Az AGC megkapta a Cradle to Cradle minősítés ezüst fokozatát a dekoratív üvegeire

Lacobel, Matelac, Matelux és Mirox float és lágybevonatos üvegeire


2012 decemberében az AGC Glass Europe újabb Cradle to Cradle (CertifiedCM ) ezüst minősítést kapott, ezúttal a beltéri dekoratív üvegkínálatára: Lacobel, Matelac, Matelux és Mirox. 2010-ben a cég Európában elsőként szerezte meg a Cradle to Cradle CertifiedCM * ezüst bizonyítványát a float és lágybevonatos üvegeire. Ez a teljesítmény összhangban volt az AGC 'Going Green' filozófiájával, mely szerint a cég elkötelezte magát, hogy vezető szerepet töltsön be a folyamatos fejlesztések terén, annak érdekében, hogy termékei környezetre gyakorolt hatását javítsa.

Környezetbarát beltéri üvegek széles választéka
Most, hogy az AGC legfőbb beltéri termékcsaládjai a Cradle to Cradle CertifiedCM ezüst portfólió része, a cég az építészek és dizájnerek számára a környezetbarát megoldások valaha volt legszélesebb skáláját kínálja. Az építészek és dizájnerek növekvő számban csatlakoznak azon közösséghez, mely olyan termékeket részesít előnyben, amik a fenntartható működés egyik zálogát jelenthetik. Épp ezért, ez a kör szívesen alkalmazza a Cradle to Cradle CertifiedCM termékeket. Aktívan használva ezeket a termékeket és anyagokat, LEED pontot kapnak az innovációs kategóriában, hozzásegítve ezzel az épületet a zöld minősítéshez.

Az AGC 'Going Green' filozófiája
Ezek a minősítések tökéletesen összhangban vannak az AGC környezet iránti erőfeszítéseivel. Az AGC termékei széles körben elérhető nyersanyagokból készülnek, úgy, mint a homok, szóda, dolomit. Az AGC jellemzően 30% üvegtörmeléket használ az üveggyártás során. Ennek előnye, hogy az ilyen típusú másodlagos használatú üveg alacsonyabb hőfokon olvad, mint más nyersanyagok, így kevesebb energia kell a gyártás során és kevesebb káros anyag kerül a levegőbe. A Cradle to Cradle üzenete teljes mértékben illik az AGC szociális szerepvállalásának politikájához (CSR). Az AGC környezetvédelmi és biztonsági rendszere rendelkezik ISO 14001 és gyárainak többsége OHSAS 18001minősítéssel. A cég továbbá folyamatosan azon dolgozik, hogy tökéletesítse teljesítményét ezen a területen.
A Cradle to Cradle Minősítés egy újabb bizonyíték arra, hogy a cég felelősséget vállal a környezetéért és a jövő generációjáért.

*Cradle to Cradle CertifiedCM egy minősítési jelölés, a Cradle to Cradle Products Innovation Institute által.

Az AGC beltéri dekorációs üvegeiről bővebben a hír alatti termékképre kattintva olvashat, ha árajánlatot, további információt vagy katalógust szeretne kérni az AGC Glass Europe Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.

 
A hírben szereplő termékek
Oltreluce katedrál üveg Lacobel lakkozott üveg Lacobel T lakkozott üveg Matelac lakkozott savmart üveg
 
Beltéri dekorációs üvegek, tükrök
11 termék

Tükrök, selyemfényű savmart üvegek, lakozott beltéri üvegek, lakozott savmart beltéri üvegek, katedrál üvegek, és színtelen drótüveg.

11 termék
Termékismertető
Műszaki adatok
Tovább
Termék kártya
Kapcsolódó hírek
Az AGC laminált üvegei elnyerték a Cradle to Cradle Certified<sup>CM</sup> Ezüst fokozatát
Az AGC laminált üvegei elnyerték a Cradle to Cradle CertifiedCM Ezüst fokozatát
A harmadik ezüstöt az AGC Stratobel/Stratophone laminált termékei érdemelték ki
Az AGC laminált üvegei elnyerték a Cradle to Cradle CertifiedCM Ezüst fokozatát
Kategóriák
Dekorációs üvegek, tükrök
Dekorációs üvegek, tükrök
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Üvegek, fényáteresztő műanyagok, árnyékolók
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...