proidea.hu online termékinformációs katalógus

KGTA sorozatú Fujitsu Design split klímák R32 hűtőközeggel


2017. december 14.

Az új oldalfali split klíma család elnyerte a japán „Good Design Award 2017” díjat

Az EU "20/20/20" klímavédelmi akciójának szerves része a 2014-ben indult F-gas szabályozás. Egyik kulcselem, hogy a környezetre és a légkörre káros hűtőközegek kevésbé romboló hatásúakra legyenek lecserélve. A gyártók választása az R32 hűtőközegre esett, amelynek az ózonréteg romboló hatása (ODP) "0" és GWP indexe is 67%-kal kisebb, mint az R410a közegé. A Fujitsu már évek óta gyárt klíma berendezést R32-es hűtőközeggel, amelyeket most bevezet Európában is a piac igénye szerint adaptálva. Időrendben a prémium kategóriától indul a termékek értékesítése a "zászlóshajó" Nocria X után már elérhető a KGTA sorozat.

Ez az új oldalfali split klíma család elnyerte a japán "Good Design Award 2017" díjat. A Good Design Award a felhasználói szempontokat, a fejlesztési koncepciót, a funkcionalitást és az új technológiák felhasználását veszi figyelembe.

Az esztétikus megjelenés mellett kiemelkedő a KGTA sorozat szezonális energiahatékonysága (SEER 8,5* és SCOP 5,1*) és a 19 dB(A) zajszintje alacsony fordulaton.

A KGTA sorozat tagjai:
 
   Típus Hűtőteljesítmény [kW] Fűtőteljesítmény [kW] Hűtőközeg
   ASYG 07 KGTA / AOYG 07 KGCA 2,0 (0,9-3,2) 2,5 (0,9-5,2) R32
   ASYG 09 KGTA / AOYG 09 KGCA 2,5 (0,9-3,4) 2,8 (0,9-5,4) R32
   ASYG 12 KGTA / AOYG 12 KGCA 3,4 (0,9-4,1) 4,0 (0,9-6,1) R32
   ASYG 14 KGTA / AOYG 14 KGCA 4,2 (0,9-4,5) 5,4 (0,9-6,4) R32

Főbb jellemzők:

 • Beépített mozgásérzékelő: az emberek mozgása alapján automatikusan működik az energiatakarékos funkció
 • Szupercsendes ventilátorfokozat: beltéri egységnél a hangnyomásszint 19 dB(A)
 • ECONOMY üzemmód: A "Gazdaságos üzemmód" gomb megnyomásával beállíthatjuk, hogy a klíma energiatakarékos üzemmódra kapcsoljon, amint a szoba levegője eléri a kért hőmérsékletet.
 • Időzítő funkció: a heti programozhatóság segítségével előre beállíthatja a klíma ki-, vagy bekapcsolási idejét.
 • A POWERFUL üzemmód bekapcsolásával a lehető legrövidebb idő alatt éri el a beállított hőmérsékletet, majd magától visszaáll normál üzemmódra.
 • Alacsony zajszintű üzemmód kültéri egységnél: a funkció választásával a kültéri egység hangnyomásszintje 3 dB (A)-lel csökken
 • Az ALL DC inverteres teljesítményszabályozás magas hatékonyságot tesz lehetővé (inverteres kompresszor, és ventilátormotor)
 • Melegindítás: fűtő üzemmódban csak akkor kezdi el befújni a készülék a levegőt, ha az már felmelegedett.
 • A turbó üzemmód bekapcsolásával a lehető legrövidebb idő alatt éri el a beállított hőmérsékletet, majd magától visszaáll normál üzemmódra.
 • Automatikus újraindulás: egy esetleges áramkimaradás után a berendezés automatikusan újraindul a korábbi beállításoknak megfelelően.

 • WIFI vezérlés - opció

A Fujitsu hőszivattyús split és multisplit klímái rugalmasan tervezhető, könnyen szerelhető, kitűnő megoldást nyújtanak kis és közepes irodaházak, családi házak, lakások, üzletek, orvosi rendelők hűtésére, fűtésére.

A Fujitsu KGTA sorozatú split klímaberendezés angol nyelvű gépkönyvét letöltheti, ha a hír alatti termékképre kattint. Ha árajánlatot vagy bővebb információt szeretne kérni a Columbus Értékesítő Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Design sorozat - oldalfali split-klímaberendezés

A Design (LT, LU) sorozat a Fujitsu klíma csúcsmodellje, melyet letisztult forma, stílusos megjelenés, energiahatékony működés jellemez, valamint többszörös védelem a baktériumok ellen. A berendezéssel akár -20°C külső hőmérséklet esetén is fűthet, -7°C-ig pedig a teljesítmény nem csökken a névleges alá. A kompresszor 20 percen át a maximális teljesítményén üzemeltethető, ezáltal nagyon gyorsan képes komfortos hőmérsékletűre fűteni/hűteni a helyiség levegőjét. A készülék fagyvédelemről is képes gondoskodni azáltal, hogy nem engedi, hogy a helyiség hőmérséklete 10°C alá süllyedjen. A legtöbb modell beltéri egységének zajszintje 21 dBA, halk működésüknek köszönhetően tökéletes megoldást jelentenek hálószobák klimatizálására is. A human sensor észreveszi ha nem tartózkodnak a helyiségben, és lecsökkenti a készülék teljesítményét. A készülékeken háromféle programozási lehetőség biztosított.

Cég
Székhely: H-2142 Nagytarcsa, Pesti út 15.
Telefon: +36 28 588 588
Fax: +36 28 450 000
E-mail:
Web: www.columbus-klima.hu
Horváth Szabolcs
értékesítési vezető +36 20 983 2989
Lánczi János
mérnök-értékesítő, Fujitsu termékek +36 20 983 2993
   
A Columbus Klíma cégcsoport a hazai klímatechnológiai piac meghatározó vállalkozása. Vevőiknek egyedülállóan stabil és sokoldalú választékot kínálnak, magas színvonalú műszaki háttérrel és szervizszolgáltatással. Sok éves tapasztalattal rendelkeznek az épületgépészet új ágazataiban is, a megújuló energiaforrások kiaknázása (hőszivattyúk, napkollektorok), illetve a hővisszanyerés terén. A cég országos viszonteladói hálózattal importőri, képviseleti és nagykereskedelmi tevékenységét folytat. Emellett azonban több - főként Budapesten és környékén - fővállalkozási tevékenység keretében megvalósult projektet is referenciáik közé sorolhatnak, amelyekre megbízóik elégedettsége folytán méltán büszkék.

Forgalmazott márkák önálló weboldalai:
galletti.hu
www.fujitsuklima.hu
www.fisherklima.hu
Márkanevek: Fisher, Fujitsu, Galletti
További hírek a Split klímák termékkategóriában
További hírek a Klíma- és hűtéstechnika termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Columbus  Klímaértékesítő  Kft  Fujitsu  Design  sorozatú  oldalfali  split  klíma  KGTA  sorozat  R32  hűtőközeg  Good  Design  Award  klímaberendezés  klímatechnika  szplit  klíma