Flutbox és Simer az elárasztott pincék gyors és hatékony kiszivattyúzására

Azonnali segítséget biztosítanak a Jung Pumpen házi elsősegély megoldásai

A tavaszi, nyár eleji intenzív csapadékesemények könnyen vezetnek a pincék, mélygarázsok elárasztásához. A tűzoltóság vagy a katasztrófavédelem sajnos nem tud egyszerre minden érintett helyszínen megjelenni. Gyors segítségre azonban ott is szükség van, ahol az élet-, vagy vagyonbiztonságot nem fenyegeti azonnali veszély: a víz rövid időn belüli kiszivattyúzása legalább csökkentheti a keletkező kár mértékét. Ebben segít a Jung Pumpen két terméke, a Flutbox és a Simer gyors és hatékony közbeavatkozást tesznek lehetővé, ezzel segítik csökkenteni a káreseményt.

A Flutbox használata

Az épület mélyen fekvő területeinek elárasztása esetén a Jung Pumpen Flutbox megoldása úgy használható, mint egy elsősegély készlet. A készlet legfőbb része egy 500 W-os merülőszivattyú, ezen kívül tartalmaz egy 12 m-es tűzoltó tömlőt, valamint azt a műanyag dobozt, melyben mindez elfér. A műanyag rekesz könnyen tárolható, kis helyigényű, beavatkozási igény esetén ugyanakkor azonnal - a szivattyút és tömlőt összeállítva - rendelkezésre áll. A tűzoltótömlő ötször több vizet képes szállítani, mint egy kerti locsolótömlő. A szivattyú kapacitása 11 m³/h, amivel óránként több mint 50 kádat lehetne megtölteni. A szivattyút a vízben, vagy vízfelszínen lebegő darabos anyagoktól, illetve kavicstól, hordaléktól – így az elakadástól, eldugulástól - a tároló doboz rácsos oldalai és feneke védi. Amennyiben a káresemény áramkimaradással is jár, a szivattyú kicsi energiaigénye miatt könnyen üzemeltethető egy vészhelyzeti generátorral. Ha a vízszint egy bizonyos szint alá csökken, a szivattyút a ráépített úszókapcsoló leállítja. Ezt követően a szivattyúról a szűrőkosár levételével tovább lehet csökkenteni a vízszintet egészen 5 mm magasságig.

Az alábbi rövidfilm a fent leírtakat szemlélteti:Vödrözés helyett Simer

A vízszint további csökkentéséhez a Jung Pumpen Simer szivattyúja a legmegfelelőbb. A Simer szivattyúval a Flutbox használatát követően könnyen és gyorsan lehet a maradék vizet 2 mm magasságig csökkenteni. A szivattyú kúpos nyomócsonkjára különböző méretű tömlők csatlakoztathatók gyorsan és problémamentesen. A szivattyút 2 mm lyukméretű háló védi a vízzel esetlegesen beáramló nagyobb törmelékektől, így az megbízhatóan tud üzemelni darabos anyagokkal szennyezett víz esetén is. A tömlőben lévő víz visszaáramlásának megakadályozására – külön rendelhető tartozékként – visszacsapó szelep áll rendelkezésre. Az automatikus működést - szintén külön rendelhető tartozékként – szintkapcsolóval tudjuk biztosítani.

A következő kisfilmben a Simer szivattyú működése látható rácsatlakoztatott tömlő nélkül:Ha a Flutbox szivattyú készlet és a Simer szivattyú letölthető termékismertetőire kíváncsi, kattintson a hír alatt megjelenített termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Jung Pumpen GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselet munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 

A hírben szereplő termékek

Jung Pumpen Simer merülőszivattyú
 
Jung Pumpen Simer merülőszivattyú

A Simer szivattyúval a Flutbox használatát követően könnyen és gyorsan lehet a maradék vizet 2 mm magasságig csökkenteni. A szivattyút 2 mm lyukméretű háló védi a vízzel esetlegesen beáramló nagyobb törmelékektől, így az megbízhatóan tud üzemelni darabos anyagokkal szennyezett víz esetén is. A szivattyú alkalmas kerti műanyag és épített medencék, hordók, ciszternák és mindenféle, víz tárolására szolgáló tartály, vagy akna szárazra ürítéséhez.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Jung Pumpen Flutbox szivattyúzó készlet
 
Jung Pumpen Flutbox szivattyúzó készlet

A Flutbox szivattyúzó készlet egy 500 W-os merülőszivattyúból, egy 12 m-es tűzoltó tömlőből és egy műanyag rekeszből áll, amelyek segítségével gyorsan és hatékonyan el lehet távolítani a vizet elárasztott pincékből, garázsokból. Ha a vízszint egy bizonyos szint alá csökken, a szivattyút a ráépített úszókapcsoló leállítja. Ezt követően a szivattyúról a szűrőkosár levételével tovább lehet csökkenteni a vízszintet egészen 5 mm magasságig. A szivattyú kapacitása 11 m³/h, amivel óránként több mint 50 kádat lehetne megtölteni.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk
Szivattyúk, keverők
Szivattyúk, keverők
Épületgépészet
Épületgépészet

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...