékek, innovatív technológiák a szálas szigetelőanyag gyártásban
A Knauf Insulation fejlesztései a fenntartható építészetért
Új termékek, innovatív technológiák a szálas szigetelőanyag gyártásban
Knauf Insulation újdonság: Ecose® Technology
Az ásványgyapot új generációja
Knauf Insulation újdonság: Ecose® Technology

Kategóriák

Kőzetgyapot szigetelések
Kőzetgyapot szigetelések
Szigetelések
Szigetelések
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...