ACO PowerDrain típusú folyóka család

Az ACO PowerDrain folyóka az ACO DRAIN vízelvezető rendszer legújabb építőeleme

Az új korok igényének megfelelően a már jól ismert SK folyókacsalád továbbfejlesztésének eredménye az ACO PowerDrain rendszer. Ahogy már nevéből is kiderül egy nagyon erős vízelvezető rendszer, hiszen az SK-hoz hasonlóan a PowerDrain folyókák is F900 kN terhelési osztályra alkalmazhatóak. A PowerDrain folyókacsalád is polimerbetonból készül, mely tökéletesen fagymentes, agresszív közegeknek ellenáll, valamint könnyű súlyuknak köszönhetően beépítésük is nagyon egyszerű. A PowerDrain folyókák 8 mm vastag öntöttvas élvédelemmel rendelkeznek, melyre öntöttvas rács illeszkedik. A klasszikus folyókák folyásszélessége jellemzően 100-150-200-300 mm. Az ACO PowerDrain rendszer egyik nagyszerűsége az újszerű folyási szélességi méretekben rejlik.
 
ACO PowerDrain folyóka
ACO PowerDrain folyóka
75 és 125 mm belső szélességben gyártják (V75P és V125P típusnéven kerül forgalomba). Gyakori szempont a beruházók részéről, hogy a lehető legkeskenyebb rácsfelület jelenjen meg a felszínen, ugyanakkor megfelelően erős és kiváló vízelvezető képességekkel rendelkezzen a folyóka, kellően költség hatékony módon. Ezen követelményeknek felel meg tökéletesen az ACO PowerDrain típusú folyóka család. A "V" keresztszelvénynek köszönhetően lehetőség van arra, hogy kisebb szélességi mérettel akár nagyobb vízelvezetési kapacitást legyen elérhető. Az ACO 2009-es tervei között szerepel további keskeny szelvényű folyókák gyártása is, mint például, 175, 275 és 375 mm szélességben. A "V" keresztszelvényű folyókában jelentősen gyorsabb vízáramlási sebesség alakul ki mint a klasszikus "U" szelvényűekben, és ez garantálja a nagy felületek megfelelő víztelenítését, valamint a hordalék leülepedésére nincs mód, tehát üzemeltetői szempontból kevesebb tisztítást igényel.
 
ACO PowerDrain folyóka
ACO PowerDrain folyóka

A folyókatestre a rácsok speciális (félméterenként 4 ponton) az ún. PowerLock rácsrögzítéssel csatlakoznak. Ez garancia arra, hogy a rácsok az intenzív igénybevétel hatására sem fordulhatnak ki a folyókatestből. (Célszerszámmal emelhető ki a rács a folyókatestből, tehát a rosszindulatú rácskiemelés sem oldható meg egyszerűen - vandálbiztos.)
A folyókatest és a rács között egy speciális kemény műanyagból készült felfekvő felület került elhelyezésre, mely zajmentessé teszi a folyókát, illetve a nagy terhelés hatására nem az öntöttvas rács - rácskeret károsodik, hanem a speciális cserélhető felfekvő felület.
 
ACO PowerDrain folyóka
ACO PowerDrain folyóka

Az ACO PowerDrain rendszer mindkét jelenlegi tagja 4 különböző fixmélységgel, illetve 1-től 10-ig sorszámozott 0,5%-os beépített fenékesésel rendelkezik. Ennek köszönhetően beépíthető fix mélységű, lépcsős fenékesésű, valamint lineáris fenékesésű változatban is. A polimerbeton tökéletes vízzáró képességének, valamint a rendszer elemei tömítőhoronnyal rendelkeznek, sőt a kivezetési lehetőségek is vízzáróak, így a teljes PowerDrain rendszer vízzáróvá alakítható. Bekötőaknák alkalmazása esetén akár bűzzár is kialakítható, valamint a folyókából meggátolható a szennyeződések gépészeti vezetékbe jutása.
 

Ha az ACO PowerDrain folyókákkal kapcsolatban további információt, katalógust, vagy árajánlatot szeretne kérni az ACO Magyarország munkatársától, használja az alábbi Információkérés gombot.
 
A hírben szereplő termékek
ACO DRAIN PowerDrain folyókák nehéz terhelésre
 
ACO DRAIN PowerDrain folyókák nehéz terhelésre

A PowerDrain folyókák SK folyókacsalád továbbfejlesztésének eredménye, az SK-hoz hasonlóan szintén F900 kN terhelési osztályig alkalmazhatóak. A "V" keresztszelvénynek köszönhetően kisebb szélességi mérettel akár nagyobb vízelvezetési kapacitás érhető el, mivel a folyókában jelentősen gyorsabb vízáramlási sebesség alakul ki mint a klasszikus "U" szelvényűekben, és ez garantálja a nagy felületek megfelelő víztelenítését. A folyóka kevesebb tisztítást igényel, mivel a hordalék a gyors vízáramlás miatt nem, vagy kevésbé ülepedik le.

Termékismertető
Tovább
Termék kártya
Kategóriák
Felszíni vízelvezető
Felszíni vízelvezető
Mélyépítés
Mélyépítés
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek
Épületszerkezetek

Nyílászáró, szigetelés, burkolat, ...

Épületgépészet

Kazán, klíma, légkezelő, szaniter, ...

Épületvillamosság

Elosztó, lámpa, tűzjelző, kamera, ...

Berendezések

Utcabútor, targonca, irodabútor, ...

Eszközök

CAD szoftver, hőkamera, vésőgép, ...