proidea.hu online termékinformációs katalógus

ACO Liputherm hőcserélő - energiahatékonyság és környezetvédelem


2016. július 06.

A nagykonyhákban keletkező nagy mennyiségű forró, zsíros szennyvíz hőjének hasznosítása

A tavalyi tesztidőszak után elindult a sorozatgyártása az ACO Liputherm berendezésnek. A Liputherm az első olyan hőcserélő, mely a nagykonyhákban keletkező nagy mennyiségű forró, zsíros szennyvíz hőjét tudja hasznosítani.

A SIRHA kiállításon is bemutatott berendezés megalkotásának szükségességét az energiatakarékosság és környezetünk kímélésének gondolata ösztönözte, de a végeredmény az előzetes számításokat is felülmúlta. A Liputherm hőcserélőn általános esetben nem csak a zsírleválasztó karbantartási és tisztítási költségeit tudja fedezni, hanem ezen felül is csökkentheti a konyha üzemeltetési költségeit.

Tekintse meg az alábbi videón a berendezés működési elvét:Az új ACO Liputherm hőcserélő letölthető termékismertetőjét megtalálja, ha a hír alatti termékképre kattint. Amennyiben az új termékkel kapcsolatban árajánlatot, bővebb információt szeretne kérni az ACO Kereskedelmi Kft. munkatársától, használja a megfelelő gombot.
 
 

Termék
Liputherm hővisszanyerő berendezés zsírleválasztókhoz

A Liputherm hővisszanyerő berendezést a zsírleválasztókhoz lehet csatlakoztatni. Az ACO Liputherm berendezésekkel nem csak a nagykonyhák üzemeltetési és karbantartási költségei csökkenthetők, hanem az által, hogy a zsírleválasztóban csökken a szennyvíz hőmérséklete, nagyobb hatásfokkal történhet meg a leválasztási folyamat. A teljesen automata vezérlésű, 3 különböző teljesítménnyel elérhető Liputherm hővisszanyerő berendezés egy hőcserélő berendezésből és egy opcionális hőszivattyúból áll. A hőcserélő és hőszivattyú kombinációjával az üzemeltető több módon is hasznosíthatja az energiát. A Liputherm utólag, és a zsírleválasztók felszereltségi fokától függetlenül is beépíthető.

Cég
Székhely: H-2330 Dunaharaszti, Jedlik Ányos utca 24.
Telefon: +36 24 620 380
Fax: +36 24 620 389
E-mail:
Web: www.aco.hu
Kóczián Ádám
Food & Kitchen Kategória Menedzser +36 24 620 380, +36 30 955 7794
   
   
   
Az ACO Magyarország 1993-ban alakult a német ACO Severin Ahlmann GmbH & Co. KG százszázalékos leányvállalataként. A németországi Rendsburgban 1946-ban alapított anyacég a felszíni vízelvezetési rendszerek világszerte piacvezető gyártója és szállítója. Az évek során jelentősen kiszélesedett mély- és magasépítési termékpalettáját és értékesítési szervezetét az ACO Magyarország a vevői igények magasabb szintű kielégítése céljából 2001 év elején újrastruktúrálta és szakirányú divíziókat hozott létre, valamint bevezette az ISO 9001:2000 minősébiztosítási rendszert.
Márkanevek: ACO
Kulcsszavak:  ACO  Liputerm  Lipu-therm  Liputherm  hővisszanyerő  berendezés  hőcserélő  hőszivattyú  zsírleválasztó  nagykonyha