Az AGC laminált üvegei elnyerték a Cradle to Cradle CertifiedCM Ezüst fokozatát

A harmadik ezüstöt az AGC Stratobel/Stratophone laminált termékei érdemelték ki

2013. December elején, az AGC Glass Europe újabb Cradle to Cradle CertifiedCM ezüst minősítést kapott, ezúttal Stratobel laminált üvegeire és Stratophone hanggátló termékskálájára. Ez a minősítés egyben elismerése az AGC folyamatos, környezettudatos termékfejlesztéseinek.

A harmadik "Ezüst" az AGC termékeknek
2010-ben, az AGC volt az első európai üveggyártó, aki megszerezte a Cradle to CradleCM ezüst fokozatát a float és lágybevonatos üvegeire. 2012. decemberében, újabb elismerést kapott a cég, ezúttal a dekorációs termékskálára. Most, a harmadik ezüstöt az AGC Stratobel/Stratophone laminált termékei érdemelték ki.

A szigorú Cradle to Cradle program a fenntarthatóság szemszögéből vizsgálja a termékeket, azok teljes életciklusa során. A minősítés megszerzéséhez, a termékeknek öt kategória kritériumainak kell eleget tenniük az egészség, biztonság, környezetvédelem vonatkozásában. Vizsgálják a felhasznált anyagokat, újrahasznosított anyagok arányát, megújuló energiák használatát, vizeink védelmét és a szociális felelősségvállalást.
Fenntarthatóság garantálva
A Cradle to Cradle bizonyítvány garanciákat jelent az építészek , felhasználók számára. Az így minősített üvegek lehetővé teszik, hogy az egyes beruházások jobb eredményt érjenek el a különböző nemzetközi épület minősítéseknél. Erre remek példa a LEED rendszer, ahol a Cradle to Cradle CertifiedCM minősített termékeket használó projektek plusz kredit pontokat kapnak (Materials & Resources Credit 4, Building Disclosure and Optimisation - Material Ingredients) az új, 4 verzió szerint.

Az AGC szemlélete: Zöld irány - Going Green
Az AGC Cradle to Cradle minősítése szervesen illik abba a globális elképzelésbe, hogy a cég folyamatosan javítsa a termékek környezetre gyakorolt hatását, illetve a gyártási folyamatokat. Ez kiegészül három további, a cég által definiált elemmel. Az Életciklus Elemzés egy olyan eszköz, mellyel a termék és a gyártási szakaszok környezetre gyakorolt hatását mérik. A karbon lábnyom segít meghatározni az üvegházhatású gázkibocsátás paramétereit, melyet maga a szervezet, annak kiszolgáló tevékenysége, termékei és dolgozói okoznak. Biztosítva a folyamatos fejlesztések cégen belüli megvalósulását, az AGC gyárai ISO 14001 minősítettek.

*A Cradle to Cradle CertifiedCM egy tanúsítvány jelölés, melyet a Cradle to Cradle Termékinnovációs Intézet jegyez.
A Stratobel laminált és Stratophone hanggátló üvegekkel kapcsolatban bővebb információért kattintson a hír alatti termékképekre, ha árajánlatot vagy további információt szeretne kérni az AGC Glass Europe Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
Kapcsolódó hírek
Az AGC megkapta a Cradle to Cradle minősítés ezüst fokozatát a dekoratív üvegeire
Az AGC megkapta a Cradle to Cradle minősítés ezüst fokozatát a dekoratív üvegeire
Lacobel, Matelac, Matelux és Mirox float és lágybevonatos üvegeire
Az AGC megkapta a Cradle to Cradle minősítés ezüst fokozatát a dekoratív üvegeire
Kategóriák
Síküvegek, hajlított üvegek
Síküvegek, hajlított üvegek
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...