Hörmann újdonságok a BAU 2009 kiállításon

Számtalan újítást mutatott be a gyártó a garázskapuktól a bejárati ajtóig

A legújabb garázskapu trendeket és fejlesztéseket is bemutatták a BAU 2009 vásáron és kiállításon. A gazdasági világválság miatt az építőipar amúgy is vigyázó szemeit még inkább Münchenre vetette, ahol kétévente januárban, a BAU szakkiállításon gyűlik össze mindenki, akinek köze van az építéshez. A negyvenéves történetre visszatekintő legnagyobb európai seregszemlének idén még nagyobb jelentősége volt.

211 ezer látogató - ebből 36 ezer érkezett külföldről - vett részt a vásáron annak hat napja alatt és ez minden eddigi rekordot felülmúlt. Majdnem kétezer kiállító, 180 ezer négyzetméteren 42 ország képviseletében – ez a mérlege az idei müncheni építőipari fiesztának. Ugyanúgy, ahogy a magyar építőipari kiállításokon és konferenciákon mostanában, az energiahatékonyság és a fenntarthatóság állt a középpontban a bajor fővárosban.
Hörmann stand a BAU 2009 kiállításon
Hörmann stand a BAU 2009 kiállításon
Galéria
Számtalan újdonságot mutatott be a német Hörmann cég, mely Magyarországon 1991 óta van jelen. A cég főleg a garázskapuk és nyílászárók küllemét tette még exkluzívabbá, de a kapu vezérlések új fejlesztéseit is elvitték a kiállításra. Olyan kuriózumokat is megtekinthettek a látogatók, mint a Braille-írásos kilincs, melyről a vakok és gyengénlátók leolvashatják, hogy milyen helyiségbe lépnek be.

2009-es Hörmann újdonságok
Hörmann lakossági szekcionált kapu
Hörmann lakossági szekcionált kapu
Galéria
A Hörmann ezer négyzetméteres standján a lakossági és az ipari kapuk újdonságait egyaránt megnézhették a látogatók. A lakossági kapuk szekcionált változatai ezentúl új, Micrograin felülettel is kaphatóak. A fehér szín mellett tizenöt egyéb árnyalatban is elérhetőek lesznek, melyek mind illeszthetőek a modern építészeti trendek szerint épült házak homlokzataihoz is. De ha a homlokzatot szeretnék a tulajdonosok a kapukon megjeleníteni, erre is van már lehetőség. A homlokzat burkolatát fel lehet szerelni a garázskapura, de ha ezt szeretnék a tulajdonosok, már célszerű a ház tervezésekor kalkulálni ezzel a megoldással. Egyelőre csak szekcionált, azaz vízszintes vonalakkal tagolt, acélból készülő, de fa hatású borítást kapó kapukhoz elérhető ez a megoldás és külön rendelés alapján készül el.
A Hörmann egész éves kampányt is elindított Münchenben. Idén a RenoMatic garázskapukat és a RenoDoor bejárati ajtókat kedvező áron kínálja. A szekcionált RenoMatic árában az automata kapunyitó is benne van, így a kétrétegű borítással ellátott, halkan működő és kiváló hőszigetelést biztosító kapu még esős időben is kényelmesen nyitható. Az alumíniumból vagy acélból készülő RenoDoor háromféle borítással, fehér Silkgrain, illetve aranyszínű tölgy és antracitszürke Decograin felülettel kapható. Ezek azok a borítások és színek, melyekkel a RenoMatic is kérhető, így ha egyszerre cserélik le a garázskaput és a bejárati ajtót, azok egymáshoz tökéletesen illenek majd.
Hörmann lakossági szekcionált kapu
Hörmann lakossági szekcionált kapu
Galéria

A kapumeghajtók területén a design és a technológia is fejlődött. Az új, kulcstartóba épített négygombos kapunyitó elegáns megjelenésű, billentyűzár funkcióval is ellátták és krómgyűrű övezi fekete szerkezetét. Az FFL12 rádiós ujjlenyomat-olvasós kapunyitó szerkezetet nem kell beépíteni, kábelek nélkül működik, csak fel kell szerelni a falra. Tizenkét ujjlenyomatot képes megjegyezni.
Hörmann ThermoPro bejárati ajtó
Hörmann ThermoPro bejárati ajtó
Galéria
Számos új felületet és motívum bemutatkozott a BAU-n. A rendkívül jó betörésbiztonsági tulajdonságokkal bíró TopComfort és TopPrestige bejárati ajtó sorozatok egyaránt készülhetnek fából, alumíniumból és acélból. Az elérhető felületek száma tizenöttel bővült, a marások változatos variációi lettek elérhetőek. Stílusos fogantyúvariációk, az üvegbetétek új mintái, átalakított, elegánsabb kivitelű pántrendszer (a TopPrestigePlus ajtóknál a pántokat az ajtólap és a tok közé rejtették) mind a design frissítésének részét képezik. A ThermoPro sorozat megfizethető árú fém bejárati ajtókat tartalmaz, melyek 46 milliméteres lapjai rendkívül jó hőszigetelési értéket (akár 1,1-es U-értéket) biztosítanak. A betörésbiztonságot a nyolc pontos reteszelés garantálja.

Az ipari kapuknál is a külcsín került előtérbe. Több, reprezentatív épületekre homlokzataihoz is illő fejlesztést mutattak be a BAU-n, például az ALR 40-es kaput, amely 26 milliméter vastag Duratec üvegezést tartalmaz, így átlátni rajta és a hőszigetelési értékei is kiválóak. Az ASR 40-es kapun az extra keskeny, mindössze 65 mm-es, lamelláknak köszönhetően nem látszik az azok közötti hézag. Ez a típus is rendelhető a 26 mm vastag üvegezéssel. A BAU-n ismerkedhetett meg a közönség a gyűjtőgarázsokhoz ideális ET500-as modellel is, amelyet több mint negyedmillió nyitásra terveztek.


Ha a Hörmann újdonságokkal kapcsolatban információt, szeretne kérni a Hörmann Hungária Kft. munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.

A hírben szereplő termékek

 
Hörmann szekcionált garázskapuk

A Hörmann szekcionált kapuk függőlegesen nyílnak és helytakarékos módon a mennyezet alatt helyezkednek el. E konstrukciós elvnek köszönhetően maximális helyet biztosítanak a garázsban és a garázs előtt. A szekcionált garázskapuk bármilyen garázsnyílásba beépíthetők, és a billenőkapukhoz képest akár 14 cm-rel nagyobb áthajtószélességet biztosítanak. A négy oldalon elhelyezkedő tartósan elasztikus és időjárásálló tömítésnek köszönhetően optimálisan szigeteltek.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
 
Hörmann házbejárati ajtók

Az alumínium ajtók sok tekintetben felülmúlják a műanyag vagy faajtókat. Előnyei a következők: nagyfokú hőszigetelés, magas fokú biztonság, kiváló hangszigetelés, nagy stabilitás, nincs szükség átfestésre. Az alumíniumajtók évek múltán is úgy néznek ki, mintha újak lennének, és ráadásul a legszélesebb termékpalettát kínálják Önnek műszaki felszereltség és dizájn tekintetében.

Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya

Kategóriák

Ipari kapuk, gyorskapuk
Ipari kapuk, gyorskapuk
Garázskapuk
Garázskapuk
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Fém nyílászárók, fém profilrendszerek
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Ipari kapuk, garázskapuk, kapuk, kerítések
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok
Nyílászárók, felülvilágítók, vasalatok

Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...