proidea.hu online termékinformációs katalógus

Flutbox és Simer az elárasztott pincék gyors és hatékony kiszivattyúzására


2018. június 28.

Azonnali segítséget biztosítanak a Jung Pumpen házi elsősegély megoldásai

A tavaszi, nyár eleji intenzív csapadékesemények könnyen vezetnek a pincék, mélygarázsok elárasztásához. A tűzoltóság vagy a katasztrófavédelem sajnos nem tud egyszerre minden érintett helyszínen megjelenni. Gyors segítségre azonban ott is szükség van, ahol az élet-, vagy vagyonbiztonságot nem fenyegeti azonnali veszély: a víz rövid időn belüli kiszivattyúzása legalább csökkentheti a keletkező kár mértékét. Ebben segít a Jung Pumpen két terméke, a Flutbox és a Simer gyors és hatékony közbeavatkozást tesznek lehetővé, ezzel segítik csökkenteni a káreseményt.

A Flutbox használata

Az épület mélyen fekvő területeinek elárasztása esetén a Jung Pumpen Flutbox megoldása úgy használható, mint egy elsősegély készlet. A készlet legfőbb része egy 500 W-os merülőszivattyú, ezen kívül tartalmaz egy 12 m-es tűzoltó tömlőt, valamint azt a műanyag dobozt, melyben mindez elfér. A műanyag rekesz könnyen tárolható, kis helyigényű, beavatkozási igény esetén ugyanakkor azonnal - a szivattyút és tömlőt összeállítva - rendelkezésre áll. A tűzoltótömlő ötször több vizet képes szállítani, mint egy kerti locsolótömlő. A szivattyú kapacitása 11 m³/h, amivel óránként több mint 50 kádat lehetne megtölteni. A szivattyút a vízben, vagy vízfelszínen lebegő darabos anyagoktól, illetve kavicstól, hordaléktól – így az elakadástól, eldugulástól - a tároló doboz rácsos oldalai és feneke védi. Amennyiben a káresemény áramkimaradással is jár, a szivattyú kicsi energiaigénye miatt könnyen üzemeltethető egy vészhelyzeti generátorral. Ha a vízszint egy bizonyos szint alá csökken, a szivattyút a ráépített úszókapcsoló leállítja. Ezt követően a szivattyúról a szűrőkosár levételével tovább lehet csökkenteni a vízszintet egészen 5 mm magasságig.

Az alábbi rövidfilm a fent leírtakat szemlélteti:Vödrözés helyett Simer

A vízszint további csökkentéséhez a Jung Pumpen Simer szivattyúja a legmegfelelőbb. A Simer szivattyúval a Flutbox használatát követően könnyen és gyorsan lehet a maradék vizet 2 mm magasságig csökkenteni. A szivattyú kúpos nyomócsonkjára különböző méretű tömlők csatlakoztathatók gyorsan és problémamentesen. A szivattyút 2 mm lyukméretű háló védi a vízzel esetlegesen beáramló nagyobb törmelékektől, így az megbízhatóan tud üzemelni darabos anyagokkal szennyezett víz esetén is. A tömlőben lévő víz visszaáramlásának megakadályozására – külön rendelhető tartozékként – visszacsapó szelep áll rendelkezésre. Az automatikus működést - szintén külön rendelhető tartozékként – szintkapcsolóval tudjuk biztosítani.

A következő kisfilmben a Simer szivattyú működése látható rácsatlakoztatott tömlő nélkül:Ha a Flutbox szivattyú készlet és a Simer szivattyú letölthető termékismertetőire kíváncsi, kattintson a hír alatt megjelenített termékképekre. Amennyiben árajánlatot vagy egyéb információt szeretne kérni a Jung Pumpen GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselet munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Cég
Székhely: H-1133 Budapest, Váci út 76.
Telefon: +36 1 883 0418
Telefon: +36 1 883 0370
E-mail:
Web: www.jung-pumpen.hu
Besenyei Farkas Ferenc
területi képviselő +36 1 883 0418, +36 30 346 5605
   
   
   
A Jung Pumpen GmbH Magyarországi Közvetlen Kereskedelmi Képviselete a 2006 óta Pentair tulajdonban lévő Jung Pumpen GmbH és Pentair Water Italy (Nocchi) termékeinek promócióját és a Jung valamint Nocchi gyárak magyarországi vevőkkel történő összekapcsolását látja el. A kereskedelmi képviselet dolgozói a magyarországi érdeklődéseket, megrendeléseket és tervezői megkereséseket hivatottak megválaszolni, illetve ezek intézésében nyújtanak segítséget.
Márkanevek: Jung Pumpen, Pentair, Sta-Rite (Nocchi)
További hírek a Szennyezettvíz és szennyvíz nedves beépítésű szivattyúk termékkategóriában
További hírek a Szivattyúk, keverők termékkategóriában
További hírek az Épületgépészet termékkategóriában
Kulcsszavak:  Pentair  Jung  Pumpen  Flutbox  készlet  szivattyú  merülőszivattyú  tűzoltó  tömlő  elárasztott  pince  pince  kiszivattyúzás  Simer  szivattyú